Πως θα σου φαινόταν αν άκουγες πριν από λίγο καιρό τους δημοσιογράφους στα ΜΜΕ   να πιέζουν  τους κυβερνητικούς καλεσμένους ρωτώντας τους για το αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού?

Γιατί βέβαια, αν τελικά ακολουθήσει η πολιτεία την οδηγία των λοιμωξιολόγων για αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των μαθητών μέσα στις αίθουσες κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας, θα πρέπει  να κάνει άμεσες προσλήψεις προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν!

Περισσότερο και πιο ουσιαστικό κράτος δηλαδή!  Και όχι  απλά επιτελικό!  Αυτό κι αν είναι  μεταρρύθμιση!

«Έχουμε σχέδιο» απαντούσε χθες η Υπουργός Παιδείας στο δημοσιογράφο  γνωστής πρωινής εκπομπής όταν της απηύθυνε  το ερώτημα, χωρίς φυσικά να μας  αποκαλύπτει ποιο είναι το σχέδιο αυτό. Ελπίζουμε να μην είναι το ίδιο σχέδιο που ακολουθήθηκε στον τομέα της υγείας, που γιατρούς ακούμε και γιατρούς δε βλέπουμε!

«Θα το εξετάσουμε!» είπε έτερος υπουργός σήμερα στη ΕΡΤ! Κλπ κλπ

Τι έγινε ρε παιδιά; Που έλεγε και ο Σπύρος ο Παπαδόπουλος!

Τελικά αυτό είναι ή δεν είναι κρατική παρέμβαση; Και αν είναι, τότε γιατί ψηφίσαμε ΝΔ; Το κακό, το αναξιόπιστο κράτος (δηλαδή όλοι εμείς με τους φόρους μας) θα βάλει πάλι πλάτη για να στηρίξει τα παιδιά του κοσμάκη; Ή θα γίνει σαν την τηλεκπαίδευση με τα tablet  p.c. που ποτέ δε δόθηκαν; Και αν τελικά προσλάβει,  θα κατηγορηθεί μήπως το Μαξίμου για συριζοποίηση; Γιατί εκεί πάει το πράγμα.. Και με τι μούτρα θ΄ αντικρίσει τους θιασώτες της ελεύθερης αγοράς ο κύριος πρωθυπουργός;

 Ή μήπως… θα γίνει κάπως αλλιώς;

Το βρήκα! Ακούστε!

Εγώ λέω καταρχήν να μοριοδοτήσει  γενναία την εθελοντική εργασία των αδιορίστων αναπληρωτών! Με τα μόρια που θα πάρουν, θα υπερκεράσουν αυτούς που προηγούνται. Κι έτσι η κυβέρνηση θα έχει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο! Και τζάμπα εργασία και διάσπαση των συλλόγων των εκπαιδευτικών!

Σκέφτομαι επίσης ότι πρέπει να πριμοδοτήσει χρηματικά την κτηριακή αναβάθμιση και την πρόσληψη προσωπικού  στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια για να μην κινδυνέψουν οι γόνοι των αρίστων…

Α και κάτι άλλο! Θα μπορούσε  να ενοικιάσει αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με συμβάσεις ορισμένου χρόνου! Αν έχουν παρακολουθήσει και σεμινάρια τηλεκπαίδευσης, ακόμη καλύτερα! Άλλωστε αυτό κάνει και στον τομέα της Υγείας; Ή μήπως όχι;

Ας σοβαρευτούμε! Με πορδές δεν βάφονται αυγά! Τα χρήματα που θα δοθούν, γιατί είναι ανάγκη κι έτσι θα γίνει, πρέπει να δοθούν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Γιατί είναι λεφτά του κοσμάκη που ιδρώνει και πληρώνει φόρους. Και αυτά τα χρήματα, αυτό το μαξιλάρι που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση, είναι «ματωμένα» όπως έλεγε η σημερινή κυβέρνηση όταν ήταν αντιπολίτευση. Και γι’ αυτό πρέπει να τα σεβαστεί και να τα επιστρέψει με τρόπο δίκαιο κι αποτελεσματικό  σ΄ αυτούς που δούλεψαν, σ’ αυτούς  που μάτωσαν για να γίνει αυτό το μαξιλάρι που αποδεικνύεται σήμερα σωτήριο!

Στο λαό δηλαδή. Και όχι με voucher σε ημέτερους…

Ο Αρμάος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις