Γιατί ΔΕΝ θα τους ψηφίσω…

757

Ξεκάθαρα λόγια και άποψη πρέπει πλέον να έχουμε σχηματίσει όλοι μας, για τον ποιον θα ψηφίσουμε να κουμαντάρει τις τύχες μας για τα επόμενα  τέσσερα χρόνια.

Σαν ψηφοφόρος κι εγώ τα έβαλα κάτω τα πράγματα, πήρα χαρτί και μολύβι κι αποφάσισα σε πρώτη φάση ποιους δεν πρόκειται να ψηφίσω ακόμα κι αν με πάνε δεμένο στην κάλπη.

Δεν με ενδιαφέρει ο πολιτικός χώρος στον οποίον ανήκει κάποιος υποψήφιος (εκτός αν προέρχεται από την Χ.Α), στις τοπικές εκλογές καμιά σημασία δεν έχει αυτό γιατί τους δήμους τους διοικούν καθημερινοί άνθρωποι κι όχι τα κεντρικά πολιτικά κόματα.

Δεν με ενδιαφέρει η προσωπική ζωή του καθενός ούτε οι όποιες φιλοδοξίες του.

Κρίνω όμως αυστηρά, την ακεραιότητα του χαρακτήρα, την ικανότητα, την εμπειρία, τις γνώσεις και κυρίως τις προθέσεις του πίσω από την υποψηφιότητά του.

Ξεκινάω με τον σημερινό δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση.

Γιατί δεν θα ψηφίσω Παρίση.

Εμφανίστηκε ως ο ‘’ελευθερωτής της Κεφαλονιάς’ αλλά μας καταδίκασε σε καταναγκαστικά έργα, αδράνεια και απραξία τέτοια, που ξεσηκώθηκαν το Ληξούρι κι Σάμη προκειμένου να γλυτώσουν από το ζυγό.

Παρουσιάστηκε ως “Γνήσιος” και τελικά μάθαμε ότι το παρατσούκλι του ήταν το ανάποδο.

Εξυπηρέτησε μόνο συμφέροντα δικών του ανθρώπων, επέτρεψε τα συγκοινωνούντα δοχεία, λειτούργησε με αδιαφάνεια κι άφησε  τον Λυκούδη να το παίζει σερίφης στο νησί.

Η αλαζονεία του κι η υπερφίαλη συμπεριφορά του σε συνδυασμό με τις καταγγελίες περί διαφθοράς και τα Πειθαρχικά που αναβάλλονται,θα μείνουν για χρόνια ως στίγμα στην νεότερη ιστορία του τόπου μας.

Τα πολυδιαφημιζόμενα έργα του στο Αργοστόλι, του ποδαριού και της βιασύνης, έχουν λίγα τα ψωμιά τους και δεν είναι ικανά να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια καθότι σε αυτήν την πόλη ζούμε κι εδώ περπατάμε καθημερινά. Έχω λοιπόν ιδίαν άποψη περί αυτών, τα οποία  πριν καλά-καλά παραδοθούν, παρουσιάζουν  προβλήματα και κακοτεχνίες που πολύ σύντομα,  άλλοι θα κληθούν να διορθώσουν και να πληρώσουν!

Ρήμαξε τα συμβολικά κτίρια της πόλης, διέλυσε τις κοινωνικές δομές κι αλλοίωσε εσκεμμένα την πολιτιστική και ιστορική φυσιογνωμία του Αργοστολιού.

Εγκατέλειψε το υπόλοιπο νησί και ρήμαξε τα χωριά ενώ αυτό που κάνει τώρα με τους δικούς του παρέδρους και τα πασαλείμματα της τελευταίας ώρας, τις μπετονιέρες και τις λάμπες, μόνο αποστροφή  προκαλούν για το πώς αντιλαμβάνεται τον ψηφοφόρο και την κρίση του.

Δήμαρχος που μας θεωρεί ηλίθιους και τσιμεντάρει καντούνια προεκλογικά ενώ θα μπορούσε να τα έχει προγραμματίσει 9 χρόνια τώρα, όχι την ψήφο μου δεν του δίνω αλλά ούτε τη θέρμη μου που λέμε οι Κεφαλονίτες.

Γιατί δεν θα ψηφίσω Μιχαλάτο

Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος είναι κατά γενική ομολογία κι αποδεδειγμένα, δεινός επιχειρηματίας και  ξέρει να εκμεταλλεύεται καταστάσεις, συγκυρίες κι ανθρώπους προς όφελος του.

Φροντίζει αρκετά συχνά, να δείχνει το ευαίσθητο κοινωνικό του πρόσωπο και βοηθάει με χορηγίες ή εξυπηρετεί πολύ κόσμο όταν η ανάγκη το επιβάλλει. Μόνο που  δεν το ξεχνάει ποτέ κι έτσι έρχεται πάντα η στιγμή που βγαίνει στην επιφάνεια το πραγματικό του πρόσωπο και ζητάει έμπρακτα ανταλλάγματα (εν προκειμένω ψήφους) από όσους κάποτε βοήθησε.

Επιθυμεί διακαώς να αποκτήσει τον δημαρχιακό θώκο της μεγαλύτερης πόλης του νησιού για να γίνει ο απόλυτος άρχοντας της Κεφαλονιάς.

Δεν υπάρχει πιο επικίνδυνο πράγμα στην ζωή ενός τόπου από το να συγκεντρώνεται η οικονομική κι η πολιτική εξουσία, στα χέρια ενός και μόνο ανθρώπου…

Γιατί δεν θα ψηφίσω κανέναν από τους δυο

Επειδή έχουν μαζέψει στους συνδυασμούς τους ο ένας, τους πικραμένους του άλλου και αηδιάζουμε κυριολεκτικά όταν κάποιοι επιφανείς υποψήφιοι τους δεν ντρέπονται να κάνουν και δημόσιες δηλώσεις-παλιά τις λέγανε μετανοίας- τώρα είναι δημόσιας έκθεσης και διαπόμπευσης…

Κοιτάς λοιπόν τις φωτογραφίες τους, διαβάζεις και τα βαθυστόχαστα άρθρα τους κι αν δεν λέγανε από την αρχή το γνωστό  ‘γιατί κατεβαίνω με τον τάδε’ δεν θα καταλαβαίναμε για ποιον τα λένε αφού για αρκετούς από αυτούς είναι η δεύτερη κι η τρίτη φορά που αλλάζουν  στρατόπεδο και ‘συστρατεύονται’ λέει με τον ικανότερο…

Να γελάσεις, να κλάψεις με αυτήν την κατάντια ειλικρινά δεν ξέρω αλλά εγώ θα έχω την συνείδησή μου καθαρή, θα ψηφίσω αυτόν που θεωρώ τον πλέον κατάλληλο να διορθώσει το χάλι μας.

Και για να τελειώνουμε, μην περιμένετε να σας πω ποιον θα ψηφίσω ούτε το ποιόν θα πρέπει να εμπιστευτείτε εσείς, δόξα τω Θεώ και μυαλό έχετε και κρίση!!!

Αριστοφάνης ο νεότερος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

Comments are closed.