Θα το επιτρέψουμε; Γράφει Ένας απόδημος Κεφαλονίτης

644

Θα το επιτρέψουμε;

 Γράφει Ένας απόδημος Κεφαλονίτης

Ήταν 8 Δεκεμβρίου του μακρινού (?) 1974. Ο ελληνικός λαός με 69 % αποφάσισε ότι εφεξής θα τον κυβερνούν άνθρωποι που οι ίδιοι θα επιλέγουν.

Έτσι τελείωσε μια μακριά πορεία μιας δυναστείας , όπου όποιος γεννιόταν από συγκεκριμένα άτομα είχε την δυνατότητα να κυβερνήσει η έστω , τα τελευταία χρόνια, να διορίζει η να αποπέμπει τους Ηγέτες που επέλεγε ο λαός. ¨Όλα τα παιδιά αυτών των συγκεκριμένων ανθρώπων το επόμενο δευτερόλεπτο από την γέννηση τους αποκτούσαν τίτλο (“Πρίγκηψ” η “Πριγκίπισσα” ,σου λέει ) και ….μισθό !!!!

¨Ήδη όμως από τις 17 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς , ηγέτης κόμματος , εγγονός του παπά-Ανδρέα Σταυρόπουλου από το Καλέντζι της Αχαΐας ως αρχηγός κινήματος-κόμματος απέσπασε το 12 % των ψήφων του εκλογικού σώματος. Χρόνια επτά αργότερα εξελέγη Πρωθυπουργός , αλλά πια δεν είχε δικαίωμα ο …”Ανώτατος ¨Άρχων” να τον αποπέμψει ούτε καν λόγω διαφωνίας τους για το ποιός θα οριζόταν Υπουργός π.χ. Άμυνας , όπως είχε συμβεί πριν μια 16ετία , με τον , επίσης , τότε, Πρωθυπουργό πατέρα του.

Ο Ανδρέας Γεωργίου Παπανδρέου του γιού του παπά-Σταυρόπουλου από το Καλέντζι δεν εμφανίστηκε σαν πολιτικός κομήτης στα πράγματα της Χώρας. Επί 7ετίας έφυγε , με την βοήθεια σχεδόν όλης της Πανεπιστημιακής κοινότητας των ΗΠΑ αλλά και της Ευρώπης , και ίδρυσε έναν αντιστασιακό φορέα…πολύ γνωστά πράγματα ακόμη και στους 17ρηδες , οι οποίοι ενδιαφέρονται και ενημερώνονται.

Βεβαίως και ο Αντρέας απέκτησε παιδιά…ο ένας  ο Γιώργος -πολλοί τον αποκαλούν “ο Γιωργάκης” (!!!) λες κι ήταν παλιός Κεφαλονίτης “¨Άρχοντας” του λίμπρο ντόρο–χωρίς να έχει καμιά κοινωνική-επαγγελματική προσφορά εξελέγη Βουλευτής Αχαΐας..

 Με την πάροδο των ετών μας απασχόλησε με τους γάμους και τα διαζύγιά του. Α ναι έγινε και υπουργός !!!  Αλλά έγινε και Πρωθυπουργός !!! Βέβαια ! Ο τύπος επικαλέστηκε ότι , άκου να δεις , “λεφτά υπάρχουν “…μόνο που δεν διευκρίνισε ότι εννοούσε τα λεφτά του ΔΝΤ …Βέβαιαααα…!!! Πήγε και στο Καστελόριζο να μας το αναγγείλει (παραμένει άγνωστο αν με την ευκαιρία επιδόθηκε  και στο αγαπημένο του σπορ του “κανό”)….

Προηγουμένως  είχε γίνει Πρωθυπουργός ένας ανιψιός πρώην Πρωθυπουργού αλλά και Προέδρου της Δημοκρατίας….άτεκνου όμως…Οπότε ελλείψει τέκνου…

(Όπως λέει κι η παροιμία : “Σ’όποιον δεν δίνει ο Θεός παιδιά δίνει ο διάολος … ανίψια”.)

Φυσικά ήδη  είχε εκλεγεί Βουλευτής απλώς και μόνο ως φέρων το ίδιο επώνυμο-ανιψιός . Και χωρίς να έχει καμία ,έστω υπουργική, εμπειρία το κόμμα του τον εξέλεξε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης , δηλ. εν δυνάμει επόμενο πρωθυπουργό.

Την εξαετία της Πρωθυπουργίας του το δημόσιο εξωτερικό χρέος έσπασε κάθε ρεκόρ , κι ο ίδιος ,αντί να το αντιμετωπίσει, παραμέρισε για να περάσει ο επόμενος κληρονόμος άλλου βαριού ονόματος….

Και τώρα ? Τώρα προαλείφεται για Πρωθυπουργός ,σε βαθμό βεβαιότητας , άλλος Γόνος !!! Και ποιός ? Αυτός που παρά το καλύτερο βιογραφικό της χώρας που λέγεται ότι διαθέτει, χρειάστηκε τηλεφώνημα Πρωθυπουργού της χώρας στον Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας για να προσληφθεί και μάλιστα με μισθό κάποιες χιλιάδες ευρώ……(Εντωμεταξύ μια άλλη Γόνος κατάφερε και συρρίκνωσε γύρω στο 7% το άλλο κόμμα που κάποτε απέσπαε το 48 %….)

¨Ήδη δημοσιεύονται σενάρια ότι σε λίγους μήνες θα είμαστε το  “Πριγκιπάτο των δύο Γόνων”, δηλ. Καραμανλή ως ΠτΔ  – Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού.

Θα το επιτρέψουμε ? Θα καταργήσουμε στην πράξη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 8ης Δεκεμβρίου 1974 ? Θα επιβραβεύσουμε τα κόμματα που μας έστειλαν στην κόλαση του ΔΝΤ και ταυτόχρονα θα τιμωρήσουμε αυτούς που , με τις θυσίες μας βέβαια ,μας έβγαλαν ?

Εδώ στην κεντρική Ευρώπη από το 2010 μέχρι το τέλος του 2015 κάθε μέρα διαβάζαμε εξευτελιστικά σχόλια για την χώρα μας κι οι ντόπιοι γνωστοί μας μας κογιονάρανε. Ήδη απο τα μέσα του 2016 διαβάζουμε επαίνους για την χώρα μας…..

Θα επιτρέψουμε με την ψήφο μας να ξαναγίνουμε η ντροπή της Ευρώπης;

Ένας απόδημος Κεφαλονίτης

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις