Τώρα που σιγά σιγά το έργο από τον ναυτικό όμιλο μέχρι το καρνάγιο του Μαϊστράτου μπαίνει στην τελική του ευθεία, ας μας απαντήσει κάποιος στο Θεό σας.

Με ποια  κριτήρια και βάσει ποιας λογικής επιλέχτηκαν  μοντέρνα φωτιστικά και μάλιστα τόσα πολλά σε συνδυασμό με κοκοφοίνικες σε ένα από τα πιο παραδοσιακά σημεία της πόλης που βρίσκεται και πολύ  κοντά στο πανέμορφο πευκοδάσος;

Πολιτισμικό σοκ σε πιάνει να περπατάς δίπλα στο  κύμα και να κοιτάς τη θάλασσα από τη μια, τους κοκοφοίνικες από την άλλη και εκείνα τα  φωτιστικά που καμία σχέση δεν έχουν με το περιβάλλον γύρω τους αλλά και τα παραδοσιακά φανάρια που τα άφησαν χωρίς συντήρηση για να έχουν δικαιολογία να τα πετάξουν.

Και πολλά παρτέρια με χώμα ρε παιδιά που ναι μεν θα φυτευθούν τώρα αλλά μετά  τις φιέστες θα έχουν την τύχη των υπολοίπων που στέκουν ξερά κι εγκαταλειμμένα σε όλο το Αργοστόλι.

Σκεφτείτε ότι ο αντιδήμαρχος τουρισμού διοργανώνει κάθε χρόνο εκδηλώσεις υποδοχής για το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς αλλά προσπερνάει τα παρτέρια στο μπαστούνι που ευτυχώς πάνε και τα φροντίζουν εθελοντικά οι Άγγλοι που μένουν στο νησί μας.

Αλλά από την άλλη σκέφτομαι, εμείς οι απλοί άνθρωποι  είμαστε πολύ μικροί για να συγκριθούμε με τους τιτάνες της δημοτικής αρχής και το μυαλό τους , που βλέπουν τόσο πολύ μπροστά ώστε δεν βλέπουν την τύφλα τους τώρα.

Αριστοφάνης ο νεότερος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

Comments are closed.