Της μακέτας … το κάγκελο !

808

Πολλές μακέτες παιδιά, πολλές κι ανησυχώ διότι 9 χρόνια τώρα δεν μας δείξανε ούτε μια, τόσα έργα που γίνανε και τα τελευταία εικοσιτετράωρα μας ξεφούρνισαν δυο – τρεις.

Πρώτα πρώτα ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, αλλά δεν φταίει ο άνθρωπος, εκείνο το συνεργείο από την Αθήνα τον έχει πάρει στο λαιμό του και τώρα του είπε κύριε δήμαρχε πρέπει να εξαγγείλετε ένα ακόμα έργο πνοής.

Έκατσε κι εκείνος έστυψε το κεφάλι του και μας το παρουσίασε, να τον ψηφίσουμε λέει πάλι και θα μας φτιάξει μαρίνα για μεγάλα γιότ και μας έδειξε και μια μακέτα ναααα μετά συγχωρήσεως.

Μακετα μαρίνας κατα φαντασία..

Διότι θα έρχονται εδώ οι ματσωμένοι με τις θαλαμηγούς τους και θα πέφτει χρήμα στο νησί, τουτέστιν συνάλλαγμα που έλεγε κι ο Παναγής στην ταινία. Ξέχασε όμως να μας πει -ο ξεχασιάρης- ότι αυτή η μαρίνα ήταν σκέψη του αείμνηστου Χρήστου Λευκαδίτη, ήταν ένα όραμα του Χρήστου που κανεις δεν αποδέχτηκε, δεν στήριξε. Τώρα βγάλανε τις μακέτες!

Εδώ δεν έχουν που να δέσουν τα κρουαζιερόπλοια στο  μπαστούνι γιατί έχει μπαστακωθεί η ‘Αλεξάνδρα’ και δεν ξεκουνιέται, τα μπάζα στο λιμάνι δεν θα επιτρέψουν ούτε οι λάντζες να πιάσουν,τα άλλα γιωτ μας μαράνανε.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου έχασε την τσαμαδούρα που βρέθηκε πεταμένη σε χωράφι στη Κρανιά και δεν ξέρουμε πως θα δέσει το πλοίο που έρχεται σε λίγες ημέρες κι  ο δήμαρχος ονειρεύεται μαρίνες.

Η σημαδουρα / δέστρα στην Κρανιά

Βρωμάει και ζέχνει η Κεφαλονιά από άκρη σε άκρη από την αδιαφορία και την εγκατάλειψή, δεν τους καίγεται καρφί  για τους τουρίστες που έφτασαν ήδη στο νησί, μου θέλουν και φραγκάτους με μεγάλα κότερα.

Την σκυτάλη στην συνέχεια πήρε  ο αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης που είχε   την φαεινή ιδέα να φτιάξει πάρκινγκ στο Αργοστόλι.

Υπογειο παρκινγκ κατα φαντασία

Κάποιοι τα βάλανε μαζί του και κακώς, διότι πρώτον η ιδέα δεν ήταν δικιά του, ανήκει στο Φόρτε όπως αποδεικνύουν  τα έγγραφα και δεύτερον, σύμφωνα με τον πολεοδομικό σχεδιασμό του Αργοστολιού δεν υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής υπαίθριου πάρκινγκ εντός της πόλης για αυτό κι ο Φόρτες που είναι γάτα σ’αυτά, μιλάει μόνο για υπόγειο χώρο στάθμευσης.

Αλλά ο Διονύσιος ξέρει τη κοντή μνήμη έχουμε, σου λέει μας ψηφίσαν  στο δήμο δυο φορές με τόσα φούμαρα που τους σερβίρουμε, θα τους χαλάσει να τους πουλήσουμε άλλο ένα;

Αφού κάνανε το Αργοστόλι αγνώριστο και  καταλάβαμε πλέον ότι δεν έχουνε κάνει κυκλοφοριακή μελέτη για  τις τόσες πεζοδρομήσεις κι αφού ο κόσμος άρχισε να διαμαρτύρεται για το χάλι που επικρατεί με τα αυτοκίνητα, κάτσε σου λέει να τους πετάξω το πυροτέχνημα, Πάσχα έρχεται θα το χάψουν.

Έκατσε λοιπόν ένα βράδυ, πήρε μπογιές και μαρκαδόρους και ζωγράφισε  κάτι γρασίδια, κάτι αμάξια, κάτι δρομάκια και νάτην η μακέτα για το πάρκινγκ, πίσω από την πλατεία στο γνωστό  και πολυσυζητημένο οικόπεδο του νοσοκομείου.

Ορίστε σου λέει ο άνθρωπος τι φωνάζετε, μπορεί να μην μας πέρασε από το μυαλό που θα πηγαίνει όλο αυτό το αυτοκινητομάνι αλλά  θα σας φτιάξω πάρκινγκ, κάποια στιγμή, σε κάποιο οικόπεδο, κάπου στο μέλλον.

Όλα αυτά ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές. Και οι μέλτες και οι αδειοδοτήσεις και οι αλλαγές στο Πολεοδομικό σχέδιο της πόλης θέλουν 3-4 χρονια. Αλλά τι είναι 3-4 χρόνια μπροστά την αιωνιότητα??

Ειλικρινά τώρα, θέλω πολύ καιρό να σας ρωτήσω, τι  πίνετε εκεί στο Μέγαρο και δεν μας δίνετε κι εμάς να γελάσει λίγο το χειλάκι μας.

Αριστοφάνης ο νεότερος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

Comments are closed.