Υπέρ υγείας ημών (και της ΝΟΔΕ). Γράφει ο Αριστοτέλης Μπατιστάτος

361

Υπέρ υγείας ημών (και της ΝΟΔΕ)

Είχα αρχίσει να ανησυχώ.

Μετά την ανακοίνωση της διάσπασης του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς είχα την αίσθηση ότι η ΝΟΔΕ είχε αυτοδιαλυθεί. Από τότε είχαμε να ακούσουμε τη φωνούλα της. Για το θέμα με το οποίο επανέκαμψε κανονικά θα έπρεπε να μοστράρω το περιεχόμενο των βιβλίων του ΚΕΕΛΠΝΟ που βρέθηκαν πίσω από τη γυψοσανίδα, για να μην έχει μούτρα να εμφανισθεί μέχρι την επόμενη διάσπαση του Δήμου. Δεν θα το κάνω όμως γιατί με κάλυψε πλήρως ο τ. Υπουργός Δικαιοσύνης και νυν Βουλευτής Λέσβου της ΝΔ κύριος Χαράλαμπος Αθανασίου. Η παθητική δωροδοκία (λέει ο κύριος Αθανασίου για την υπόθεση Novartis) έχει κριθεί, ότι ανάγεται στα καθήκοντα του Υπουργού. Πως λέμε δηλαδή ότι ένας καθώς πρέπει Υπουργός έχει ένα σωρό αρμοδιότητες; Ε να που μια απ’ αυτές είναι και το παντελόνιασμα της μίζας. Την δήλωση του άλλου πολιτικού ογκόλιθου του κυρίου Ευάγγελου Βενιζέλου μάλλον θα πρέπει να μας την ερμηνεύσει ως έγκριτος νομικός ο κύριος Χαράλαμπος Λυκούδης, ο οποίος βλέπει το σύστημα Υγείας στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη να καταρρέει. Ο μέγας γκουρού της πολιτικής δήλωσε (για το Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών) πως η παραγραφή των Υπουργικών αδικημάτων έχει να κάνει με το αν τα αδικήματα τελούνται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ή επ’ ευκαιρία των καθηκόντων τους. Δεν μπορούσε να γίνει πιο σαφής για το παντελόνιασμα. Άντε να καταλάβει κανείς αν όταν παντελόνιασε τη μίζα ο Υπουργός ασκούσε τα καθήκοντα του ή του δόθηκε η ευκαιρία να τα ασκήσει. Για πείτε μας κύριε Λυκούδη εσείς που ξέρετε τα νομικά γιατί εμείς είμαστε η φαντασίωση της Βούλτεψη με αλογοουρές, μούσια και ξεκούμπωτα πουκάμισα, έχετε κάποια άποψη για το πώς φτάσαμε ως εδώ;

Σε προηγούμενο άρθρο είχα παραθέσει τα στοιχεία για τη Δημόσια Υγεία τα οποία ήταν βέβαια από τα πρακτικά της Βουλής και την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2019. Δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου. Πάμε όμως και στα αυτοδιοικητικά γιατί η τελευταία χαιρετούρα του κυρίου Ευάγγελου Κεκάτου (Αντιδήμαρχος υπέρ Υγείας ημών εκτός από Τουρισμού) ήταν από το κοκοφοινικοκρατούμενο Μαιάμι, για να μας εξηγήσει γιατί δεν έπιασε λιμάνι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για φέτος στο Αργοστόλι.

Ο Δήμος Πάτμου (ένας όχι ιδιαίτερα πλούσιος Δήμος – ότι κάνει η Αποκάλυψη του Ιωάννη) πέρυσι είδε ότι του έλειπαν από το νοσοκομείο 4 γιατροί και 7 νοσοκόμες. Μακριά η Πάτμος και εγώ να ήμουν στη θέση τους θα το σκεφτόμουνα να ξεσπιτωθώ. Πέρα απ’ το επιμίσθιο τους λοιπόν, ενέκρινε με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου την επιδότηση ενοικίου, σίτισης και μετακινήσεων γιατί έκρινε πως αν γίνει μια στραβή δεν θα σώσει τους ασθενείς της Πάτμου ούτε ο Ιωάννης.

Ο Δήμος Νάξου και μικρών Κυκλάδων πέρυσι είδε ότι του έλειπαν επικουρικοί γιατροί σε τέσσερις ειδικότητες. Με απόφαση Δημοτικού συμβουλίου ενέκρινε 400 ευρώ μηνιαίως μπόνους στον καθένα, δηλαδή οι δύο κόστισαν σε ετήσια βάση περίπου όσα ο Μπάσης για μια συναυλία για το νερό το γάργαρο. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτή τη στιγμή δεν λείπει κανένας γιατρός από τη Νάξο.

Τα ίδια έχει κάνει και ο Δήμος Μυκόνου λόγω του υψηλού κόστους διαβίωσης  για γιατρούς, καθηγητές, λιμενικούς και πυροσβέστες και μπορώ να πω κι άλλα πολλά τέτοια παραδείγματα αλλά δεν θα καταχραστώ τον χρόνο των αναγνωστών.

Πάμε να δούμε μια άλλη πτυχή του θέματος γιατί ως γνωστόν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προωθήσει στις διοικήσεις των νοσοκομείων όλες τις κομματικές εφεδρείες. Προφανώς και δεν σας λέει τίποτα το όνομα Γιώργος Μπέζος. Ούτε εμένα θα μου έλεγε τίποτα αν δεν ήταν ο διοικητής ενός από τα καλύτερα περιφερειακά νοσοκομεία το οποίο υπάγεται και αυτό στην 6η ΥΠΕ. Περί Καλαμάτας ο λόγος. Άνθρωπος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, διατηρήθηκε στη θέση του με κυβέρνηση ΝΔ (στη γενέτειρα του Αντώνη Σαμαρά) και διατηρήθηκε ξανά επί ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος; Απλώς έκανε καλά τη δουλειά του.

Μεγάλη υπόθεση να κάνει κάποιος απλώς καλά τη δουλειά του. Πολύ μεγαλύτερη απ’ το να προσπαθεί να κάνει πολιτική σπέκουλα πάνω στον ανθρώπινο πόνο απλώς για λίγα ψηφαλάκια.

Αριστοτέλης Μπατιστάτος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις