Γήπεδο Αργοστολίου: κυριολεκτικά μια τρύπα στο νερό η κατάσταση, κύριε πρόεδρε!

782

Η ιστορία του ιστορικού γηπέδου «Ανδρέας Βεργωτής» με τους “άξιους και ικανούς” που έχουμε μπλέξει δεν έχει τελειωμό.

Δεν φτάνανε οι ατελείωτες, οι πρωτοφανείς στον αριθμό εξαγγελίες του κ. Κωνσταντάκη (δες εδώ) ήλθε και έδεσε «η κατάρα του γηπέδου» με το πρωτοφανές φιάσκο με τα «αρχαία» των σεισμών επάνω στα οποία ως άλλος Ερρίκος Σλήμαν φωτογραφιζότανε ο κυρ Πρόεδρος με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η αρχαιολογική υπηρεσία (δες εδώ), ενώ την ίδια ώρα ……τα νερά του Κουτάβου πλημμυρίσανε την εκσκαφή (δες εδώ) και το έργο ….να βάλει λουκέτο !!!

Για «τα αρχαία» των σεισμών του ’53, για «τα νερά του Κουτάβου» και για τα δύο, ουδείς γνωρίζει γιατί το έργο σταμάτησε πάνω από ένα εικοσαήμερο – πάμε για μήνα!

Ο κυριος Πρόεδρος δεν μπήκε καν στον κόπο να βγάλει μια ανακοίνωση που να ενημερώνει τον κόσμο τι γίνεται με το γήπεδο !

Οι πληροφορίες λένε κάτι που το μεταφέραμε με κάθε επιφύλαξη από τις 16 Μαρτίου  (δες εδώ) ότι «η μελέτη ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΥΠΟΨΗ ΤΗΣ ούτε τα μπάζα, ούτε και το πασίδηλο πως το γήπεδο βρίσκεται στην επιφάνεια της θάλασσα; (Κούταβου) και κάτω από αυτήν» !

 Και δεν τα έλαβε υπόψη της η μελέτη, γιατί σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η μελέτη υπογράφεται μεν από μηχανικό του Δήμου αλλά συντάχθηκε από την …. Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στην Αθήνα και από μηχανικούς που δεν ξέρουν όχι που πέφτει το γήπεδο Αργοστολιού αλλά πιθανόν ούτε …η Κεφαλονιά !!!

Άλλωστε στην ….τρίτη έγκριση της μελέτης από το ΔΣ με την απόφαση 145/12—5-2017 (είχαν προηγηθεί …άλλες δύο εγκρίσεις της μελέτης το 2015 και το 2016) σε κάποιο σημείο της απόφασης αναφέρεται ότι η μελέτη έγινε «μετά από διαβούλευση επί μακρού χρονικού διαστήματος με την ΓΓΑ».

Σήμερα αποκαλύπτουμε και κάτι ακόμα που δεν ξέρουμε και πόσο νόμιμο είναι:

Ο μηχανικός του Δήμου που υπογράφει τη μελέτη του γηπέδου είναι μεν έμπειρος μηχανικός αλλά ….ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ  ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ αλλά είναι…. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ άλλης υπηρεσίας του Δήμου !!!

 Σε κάθε περίπτωση η «διαβούλευση» με την ΓΓΑ για τη μελέτη είχε σαν αποτέλεσμα …… «μια τρύπα στο νερό» στην κυριολεξία ! Οπότε και έργο ….γιοκ !!!

Τα 377.749,24 ευρώ της σύμβασης με τον εργολάβο δεν φτάνουν ούτε για ζήτω για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ….με τα νερά του Κουτάβου που όλοι γνώριζαν εκτός των “άξιων και ικανών “!

Αφήστε που όπως έχουμε ήδη ενημερώσει (δες εδώ) ….. δεν υπάρχει δεκάρα τσακιστή εγκεκριμένη για το έργο !

Και τώρα θα αναρωτηθείτε και δικαιολογημένα: Καλά τόση ανικανότητα βρε αδελφέ, μα τόση ανικανότητα; Μια κουβέντα τουλάχιστον δεν μπορούνε να πούνε για ενημέρωση των σωματείων που περιμένουν πως και πώς να επισκευαστεί το γήπεδο – κάποια από αυτά μάλιστα όπως ο ιστορικός Παγκεφαλληνιακός έχουν οδηγηθεί σε αναστολή των δραστηριοτήτων τους (δες εδώ) !!!                                                                

Μπαααα! Όχι μόνο δεν ενημερώνουνε τι γίνεται με το γήπεδο Αργοστολίου, αλλά και από πάνω πάνε να αποπροσανατολίσουνε τον κόσμο βάζοντας στην ατζέντα το Ενωσιακό Γήπεδο στα Φαρακλάτα για να τα ρίξουνε όχι απλά στους «προηγούμενους» (εφτά χρόνια είσαστε στα πράγματα βρε αθεόφοβοι !!!!) αλλά στους…. «προπροπροηγούμενους» προ 20ετίας που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε αυτό από τις ομάδες αφού η Δημοτική Αρχή έχει καταστήσει με την ανικανότητά της διαχειριστή την…. ΕΠΟ στην οποία και πληρώνουνε ακόμα και για τος προπονήσεις !!!

Και φτάνουμε στο άκρον άωτον της ανικανότητάς και της απρογραμματισιάς τους:

Με την 395/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο του γηπέδου μεταξύ του Δήμου και της ΓΓΑ. Ήταν τόσο …. «επείγον» το θέμα που ο κυριος Πρόεδρος (μία είναι η Προεδράρα στο Δήμο…) έφερε το θέμα για συζήτηση στο ΔΣ στις 20/12/2016… «εκτός ημερησίας διάταξης» !

Όσο και να ψάξαμε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ μετά από ένα χρόνο και κάτι μήνες απόφαση του ΔΣ που να εγκρίνει την Προγραμματική Σύμβαση και να ορίζει και τον εκπρόσωπο του Δήμου στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Σύμβασης (άρθρο 6) …. ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΜΕ !!!

Αντίθετα βρήκαμε την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού από τις 13/4/2017 (ΑΔΑ: 64ΕΕ4653Π4-464) με την οποία ορίζονται οι δύο εκπρόσωποι της ΓΓΑ και ότι μέχρι τότε ο εκπρόσωπος του Δήμου….δεν έχει οριστεί και η ΠΣ έχει υπογραφεί από τις 9/3/2017….

Το χέρι στο ευαγγέλιο δεν βάζουμε βέβαια ότι και η προγραμματική σύμβαση έχει εγκριθεί από το ΔΣ και ο εκπρόσωπος του Δήμου στην Κοινή Επιτροπή έχει οριστεί επίσης από το ΔΣ.

Και το λέμε αυτό γιατί ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης δεν μπορεί να λέει ψέματα και μάλιστα σε δημόσια έγγραφα. Αλλοίμονο…

Γιατί το λέμε; Γιατί χθες 3/4/2018 ο Δήμαρχος υπέγραψε την 216/2018 απόφασή του με αριθμό πρωτοκόλλου 9213/2018 με την οποία εγκρίνεται :

«Η αυθημερόν μετακίνηση του μονίμου υπαλλήλου του Δήμου Κεφαλλονιάς , ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ κλάδου ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στην ανωτέρω συνεδρίαση την Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 και ώρα 12:30μμ, με την ιδιότητα του μέλους της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης Προγραμματικής Σύμβασης Έργου»

Και αυτή η παράγραφος εν τέλει δεν έχει και τόσο σημασία αφού….δεν μπορεί για ένα τόσο σημαντικό θέμα ο κ. Δήμαρχος να ψεύδεται και να μην υπάρχουν οι σχετικές αποφάσεις του ΔΣ, το πολύ – πολύ …..να το ξεχάσανε οι άνθρωποι.

Αυτό όμως που έχει σημασία και ….δίνει την είδηση πως υπάρχει πρόβλημα «για την πορεία και την υλοποίηση του έργου του γηπέδου» είναι η δεύτερη παράγραφος της απόφασης του Δημάρχου, στην οποία αναφέρεται αυτολεξεί:

«Η συγκεκριμένη υποχρέωση του Δήμου Κεφαλλονιάς είναι εξαιρετικά σημαντική και επείγουσα για την πορεία και την υλοποίηση του έργου «Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου Ανδρέας Βεργωτής- Αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα» και δεν επιδέχεται αναβολής».

 Μακάρι – και επιτέλους –  όλα να πάνε κατ’ευχήν στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης Προγραμματικής Σύμβασης του έργου ακόμη και αν δεν έχουν υπάρξει τα νόμιμα και δεν έχει εγκριθεί ούτε η Προγραμματική Σύμβαση αλλά ούτε και ο κ. Δελακάς εκπρόσωπος του Δήμου σε αυτήν.

Βέβαια υπάρχει το μεγάλο αγκάθι…. τα λεφτά !

Ποιος θα πληρώσει τις επί πλέον δαπάνες για ….τα νερά του Κουτάβου και τις αστοχίες στη μελέτη;

Εδώ μέχρι τώρα δεν έχει εγκριθεί ούτε ένα ευρώ.

Και το σημαντικότερο;

Οι όποιες αλλαγές στη μελέτη θα φέρουν νέες εγκρίσεις, νέες αποφάσεις ΔΣ που σημαίνει ότι ….ξεχάστε τις 8 του ερχόμενου Νοεμβρίου που ήταν η συμβατική προθεσμία.

Το χειρότερο σενάριο είναι ….να ξαναγίνει δημοπρασία !!!

Σε μια τέτοια περίπτωση ούτε καν η προφητεία του πρώην Προέδρου της ΕΠΣΚΙ Βαγγέλη Μαζαράκη από τις 16/1/2016 (δες εδώ) ….δεν θα επαληθευτεί όταν είχε προφητεύσει πως «Μην περιμένετε να δείτε έτοιμο το γήπεδο του Αργοστολίου πριν από τις Δημοτικές Εκλογές του 2019» !!!

Τα εγκαίνια σε μια τέτοια περίπτωση θα γίνουν σιγουρότατα από τον Δήμαρχο που θα εκλεγεί το φθινόπωρο του 2019 και θα αναλάβει την 1/1/2020.

Προεδράρα, ποιος «σε έφτυσε» και είσαι τόσο καντέμης ;

 Για την υπογραφή: Γηπεδούχος Αργοστολιώτης

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

3 Σχόλια

  1. ΑΔΑ ΨΚΑ7ΟΠ1Φ-ΖΕ6 ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ . ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.. ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ

  2. […] Αφού πρώτα ….. αποκαλύφθηκαν «τα αρχαιολογικά» ευρήματα του προσεισμικού Αργοστολιού τα οποία οι φωστήρες της δημοτικής αρχής δεν είχαν προβλέψει τι θα γίνουν και μαζί με τα υπόλοιπα μπάζα που θα πάνε και – το καλλίτερο – δεν γνώριζαν ότι το γήπεδο ήτανε φτιαγμένο στα μπαζώματα του Αργοστολιού μετά το 1953 πάνω …στη θάλασσα του Κουτάβου  (δες εδώ). […]

Comments are closed.