Μια εικόνα χίλιες λέξεις λέει το ρητό πατριώτες και μας έχουνε γανώσει το μυαλό με δαύτο  τόσο ο Παρίσης όσο κι ο Μιχαλάτος στην προεκλογική τους εκστρατεία.

Και να εικόνα ο ένας και να εικόνα ο άλλος,για να καμαρώνουμε  τα χάλια τους σε πρώτο πλάνο.

Κι έτσι, εμείς οι κοινοί θνητοί την κοιτάμε και την ξανακοιτάμε πολύ καλά εκείνη την έρημη την εικόνα που αν και βουβή μιλάει πολύ…

Μιλάει και δείχνει την αγωνία πίσω από τις  συγκεντρώσεις του Παρίση με τους λιγοστούς ακροατές, που στην Αθήνα και το θέατρο Περοκέ ήταν για να τους κλαίνε οι ρέγκες.

Μιλάει και δείχνει συγκεντρώσεις του Μιχαλάτου με καμιά 30αρια υποψήφιους  να τον συνοδεύουν και να φωτογραφίζονται μεταξύ τους σαν γύφτικα σκερπάνια γιατί μόνοι τους τα λένε μόνοι τους τα ακούνε, εκεί που γυρίζουν στα χωριά.

Μιλάει και δείχνει τον πανικό του Μεγάρου να παραμείνει στην εξουσία γιατί διαφορετικά μαύρο φίδι που τους έφαγε με τόσα σκάνδαλα στη φόρα και στο μικροσκόπιο των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης.

Μιλάει και δείχνει, τον Μιχαλάτο να αντιγράφει ότι κίνηση κάνει ή ανακοινώνει ο Φόρτες, γιατί εδώ που τα λέμε, ξεραϊλα από ιδέες εκεί στη συμπολιτεία κι οι παραμπαστοί του συνδυασμού, κατά πως πάει το πράγμα, θα τον πάρουνε στον λαιμό τους τον άνθρωπο.

Εν τω μεταξύ  Παρίσης και Μιχαλάτος  αλληλοβρίζονται και αλληλοκατηγορούνται, κι εκείνη η γάτα ο Φόρτες ήσυχα και χωρίς φανφάρες κερδίζει τον κόσμο με τον λόγο και τις προτάσεις του.

Την ίδια ώρα που  Παρίσης και Μιχαλάτος πανηγυρίζουν ότι οι δυο τους θα είναι το δίδυμο της πρώτης Κυριακής, ο Φόρτες πάει για την δεύτερη κι είναι το φαβορί για την δημαρχία.

Την ίδια ώρα που Παρίσης και Μιχαλάτος μοιράζουν αβέρτα υποσχέσεις και τάζουν ότι του φανεί του Λωλο Στεφανή, ο Φόρτες  αθόρυβα και με υπευθυνότητα μιλάει με στοιχεία και παρουσιάζει την κατάσταση στις πραγματικές της διαστάσεις.

Την ίδια ώρα που Παρίσης και Μιχαλάτος  ήτανε σίγουροι για το αποτέλεσμα και ράβανε κουστούμια για την ορκωμοσία ενώ γλείφανε τον Φόρτε που τον βγάζανε  στην απέξω, ξυπνήσανε έντρομοι ένα πρωί για να δουν ότι… είχανε βάλει τον λύκο να τους φυλάει τα πρόβατα.

Κι ενώ Παρίσης και Μιχαλάτος μετράνε απεγνωσμένα ποσοστά και ψήφους, ο Φόρτες τους γλεντάει και τους τσιμπάει τους ψηφοφόρους σαν ρώγες από σταφύλια γιατί… από τα μετρημένα τρώει ο λύκος, πατριώτες!!!

Αριστοφάνης ο νεότερος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις