Δόθηκε λοιπόν χθες  η συνέντευξη του κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου σε ραδιόφωνο με το οποίος διατηρεί ειδική επαγγελματική σχέση, και όπως ήταν αναμενόμενο ….τα είπε όπως ήθελε.

Δυστυχώς ο κ. Μιχαλάτος έχασε την ευκαιρία να μιλήσει με ειλικρίνεια στους ψηφοφόρους του, στους φίλους τους και υποστηριχτές του, στους Κεφαλονίτες.. Η εικόνα που μέχρι τώρα είχε καλλιεργήσει στους συνεργάτες του ως ο   αναμφισβήτητος επόμενος δήμαρχος Κεφαλονιάς, κατέρρευσε.

Ανάμεσα στα άλλα ο κ. Μιχαλάτος ανακοίνωσε και την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Κεφαλονιάς  το Μάιου του ’19! Είπαμε, ανοίξαμε λίστα «εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψηφίων δημάρχων Κεφαλονιάς».  Και γιατί το έκανε τώρα πριν λήξει το θέμα της διάσπασης ή όχι του Δήμου, είναι προφανές..  Τόσο ο ίδιος όσο και οι στενοί του συνεργάτες χρειάζονταν μια δόση αισιοδοξίας , μια δόση σιγουριάς . Λίγη αυτοπεποίθηση για το όνειρο που ζουν τέσσερα χρόνια τώρα ως ο επόμενος δήμαρχος άνευ αντιπάλου.

Για το επίμαχο θέμα της δικαστικής δίωξης άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.. Τι ποιο απλό από την αλήθεια? Τι ποιο απλό από το να αναφέρει ο κ. Μιχαλάτος τα πραγματικά γεγονότα έτσι όπως είναι καταγραμμένα στο βούλευμα ? Γιατί να μη πει ότι έχει μπροστά του μια δύσκολη δικαστική μάχη με βαρύ κατηγορητήριο; Τι ποιο απλό από την αλήθεια; Τι ποιο απλό από το να ζητήσει τη στήριξη των ανθρώπων του σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη πολιτική του καριέρα?

Από τα όσο είπε χθες σχολιάζουμε αυτά που κατά τη γνώμη μας έχουν μεγάλη πολιτική βαρύτητα….

« Η καταγγελία σε βάρος μου πήγε στον εισαγγελέα από fax υπηρεσίας του Δήμου»!!

Αποκάλυψε χθες ο  κ. Μιχαλάτος  : « η καταγγελία (  η οποία στάθηκε η αφορμή για την διερεύνηση της υπόθεσης) εστάλη στις εισαγγελικές αρχές με φαξ του οποίου ο αριθμός αντιστοιχούσε στο “ΞΕΝΙΑ” όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου με ημερομηνία 16/1/2013».

  Mια τόσο σημαντική καταγγελία από τον επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου, ακούστηκε χθες για πρώτη φορά δημοσίως μετά από πέντε χρόνια!!

Όμως,

Ο κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑ (που είχε τοποθετηθεί από τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση και είχε συμπορευθεί μαζί του για δύο χρόνια ) , στις 31/12/2012   «για σοβαρούς προσωπικούς λόγους» δεσμευόμενος μάλιστα στον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση ότι «θα συνεχίσω να βοηθάω και να συνεισφέρω ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου» ….όπως και το έπραξε και ακόμη και σήμερα το πράττει σε σοβαρά θέματα,  βάζοντας «πλάτη» όπως π.χ. η θετική ψήφος στη διαγραφή των χρεών της ΔΕΥΑ προς το Δήμο γνωστή και ως «κεφαλαιοποίηση»!

Η καταγγελία που έδωσε στη δημοσιότητα  χθες ο κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος  φέρεται να έχει πρωτοκολληθεί ….λίγες μόνο ημέρες μετά την παραίτηση του,  στις 16/1/2013.

Παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους , δήλωσε στήριξη στη δημοτική αρχή και λίγες μέρες μετά κάποιος που έχει πρόσβαση σε υπηρεσιακό fax του Δήμου, του «κοτσάρει» σοβαρότατη καταγγελία!  Αλλά ο κ. Μιχαλάτος για πέντε χρόνια δεν λέει κουβέντα για αυτό! Ακόμα και κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας να το έμαθε εδώ και αρκετούς μήνες περίμενε…..να ανακοινώσει την υποψηφιότητα  του για να το πει !

Η δικαστική δίωξη

Είπε ο κ. Μιχαλάτος στο σταθμό του και αναδημοσιεύτηκε στις ιστοσελίδες του και αντιγράφουμε:

 «Η προανάκριση της υπόθεσης ξεκίνησε το 2017 και η εισαγγελία κάλεσε όλους του δημοτικούς συμβούλους των δημοτικών συμβουλίων Μαγουλά, Φρατζή και Μιχαλάτου. Αφού ελέχθησαν τελικά, δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο και διεγράφη και η κατηγορία. Στην Πάτρα μαζί με τον κο Μιχαλάτο θα οδηγηθούν ακόμα 30 περίπου σύμβουλοι για να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί ψήφισαν πλασματικούς προϋπολογισμούς – κάτι σύνηθες. Μάλιστα ο κος Μιχαλάτος εύχεται κάτι τέτοιο να γίνει γρήγορα».

 Και (νέα) ερωτήματα :

Στα  χθεσινά ερωτήματα του kefaloniapress (διάβασε εδω ) που ουδόλως απαντήθηκαν στη συνέντευξη του κ. Μιχαλάτου, προστέθηκαν και νέα:

Εκτός από τις καταθέσεις των πρώην Δημάρχων και μελών του ΔΣ υπήρξε και Πόρισμα του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπήρξε και έκθεση του Οικονομικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Ναι ή όχι?

Ισχυρίζεται ο κ. Μιχαλάτος ότι «δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο και διεγράφη και η κατηγορία». Θα μπορούσαμε να πούμε, για τα ησυχότερα…., « Έτσι είναι Θεόφιλε, αν έτσι νομίζεις….» αλλά «φίλος μεν Θεόφιλος, φιλτάτη δε η αλήθεια». Το κατηγορητήριο ποιο είναι?

Ισχυρίζεται ο κ. Μιχαλάτος ότι «Στην Πάτρα μαζί με τον κο Μιχαλάτο θα οδηγηθούν ακόμα 30 περίπου σύμβουλοι για να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί ψήφισαν πλασματικούς προϋπολογισμούς – κάτι σύνηθες».  Είναι σύνηθες ε? Πόσο σύνηθες δηλαδή??

Μπορεί να ενημερωθεί η κοινή γνώμη της Κεφαλονιάς σε κάτι πολύ απλό?   Mε ποια κατηγορία παραπέμπονται σε δίκη τρεις πρώην δήμαρχοι Λειβαθούς,  δυο εν ενεργεία αντιδημάρχοι του Αλέξανδρου Παρίση και καμιά 20αριά πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι διαφόρων παρατάξεων που είχαν διατελέσει δημοτικοί σύμβουλοι στον πρ. δήμο Λειβαθούς μετά από καταγγελία που έγινε μέσα από υπηρεσία του Δήμου Κεφαλονιάς!!

Είναι ιερό δικαίωμα του κάθε κατηγορούμενου (πόσο μάλλον αυτού που πιστεύει ότι κατηγορείται αδίκως)  να υποστηρίξει με κάθε τρόπο και κάθε μέσο την αθωότητα του. Για να έχει όμως  και τον κόσμο μαζί του (και όχι μόνο τους δικηγόρους του),  είναι μονόδρομος η ΑΛΗΘΕΙΑ και  η πλήρης διαφάνεια .

Η Συντακτική Ομάδα του Kefaloniapress

Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως εκεί στο Μέγαρο έχουν πάρει χαμπάρι ότι δυο αντιδήμαρχοι τους «πέσανε θύματα» καταγγελίας προερχόμενης από άτομο με πρόσβαση στις υπηρεσίες του δήμου? Θα γίνει ΕΔΕ (έρευνα) από το δήμαρχο για το ποιος χρησιμοποίησε το δημοτικό fax για προσωπικές του υποθέσεις έστω και τώρα που μαθεύτηκε το γεγονός με καθυστέρηση ….5 ½ χρόνων ;

Η παράταξη της ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ πως θα στηρίξει τα στελέχη της, τους δυο αντιδήμαρχους της ,  που βρέθηκαν κατηγορούμενα για «ξένα κόλλυβα»??

Τώρα που μαθεύτηκε ότι η σημερινή δημοτική ηγεσία είναι συγκατηγορούμενη με δύο στελέχη της στην υπόθεση της Λειβαθούς και μάλιστα με βαριές κατηγορίες τι έχει να πει ; Κατά που κυματίζει τη σημαία της κάθαρσης στους πρώην «διεφθαρμένους» δήμους??

Αλλά σε αυτό το θέμα θα επανέλθουμε..

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

2 Σχόλια

Comments are closed.