Στις 7 Αυγούστου υπεγράφη επιτέλους η σύμβαση μεταξύ ιδιωτικής εταιρίας και δήμου Κεφαλονιάς για τη λειτουργία του κυλικείου της δημοτικής παραλίας του Πλατύ Γιαλού. Η εταιρία αμείβεται με  28.221,20 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) το χρόνο για να διαθέτει προσωπικό για τη λειτουργία της παραλίας:  ομπρέλες και κυλικείο.  Η εταιρία δεν εκμεταλλεύεται το κυλικείο , εισπράττει μόνο για λογαριασμό του δήμου. Και όλα αυτά ενώ θα μπορούσε ο δήμος να έχει πάρει υπαλλήλους μέσω ΑΣΕΠ και ο Πλατύς Γιαλός να λειτουργούσε από το Μάη.

Αυτό είναι το πρώτο και μεγάλο ζήτημα , αλλά δεν είναι μόνο αυτό!

Eχουμε και συνέχεια..

Ο δήμος με απόφαση της οικονομικής επιτροπής ανάθεσε σε ιδιώτη  την τροφοδοσία των κυλικείων των δύο δημοτικών παραλιών Μύρτου και Πλατύ Γιαλού , για 5 μήνες, από 1η Ιουνίου 2018 έως 31 Οκτωβρίου 2018, με το ποσό των 153.248,27 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) .

Όμως τα δημοτικά κυλικεία άνοιξαν αρχές Αυγούστου. Δύο μήνες μετά από την ημερομηνία έναρξης της σύμβασης.

 Η  λογική λέει ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί η σύμβαση του προμηθευτή των κυλικείων και να μειωθεί ανάλογα το ποσό  και οι 153.248,27 ευρώ να γίνουν 92.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).  Απλά πράγματα !

 Αμ δε!

 Στις 7 Αυγούστου , την ίδια ημέρα με την υπογραφή της σύμβασης για τη λειτουργία του Πλατύ Γιαλού,   ο Δήμαρχος υπέγραψε και μία δεύτερη σύμβαση, αυτή  για την τροφοδοσία Μύρτου και Πλατύ Γιαλού στο ποσόν ….των 153.248,27 ευρώ (χωρίς το ΦΠΑ) .

Ο Δήμος δηλαδή θα πληρώσει για τρείς μήνες λειτουργίας των  κυλικείων από 1η Αυγούστου έως τέλος Οκτωβρίου , 153.248,27 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ),  όσο θα πλήρωνε αν λειτουργούσαν τα κυλικεία  για πέντε μήνες , από 1η Ιουνίου έως τέλος Οκτωβρίου.

Τα σχόλια περιττεύουν….. το λόγο έχει ο κάθε αρμόδιος (π.χ. Αποκεντρωμένη κ.λ.π.) που άλλα ενέκρινε και άλλα …. τελικά υπογράφονται.

Και θέλετε το καλλίτερο;

Ο επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου  με έγγραφό του στις 23/7/2018 αναφέρει ότι  «δεν κωλύεται η υπογραφή του υποβληθέντος προσχεδίου Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Κεφαλλονιάς και της εταιρείας με την επωνυμία ΧΧΧΧΧ για την προμήθεια ειδών στα κυλικεία  …..για το χρονικό διάστημα από την υπογραφή της σύμβασης και έως τον Οκτώβριο 2018» !!!!!   Προφανώς θα εννοεί  (ή μήπως όχι….) με την ανάλογη μείωση του ποσού.  Η οποία μείωση είναι περίπου  100 χιλιάρικα (με το ΦΠΑ).

Όλο και χειρότερη η κατάσταση για τις δημοτικές παραλίες!  Δεν φθάνει που άνοιξαν σχεδόν το 15Αυγουστο , θα τις χρυσοπληρώσουμε κιόλας χωρίς λόγο !

Αυτά είναι τα έργα των «ισχυρών» και «δυνατών» κουμανταδόρων του δήμου Κεφαλονιάς!  Εις υγεία των κορόιδων!!

Ερώτημα σοβαρό : παγάκια για τη μπουγιότα μου θα έχουν τα “χρυσά” δημοτικά κυλικεία ?

                 Ο Φαστίδιος
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις