Μην μου πείτε ότι δεν σας προειδοποίησα προ ημερών όταν σας έλεγα ότι περίεργα ήθη και συμπεριφορές κάνουν την εμφάνισή τους στο πολιτικό σκηνικό της Κεφαλονιάς.

Μιλάω για το “φαινόμενο Μιχαλάτου” που θέλει  εκτός από μεγάλος οικονομικός παράγοντας να εξελιχθεί και σε πολιτικό και μεταχειρίζεται προς αυτήν την κατεύθυνση όλα τα μέσα που διαθέτει κι ιδιαίτερα τα μέσα ενημέρωσης που έχει στην ιδιοκτησία ή την επιρροή του.

Χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της στάσης του, είναι ο αποκλεισμός από τα ραδιόφωνα και την ηλεκτρονική του εφημερίδα, όλων των συνυποψήφιων του κι ιδιαίτερα του συνδυασμού του Μάκη Φόρτε.

Χρησιμοποιεί απροκάλυπτα πλέον τις ιστοσελίδες και τις συχνότητες που του παραχωρήθηκαν από το κράτος όχι για την ενημέρωση των πολιτών αλλά για να προπαγανδίζει αποκλειστικά και μόνο τις θέσεις του και να παρουσιάζεται η αρθογραφία των ιστοσελίδων του ως ….επίσημη θέση της παράταξής του.

Κάτι τέτοιο συνέβη πρόσφατα για την εγκατάλειψη του κήπου του Νάπιερ και στη διένεξη που έχουν Μιχαλάτος – Παρίσης για το ….ποιός είναι λιγότερο υπόδικος. Σαν να λέμε, Γιάννης  κερνάει Γιάννης πίνει, ένα πράγμα.

Ξεκάθαρο δείγμα του πως βλέπει και πως αντιλαμβάνεται την ενασχόληση του με τα κοινά ο κ. Μιχαλάτος. Αν λοιπόν συμπεριφέρεται έτσι ως υποψήφιος δήμαρχος φανταστείτε τι φίμωμα έχει να πέσει  σε περίπτωση που εκλεγεί, αφού τα πολιτικά και τα οικονομικά πόστα θα είναι πλέον πιασμένα από το ίδιον.

Μπερλουσκονισμός λέγεται αυτό το φαινόμενο πατριώτες και στο νησί μας κι ιδιαίτερα στο δήμο Αργοστολίου, βρήκε στο πρόσωπο του κ. Μιχαλάτου τον ιδανικό εκφραστή του.

Είναι απορίας άξιον πως επιζητεί την ψήφο των πολιτών και μιλάει για εμπιστοσύνη και διαφάνεια με κυρίαρχο σύνθημα ‘να φύγουν αυτοί, να έρθουμε εμείς’, όταν δυστυχώς όχι απλά δεν διαφέρει από εκείνους αλλά μπορεί να είναι και χειρότερος.

Και λέω χειρότερος διότι εν μέσω της προεκλογικής περιόδου εκτός από τα σκουπίδια που φωτογραφίζει και στα οποία στηρίζει την αντιπολιτευτική του τακτική, δεν ακουμπάει κανένα από τα σοβαρότατα θέματα που μπαίνουν στο τραπέζι καθημερινά.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος δήμαρχος Μάκης Φόρτες τον προσκάλεσε σε προεκλογικό ντιμπέιτ, το οποίο δια της σιωπής του ο κ.Μιχαλάτος αρνήθηκε, φοβούμενος προφανώς την αντιπαράθεση και τον διάλογο μαζί του.

Ο Φόρτες τον προκαλεί επίσης κατ’επανάληψη να πάρει θέση σε πολύ κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον δήμο αλλά κι εκεί δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για ξεκάθαρες απαντήσεις.

Προκλήθηκε και δεν απάντησε αν θα σεβαστεί την λαϊκή βούληση σε περίπτωση που στον εκλεγέντα Δήμαρχο υπάρξει πρόβλημα απομάκρυνσης από τη θέση του λόγων πειθαρχικών ή άλλων κυρώσεων.

Προκλήθηκε και δεν πήρε ξεκάθαρη θέση για τις αποκαλύψεις σχετικά με τα έργα της πλατείας, του Γηροκομείου και τις ευθύνες της δημοτικής αρχής.

Προκλήθηκε και δεν πήρε ξεκάθαρη θέση για τα δήθεν πρωτοφανή έργα Παρίση που έγιναν τα τελευταία πέντε χρόνια.

Προκλήθηκε και δεν πήρε θέση για την εγκατάλειψη της δημοτικής περιουσίας και την αξιοποίησή της.

Η παγίδα σε αυτές τις εκλογές πατριώτες είναι να διώξουμε από τον δήμο τον Παρίση και να τον μετατρέψουμε σε μια ακόμη επιχείρηση του κ. Μιχαλάτου…

Αριστοφάνης ο νεότερος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ,(ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ, ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ, ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΡΟ,
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΩΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΖΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Comments are closed.