Ο 15Αύγουστος έφερε στο νησί μας και κάποια ταξιδιάρικα πουλιά που πετάνε συνήθως απο φωλιά σε φωλιά προκειμένου να βρίσκονται στην εξουσία μη χάσει και η Βενετιά βελόνι. Το χαρακτηριστικό τους είναι η μνήμη κουκούτσι.. ‘Η δεν θυμούνται ή θέλουν να ξεχάσουν ακόμα και το κοντινό τους παρελθόν..

Δυο τέτοια ή κάπως τέτοια , πουλάκια κυκλοφόρησαν στη πλατεία Αργοστολίου προ ημερών και έγιναν ανάρπαστα!! Σανίδα σωτηρίας για την απομονωμένη από τους δημότες δημοτική αρχή, και ευκαιρία να θυμίσουμε στους “υπηκόους” σε ποιούς “χρωστάμε” το σωσμό μας..

Ο πρ πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς , πρωθυπουργός στη διάρκεια των σεισμών του 2014 και ο πρ υπουργός του στη διάρκεια των σεισμών του 2014 , Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκαναν ολιγοήμερες διακοπές στο νησί μας για .. φωτογράφιση!

Απο αριστερα: Χαρ. Λυκούδης, Αντώνης Σαμαράς, Μιχ. Χρυσοχοϊδης, Αλ. Παρίσης

Σε αυτό το σημείωμα θα ασχοληθούμε με τον ΠΑΣΟΚο κ. Χρυσοχοϊδη (ακολουθεί για τον κ. Σαμαρά) που ήρθε για διακοπές, ηρπάχθη για φωτογράφιση, οχι μόνο δεν το αρνήθηκε το απόλαυσε κιόλας, μίλησε και συναντήθηκε με τη δημοτική αρχή για να θυμηθούνε τα παλιά (και διηγώντας τα να κλαις), αλλά μάλλον ξέχασε να συναντηθεί έστω και με ένα στέλεχος του τοπικού ΠΑΣΟΚ . Ο ξεχασιάρης!

Όχι βέβαια γιατί προαλείφεται για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ (μαζί με το άλλο μεγάλο στέλεχος της πρώην Δημοκρατικής παράταξης …. Ευάγγελο Βενιζέλο), σύμφωνα με δημοσιεύματα Αθηναϊκών μέσων , αλλά για τον εξής απλό λόγο:

Είναι ο άνθρωπος που με την δικιά του  υπογραφή λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις δημοτικές εκλογές του 2014, ο Δήμος Κεφαλονιάς πιστώθηκε με 6,5 εκατ. ευρώ ζεστό χρήμα  , το οποίο η δημοτική αρχή του Αλέξανδρου Παρίση το «έσπρωξε» κατάλληλα για τα νεροπότηρα των σεισμόπληκτων ας πούμε της Σάμης και κατάφερε την κατάληψη της Δημαρχείας και την εξασφάλιση της νέας θητείας.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος στον απολογισμό του 2014 στις 28/9/2015 άλλωστε ανέφερε με αφοπλιστική ειλικρίνεια:

«Για την καταβολή των εκτάκτων βοηθημάτων δαπανήθηκαν 620.983,32  ευρώ ενώ για τις αποζημιώσεις οικοσκευής δαπανήθηκαν 5.559.872,33  ευρώ. Περίπου 2.500 νοικοκυριά ενισχύθηκαν με συνολικά μέλη σχεδόν 7.000 άτομα» !!!

Ειλικρινέστατος ο κ. Παρίσης …. Άλλωστε 6.703 άτομα τον ψήφισαν την 1η Κυριακή το 2014. Eξ ου και κυκλοφόρησε το περίφημο “ο σεισμός ήταν σωσμός”, για τους ένοικους του Μεγάρου βεβαίως.   Και όλα αυτά για να μη ξεχνιόμαστε ….δια χειρός του ΠΑΣΟΚου κ. Μισέλ Χρυσοχοϊδη !

Πως λοιπόν σήμερα , τέσσερα χρόνια μετά τον μέγα σωσμό,  να μην ανταποδίδονται με μια ψαροφαγία και ένα λιβανιστήρι από τον αδελφό Μπάκη?

Ο οποίος αδελφός Μπάκης λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015,  στις 19 Ιανουαρίου διαβεβαίωνε με ανακοίνωσή του τους Κεφαλονίτες ότι «Οι μελέτες αποκατάστασης των σχολείων που εκπονούνται από τις κτιριακές υποδομές έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί και έχουν γίνει με υποδειγματικό τρόπο και με τις αυστηρότερες προδιαγραφές». !

Και αυτό το έλεγε μετά λόγου γνώσεως ο Μπάκης ως αδελφός του αναπληρωτή Δημάρχου και αρμόδιου για τα μεγάλα έργα, αλλά και σύντροφος (στο ΠΑΣΟΚ) του αρμόδιου Υπουργού Χρυσοχοϊδη  ! Πως να αμφισβητήσεις λοιπόν αυτή τη πληροφόρηση? Διπλά τσεκαρισμένη!

Και το διαβεβαίωνε με απόλυτη σιγουριά αφού λίγο καιρό πριν, στις 22/9/2014,  ο σύντροφος Μιχάλης «ο άνθρωπος που πήρε την Κεφαλονιά στην πλάτη του» κατά δήλωση δημάρχου,  διαβεβαίωνε ότι «Τελειώνουν οι μελέτες, ελπίζω, σε λίγες ημέρες, στα τέλη Σεπτεμβρίου και κάποιες άλλες 15 Οκτωβρίου 2014 έτσι ώστε να αρχίσουν εργασίες και στα σχολεία, τα οποία έχουν μεγάλες ζημιές, για να μπορέσουν μετά τα παιδιά να μπουν στις αίθουσες σε ασφαλή σχολεία» !!!

Ποιές μελέτες?

Αν τώρα οι μελέτες για τα σχολεία τελείωσαν ….τρία χρόνια αργότερα και επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,είναι….μικρή λεπτομέρεια και παρ’ότι τα σεισμόπληκτα σχολεία δεν φαίνεται να αποκαθίστανται στο εγγύς μέλλον γιατί άλλα λέει … το πρωί ο Δήμαρχος μιλώντας για επισκευή και άλλα …το απόγευμα όταν μιλάει για νέα σχολεία !

Είναι ο ίδιος Χρυσοχοΐδης που στις 22/9/2014 διαβεβαίωνε τους ιδιοκτήτες των εργατικών κατοικιών του Ληξουριού «ενώπιον του Δημάρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση, του Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα και των Αντιδημάρχων Διονύση Λυκούδη και Βαγγέλη Κεκάτου ότι προχώρησε στην δέσμευση για άμεση αποταμίευση 7 εκατομμυρίων ευρώ προς ανέγερση νέων εργατικών κατοικιών».

Σήμερα , 4 χρόνια μετά απο αυτή τη δήλωση , αποδεικνύεται ότι ήταν μέγα ψεύδος !

Κατά τα άλλα ο αδελφός Μπάκης, το χθεσινό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ακραιφνής Παπανδρεϊκός με την ομάδα  του άρτι αποφυλακισθέντα από τον Κορυδαλλό μέγα μιζαδόρου Τσοχατζόπουλου και σημερινός πολιτευτάκιας της ΝουΔου που εμφανίζεται στην Κεφαλονιά είτε για «να το παίξει άντρας» εναντίον πολιτικών του αντιπάλων, είτε για να φωτογραφηθεί με Χροσοχϊδηδες της συμφοράς , δηλώνει με πλήρη άγνοια των πρόσφατων γεγονότων «Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 6 επισκέψεις σε 8 μήνες σχεδίασε, οργάνωσε και συντόνισε την έναρξη των έργων αποκατάστασης» .

Τα ποιά Μπάκη μας?

Και λέμε «πλήρη άγνοια των πρόσφατων γεγονότων» γιατί ο Κύριος Χρυσοχοΐδης που ο Μπάκης εκθειάζει (κοινώς….”γλύφει”) σήμερα,  είναι ο ίδιος που στις 22/9/2014 εξέφραζε με το γνωστό πομπώδες ύφος του «τη χαρά του που λύθηκε το θέμα των εργατικών κατοικιών στο Ληξούρι  ανακοινώνοντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα βγει Κοινή Υπουργική Απόφαση με τον κ. Δένδια για την δημοπράτηση του έργου κατασκευής τους» ! Όχι μόνο ο Δένδιας δεν υπέγραψε ποτέ καμία Κοινή Υπουργική Απόφαση για την δημοπράτηση των εργατικών κατοικιών αλλά ούτε και κανένας ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ Υπουργός τέσσερα χρόνια μετά ! Για τέτοια συνέπεια μιλάμε !

Η πικρή αλήθεια είναι ότι η τριπλέτα Παρίσης, Λυκούδης, Μπάκης, με την αμέριστη στήριξη «αδελφών» που «έχουν πάρει την Κεφαλονιά στην πλάτη τους» τύπου Χρυσοχοΐδη είναι εν τοις πράγμασι η τριπλέτα …. της συμφοράς και της καταστροφής !!!

 Αλλά όχι για πολύ ακόμα…

Γιάννης Κοσμετάτος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις