Χαράς ευαγγέλια και πολιτικός αναβρασμός επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα μετά την επίσημη ανακοίνωση δια στόματος του υπουργού ότι ο ενιαίος δήμος Κεφαλονιάς σπάει.

Ληξουριώτες και Σαμικοί πλέουν σε πελάγη ευτυχίας και πληροφορίες λένε ότι χθες, με αφορμή την Τσικνοπέμπτη στήθηκαν τρικούβερτα γλέντια.

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Οι τοπικές κοινωνίες που απαξιώθηκαν και εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους από την δημοτική αρχή νοιώθουν δικαιωμένες και ευγνώμονες που η βουλευτής του νομού κ. Θεοπεφτάτου, αφουγκραζόμενη τις ανησυχίες τους υποστήριξε το δίκαιο αίτημα τους και τελικά πέτυχε να πραγματοποιηθεί.

Οι κάτοικοι νοιώθουν ότι ξαναπαίρνουν την τύχη τους στα χέρια τους όπως ακριβώς εκφράσθηκε μέσα από ανακοινώσεις φορέων αλλά και απλών πολιτών.

Οι προοπτικές για τις τοπικές κοινωνίες πλέον προδιαγράφονται λαμπρές αφού δυστυχώς η σημερινή δημοτική αρχή κοντά 9 χρόνια στο τιμόνι του δήμου στάθηκε ανίκανη να διαχειριστεί και να δώσει λύση στα προβλήματα τους.

Η αλαζονεία στην συμπεριφορά κι η σκόπιμη ίσως διάθεση πόρων αποκλειστικά και μόνο με παραλήπτη το Αργοστόλι ώθησε τη λαϊκή οργή να ξεχειλίσει και να κατακλύσει με αιτήματα και ψηφίσματα το γραφείο της βουλευτού και το αρμόδιο υπουργείο.

Ως αποτέλεσμα, σήμερα μιλάμε για μια άλλη αναπτυξιακή πορεία που ανοίγεται διάπλατα μέσω της επανάκτηση της αυτοδιοίκησης αυτών των περιοχών.

Ήδη άρχισαν οι συζητήσεις για τους διεκδικητές των νέων δήμων και πλέον επαφίεται στην ορθή κρίση των πολιτών να επιλέξουν τους καταλληλότερους που θα μπορέσουν να διαχειριστούν τις τύχες του τόπου τους.

Αριστοφάνης ο νεότερος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις