“Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε…”

450

Άρχισαν τα όργανα πατριώτες, μεταξύ Παρίση και Μιχαλάτου κι αυτό που μέχρι τώρα ήξεραν όλοι  αλλά  δεν το ξεστόμιζαν ο ένας για τον άλλον, βγαίνει σιγά σιγά στη φόρα.

Εκφράσεις βαριές και αλληλοκατηγορίες για τις δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν εις βάρος και των δυο, όπως και στενών συνεργατών τους, από ότι φρόντισαν να μάθουμε.

Να θυμίσω λοιπόν, ότι για τον νυν δήμαρχο  Αλέκο Παρίση, εκκρεμεί πειθαρχική και ποινική δίωξη με το πειθαρχικό συμβούλιο να έχει αναβληθεί δύο φορές κι ο Θεόφιλος Μιχαλάτος ως πρώην δήμαρχος Λειβαθούς  διώκεται για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος κατά την δημαρχιακή του θητεία.

Όπως καταλαβαίνετε, κατεβαίνουν κι οι δυο στις εκλογές για να πάρουν το δήμο χωρίς όμως να γνωρίζουν αν τελικά θα μπορέσουν να είναι δήμαρχοι… στην περίπτωση φυσικά που εκλεγούν.

Είναι αυτό, για το οποίο χτυπάει το καμπανάκι ο  Φόρτες  από την αρχή της προεκλογικής περιόδου και που λέει, ότι άλλος μπορεί να ψηφιστεί από το εκλογικό σώμα για δήμαρχος και άλλος να του προκύψει μετά από λίγο.

Διότι ο όποιος εκλεγμένος από τους δυο, εφόσον καταδικαστεί αμετάκλητα, εκπίπτει από την θέση του και σύμφωνα με το νέο νόμο αντικαθίσταται όχι από τον συνδυασμό που κέρδισε τον δήμο… αλλά ανάμεσα στους δυο πρώτους συνδυασμούς.

Ο Φόρτες  έχει δεσμευτεί επανειλημμένα πως θα σεβαστεί την λαϊκή βούληση, όποια κι αν είναι αυτή αλλά δεν υπάρχει μέχρι τώρα, αντίστοιχη τοποθέτηση από τους άλλους δυο μονομάχους.

Και όπως πολύ σωστά διερωτάται κι ο κόσμος, ποιος μας διαβεβαιώνει ότι χάρη σε πολιτικά παιχνίδια και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, δεν θα μας προκύψει δήμαρχος άλλος κι από διαφορετικό συνδυασμό, από αυτόν που ψηφίστηκε.

Ώσπου να πάρουμε απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα ας το επεξεργαστούμε λίγο  στο μυαλό μας, έτσι για να μην λέμε μετά ότι  δεν το γνωρίζαμε . Και μέχρι τότε, δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά είμαστε μια  ωραία ατμόσφαιρα, που έλεγε κι ο Ηλιόπουλος.

Αριστοφάνης ο νεότερος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις