Άγγελος Εξάγγελος . Γράφει ο Αριστοτέλης Μπατιστάτος

640

 

 Επειδή είναι η τελευταία φορά που εμφανίζομαι στην αρθρογραφία πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου θα ξεκινήσω από τα γενικά και θα καταλήξω στα ειδικά.

Οι αγγλοσάξονες λένε πως πρέπει να προσέχει κανείς τι εύχεται γιατί μπορεί να του συμβεί. Αυτό ισχύει βεβαίως και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος έχει δώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις επικείμενες Ευρωεκλογές. Εκτιμώ πως μια διαφορά γύρω στις πέντε μονάδες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να τη διαχειριστεί χωρίς υπογλώσσιο ούτε ο θυρωρός του κτιρίου της οδού Πειραιώς 62. Τα δε υπόγεια του κτιρίου που επέλεξαν ως πολιτική αντιπαράθεση το σπίτι του Πολάκη στα Σφακιά, τις πιστωτικές κάρτες του Θόδωρου, τις «χλιδάτες» διακοπές του Τσίπρα και τις fake φωτογραφίες του Κεφαλογιάννη (για τον πατέρα Τσίπρα) μάλλον θα αναζητήσουν εργασία σε «εργοστάσιο τρολ» της αλλοδαπής.

Αριστοτέλης Μπατιστάτος

Γράφει ο Αριστοτέλης Μπατιστάτος (*)

Αν λοιπόν το βράδυ της 26ης Μαΐου δεν έχουμε διάγγελμα από τον Πρωθυπουργό για το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εύχεται να είναι «ψέμα», η αντιπαράθεση με τη νεοφιλελεύθερη παράταξη θα συνεχιστεί μέχρι τον Οκτώβριο (εννοείται και μετά), πάντοτε στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού. Δεν σας κρύβω πως χαίρομαι πραγματικά την πολιτική αντιπαράθεση με τα στελέχη της ΝΔ στο νησί (τα οποία εκφράζουν και τις βασικές αυτοδιοικητικές θέσεις του Μεγάρου), γιατί συγκρουόμαστε για τις ιδεολογίες μας και τις θέσεις που έχουμε για την κοινωνία και την οικονομία. Και με οποιονδήποτε άλλον, οποιουδήποτε πολιτικού σχηματισμού αντιπαρατιθέμεθα στη βάση των ιδεολογιών μας.

Το απαράδεκτο και επικίνδυνο για την κοινωνία έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν πως είναι να μην έχει κάποιος καμία ιδεολογία, καμία άποψη και καμία θέση. Υπάρχει όμως κάτι ακόμα πιο επικίνδυνο. Το να τα φοράει κανείς όλα αυτά σαν αδειανό πουκάμισο. Το να αυτοπροσδιορίζεται κανείς ως «προοδευτικός» (αναφαίρετο δικαίωμα του αναμφίβολα) και να διαλαλεί όμως σαν Άγγελος Εξάγγελος στα κουρεία και στα λουτρά πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ρετσινιά». Προφανώς ποντάροντας στην Πορτοσάλτια «δημοσκοπική κατάρρευση» του ΣΥΡΙΖΑ. Και όλα αυτά σε ένα «μικρό χωριό» σαν το νησί μας.

Ο Παύλος Γερουλάνος δεν το έκανε στην Αθήνα και ούτε πρόκειται να το κάνει γιατί έχει αξιοπρέπεια. Ούτε ο Κώστας Μπακογιάννης το έκανε. Άσχετα αν διαφωνούμε πολιτικά, τους αναγνωρίζω ότι έχουν αξιοπρέπεια. Αυτούς όλους οι οποίοι βρήκαν στέγη (επίσημοι ή απλώς σαν παλαμακιστές) στο πλέον «προοδευτικό» ψηφοδέλτιο της Κεφαλονιάς για «την ψυχή της μάνας τους» ή απλώς σιγοντάρουν τον ΣΚΑΙ, να είναι βέβαιοι πως θα τους ξεράσει η Ιστορία την επόμενη κιόλας ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Να είναι επίσης βέβαιοι πως όλοι όσοι νομίζουν πως τους έχουν υποχρέωση θα τους επισκεφθούν το βράδυ των εκλογών με ένα κουτί πάστες. Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι αυτοί οι Άγγελοι Εξάγγελοι πως ο τζόγος έχει μια βασική αρχή. Όταν κάθεται κάποιος στο τραπέζι το πρώτο που κάνει είναι να κοιτάξει τους άλλους παίχτες στα μάτια και να αντιληφθεί πριν από το πρώτο μοίρασμα των τραπουλόχαρτων ποιος είναι το κορόιδο. Αν δεν το αντιληφθεί σημαίνει πως το κορόιδο είναι ο ίδιος…

(*) Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος για την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ – Δ.Ε. Αργοστολίου

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις