Ήξεις, αφήξεις κύριε Χαράλαμπε Λυκούδη! Γράφει ο Αριστοτέλης Μπατιστάτος

440

Είναι γεγονός!

Δεν αναφέρομαι στη νέα διοικητική διαίρεση του νησιού μας, αλλά στην πρώτη γαλάζια αντίδραση. «Ήξεις, αφήξεις, ου εν τω πολέμω θνήξεις». Κάπως έτσι μπάλωνε και η Πυθία πριν από μερικές χιλιάδες χρόνια την σκληρή πραγματικότητα.

Αριστοτέλης Μπατιστάτος

Γράφει ο Αριστοτέλης Μπτιστάτος

Το θέμα είναι ότι τα είχε μονά ζυγά δικά της με το τέχνασμα του κόμματος (του σημείου στίξης, όχι του Μοσχάτου) πριν ή μετά από το «ου». Αν το κόμμα έμπαινε πριν από το «ου», σήμαινε ότι ο πολεμιστής θα πάει και θα επιστρέψει ζωντανός από τη μάχη. Αν το κόμμα έμπαινε μετά το «ου», σήμαινε καλά σαράντα και θα μας μείνεις αξέχαστος. Εύκολο, απλό και σίγουρο τέχνασμα για να πέφτει σε όλα μέσα και να μην έρθει καμιά χήρα να της ζητήσει τα ρέστα, επειδή στον προφορικό λόγο δεν φαίνεται και πολύ καθαρά που έχεις βάλει το κόμμα.

Κάπως έτσι ήταν η χθεσινή δήλωση του κυρίου Χαράλαμπου Λυκούδη για τη νέα διοικητική διαίρεση του Δήμου Κεφαλονιάς. Θα σταθώ στο σημείο το οποίο δεν είναι καθόλου διφορούμενο στον χρησμό της Πυθίας γιατί δεν έχει ούτε ένα κόμμα (η ανυπαρξία κόμματος είναι γνωστή εδώ και καιρό στο νησί). «Οι πολίτες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης εμπιστεύονται τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Δυστυχώς για εσάς κύριε Λυκούδη οι μόνοι στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη οι οποίοι εμπιστεύονται τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ του Δημαρχιακού Μεγάρου στο Αργοστόλι. Κανένας άλλος.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο των νέων Δημοτικών Αρχών και κοινωνική ευημερία στους νεοσύστατους Δήμους.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις