Μια απάντηση στον π. Γεώργιο Αντζουλάτο

561

 Προς

Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Αντζουλάτο

20/02/2020

Αγαπητέ Πρωτοπρεσβύτερε,

με έκπληξη αλλά και απορία αναγνώσαμε την επιστολή που απευθύνατε στα τοπικά Μ.Μ.Ε για την ορθή ονομασία της εκκλησίας στα Τυπαλδάτα που  έγινε παρανάλωμα του πυρός!

Όπως πιθανόν γνωρίζετε όταν συμβαίνει ένα παρόμοιο αποτρόπαιο γεγονός τόσο από την ταραχή όσο και από τον αγώνα δρόμου για την ενημέρωση  είναι αναμενόμενο να προκαλούνται ακούσια λάθη ή αν θέλετε  λάθη απροσεξίας όπως αυτό που αναφέρετε! Αν ξαναδείτε τα κείμενα σε αρκετά ΜΜΕ  σε  επόμενες γραμμές αναφέρεται επακριβώς και ορθώς η προσωνυμία. Επιπροσθέτως, είμαστε  πεπεισμένοι ότι η Παναγία  εισακούει τους χριστιανούς σαφέστατα χωρίς την σχολαστικότητα του πως θα την αποκαλέσουν.

Ωστόσο είναι οδυνηρή η έκπληξη και απογοήτευση να εγκαλείτε τους αρθρογράφους  για ένα ζήτημα καθαρά θεολογικό, δογματικό και σαφώς όχι για ανάπτυξη σε μη ειδικές σελίδες! Ακόμη δυστυχέστερα δεν εισέρχεστε στο κυρίως και φλέγον θέμα που είναι εδώ και αρκετό διάστημα η καταστροφή των εκκλησιών και συνάμα των θρησκευτικών θησαυρών που οι πρόγονοί μας κληροδότησαν.

Δεν είδαμε έγγραφη διαμαρτυρία σας για την δήωση στην Ι.Μ. Αγριλίων, για το Καθολικό της Ι.Μ. Κηπουραίων, το Καθολικό της Ι.Μ. Σισσίων και αυτής ταύτης της εκκλησίας  που κάηκε όπως και να αναφέρθηκε η ονομασία της στα Μ.Μ.Ε!

Ούτε επίσης απαντήσατε ευθέως και όχι δια της πλαγίας οδού στα εύλογα ερωτήματα που σας απευθύναμε -όπως και στις Μητροπόλεις Γλυφάδας και Κεφαλληνίας- σχετικά με τα λείψανα των Αγίων Φανέντων.(εδώ  διαβάστε  https://www.kefaloniapress.gr/2018/01/31/erotimata-peri-ton-lipsanon-ton-agion-fanenton/)

Την επιστολή σας καλόν θα ήτανε να την απευθύνετε σε ειδικά θεολογικά περιοδικά  αν και εκφράζει τον ατυχέστερο  βυζαντινισμό όπως πριν αιώνες στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία που ενώ ήσαν οι εχθροί προ των πυλών  της Κωνσταντινουπόλεως οι ιερωμένοι με πάθος συνεδρίαζαν για το φύλο των ασωμάτων υπάρξεων!

Ας ασχοληθείτε με τα του ποιμνίου σας στην Ι.Μ. Γλυφάδας που διακονείτε και αφήστε  τα συμβαίνοντα στην Κεφαλληνία σε όσους διαβιούμε μονίμως εδώ και έχουμε ασφαλέστερη γνώση των τεκταινομένων.

Με τιμή
Γεώργιος Δημαράτος,  Νικόλαος Ευθυμιάτος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις