Χθες  Τρίτη κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αργοστολίου με θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου Αργοστολίου για το 2020, ο δημοτικός σύμβουλος εκπρόσωπος της Κίνησης «Κεφαλονιά Νησί για όλους» Αλέξανδρος Παντελειός, έθεσε ερώτημα στον δήμαρχο για την χρηματοδότηση των πολιτιστικών συλλόγων , θέμα που είχε σχολιάσει έντονα το kefaloniapress με σχετικό δημοσίευμά του (Διάβασε εδώ).

Στη συνέχεια και ο Μάκης Φόρτες επισήμανε το ζήτημα από την πλευρά της νομιμότητας ή όχι , της επιχορήγησης που επιλέγει η δημοτική αρχή. Ότι, δηλαδή, δεν επιτρέπεται χρηματοδότηση πολιτιστικών δράσεων από τα κονδύλια των ανεμογεννητριών τα οποία με νόμο χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ για έργα περιβαλλοντικής προστασίας. Είπε μάλιστα ότι μια ανάλογη πράξη του ΔΣ επί της δημαρχείας του είχε σαν συνέπεια την επιβολή προστίμου στο δήμο το οποίο κάλυψε  ο ίδιος με δική του πρωτοβουλία και όχι οι υπάλληλοι …

Καταπέλτης ήταν και ο Γιάννης Κουρούκλης, επικεφαλής της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, θέτοντας και αυτός, ως δικηγόρος μάλιστα, και τις  νομικές και τις πολιτικές συνέπειες της πολιτικής του δήμαρχου να επιχορηγεί επιλεκτικά Πολιτιστικό Σύλλογο αλλά και ταυτόχρονα να θέτει σε νομική αμφισβήτηση και αυτή την επιχορήγηση των Συλλόγων των Διλινάτων.

Καλά τώρα!

Στου κουφού τη πόρτα όσο θέλεις βρόντα..

Ο δήμαρχος Αργοστολίου αναφέροντας το δημοσίευμα του kefaloniapress προσπάθησε να αναστρέψει το θέμα ότι τάχα δεν θέλουμε να πάρουν τα χρήματα οι Σύλλογοι των Διλινάτων.!!!!  Οσο δε αφορά τη ΜΗ χρηματοδότηση των άλλων Πολιτιστικών Συλλόγων το επιχείρημά του ήταν Θεοφιλικά ….πρωτότυπο: «Αγαπάμε τους Συλλόγους και τους θέλουμε κοντά μας!»

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ  Σπύρος Πεφάνης  δεν άνοιξε το στόμα του να πει μια κουβέντα υπέρ των Πολιτιστικών Συλλόγων παρά το γεγονός ότι η ΚΕΔΗΚΕ στηρίζεται στις δράσεις τους. Ούτε μια λέξη υπερ των συλόγων παρόλο που συνεχίζει με ευλαβική συνέπεια τη «γραμμή Κωνσταντάκη», σε κάθε εκδήλωση συλλόγου να μπαίνει και το σήμα της ΚΕΔΗΚΕ και ας μην έχει βάλει δεκάρα τσακιστεί.

Ωραία η αγάπη σας για τους  Πολιτιστικούς Συλλόγους δήμαρχε !  Ας γεμίσουν τα ταμεία τους ….με την αγάπη σας και για να λειτουργήσουν ας ψάξουν σε χορηγούς.. Μήπως τελικά αυτό είναι το μυστικό??  Να μετακυλήσουν στην τοπική κοινωνία τα έξοδα λειτουργίας και δράσης των πολιτιστικών συλλόγων  μέσω χορηγιών των τοπικών επιχειρήσεων?

Βεβαίως οι μικρές επιχειρήσεις του κάθε χωριού βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη και βοηθάνε σε κάθε περίπτωση τους συλλόγους τους , άλλο όμως να γίνεται αυτό εθελοντικά και συνεπικουρικά με το δήμο και άλλο “να επιβάλλεται” από το δήμο !

Άμα ο δήμαρχος είναι λογιστής ε? !

Ελένη Δ. Χιόνη

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις