Οδηγίες για την προεκλογική περίοδο. Γράφει ο Αριστοτέλης Μπατιστάτος

491

 

Αφού τελειώσαμε με τις δηλώσεις και των τελευταίων κουτοπόνηρων υπέρ της διάσπασης του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς, αφού απολαύσαμε στο Αργοστόλι το καλύτερο καρναβάλι μετά το Ρίο ντε Τζανέϊρο, τι απέμεινε;

Δυο μήνες και κάτι!

Δυο μήνες και κάτι λοιπόν, για το χτύπημα της σιγουριάς στην πλάτη του ψηφοφόρου, απ’ τους γνωστούς «Σκουταραίους» σαν τον Κοσμά τον οποίο ενσάρκωσε στη μεγάλη οθόνη το 1966 ο αλησμόνητος Διονύσης Παπαγιανόπουλος. «Ααα ρε Γκόρτσο, τι όνειρο να έβλεπες χθες το βράδυ…»

Αριστοτέλης Μπατιστάτος

Γράφει ο Αριστοτέλης Μπατιστάτος

Δυο μήνες και κάτι για να συναντήσετε το μποτοξαρισμένο χαμόγελο του πολιτικού ζήτουλα ο οποίος θα περιφέρεται από καφενείο σε καφενείο ή το σηκωμένο δεξί του φρύδι αν κάνετε το λάθος και βάλετε το χεράκι στην τσέπη την ώρα της χειραψίας. Σηκώστε το ψηλά και κουνήστε από τον καρπό και κάτω σαν να γράφετε στον αέρα προσποιούμενοι ότι ζητάτε λογαριασμό απ’ τον σερβιτόρο. Δοκιμασμένο. Να δείτε ότι θα πάει στον επόμενο.

Οι περισσότεροι μοιάζουν με πλασιέ της έξυπνης σήτας. Τις δε ατάκες τους θα τις ήθελε και ο Πλάτωνας στην Πολιτεία του. Απλώς δεν τις σκέφτηκε. «Δεν πιστεύω να με ξεχάσεις» ή «Δώσε και ένα σταυρωμένο στη γιαγιά μην το παίξει Ρόζα Λούξεμπουργκ στα καλά του καθουμένου». Ευκολάκι. Ρουφήξτε αέρα στο στόμα, σύρετε με κλειστά μάτια τη γλώσσα στο πλάι και τοποθετείστε την παλάμη στο μάγουλο. Το πολύ πολύ να σας συστήσει οδοντίατρο. Πιο χρειαζούμενος είναι από δαύτους.

Μην ανησυχήσετε αν σας «σκουντήξει» και κανείς στο Messenger γιατί το ηλεκτρονικό μπικίνι είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της εκλογικής πασαρέλας. Και όχι μπλοκαρίσματα και τέτοια. Πολιτικός πολιτισμός πάνω απ’ όλα. Πατήστε τον μπλε υψωμένο αντίχειρα του like και θα έχετε ήσυχο το κεφάλι σας για μια τετραετία τουλάχιστον. Αν θέλετε μπορείτε να πατήσετε και τη χαμογελαστή φατσούλα με τις καρδούλες στα μάτια. Εκλαμβάνεται από τους υποψήφιους ως «Προχώρα μεγάλε, η νίκη είναι μονόδρομος».

Σε κάθε περίπτωση μην πάτε με κανένα ψηφοδέλτιο από τις προηγούμενες εκλογές και ψάχνετε την τελευταία στιγμή ποιον θα σταυρώσετε, γιατί έχουν γίνει και μεταγραφές και σας κόβω να το ρίχνετε άκυρο από τα νεύρα σας. Πιο πιθανό είναι να πετύχετε τον εκλεκτό σας αν πάτε με ψηφοδέλτιο από τις προ – προηγούμενες γιατί το πέρα δώθε των υποψηφίων μέχρι και απ’ τον ΟΠΑΠ είναι φραγμένο λόγω της μεγάλης πιθανότητας.

Αν και τα ψηφοδέλτια να ξέρετε θα είναι χρωματιστά τον Μάιο. Οι Παλαιοπασόκοι μην πάρετε μόνο πράσινα γιατί θα ρίξετε υποψήφιους ευρωβουλευτές σε όλες τις κάλπες και μην αρχίσετε τα «πιάσε ένα με την Καϊλή για τη Λειβαθώ» ή «σταύρωσε μου ένα με τον αδελφό του ΓΑΠ για τα Ομαλά». Η δε ανάκρουση του «Κάρμινα Μπουράνα» στο Λιθόστρωτο ουδεμία σχέση θα έχει με το ΠΑΣΟΚ που όλοι αγαπήσαμε. Γιάννη Χαρούλη και Ματούλα Ζαμάνη και είστε στο σωστό δρόμο.

Προσοχή κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα. Όποιον δείτε στην Εκκλησία τις Άγιες Μέρες του Πάσχα με γραβάτα, να ξέρετε πως δεν την έχει ταιριάξει με τις κάλτσες του έτσι απλά. Υπάρχει λόγος που τη φοράει. Μακριά και αλάργα. Τσουγκρίστε με άλλον το αυγό σας γιατί θα κρατάει ξύλινο.

Τέλος, να εμπιστευτείτε τον άνθρωπο ο οποίος έχει ως όραμα του να γκρεμίσει την «παράγκα» και όχι να αλλάξουν χέρια τα κλειδιά της. Ειδικά το τελευταίο να προσέξετε και όλα θα πάνε καλά!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις