«Φύλλο και φτερό» έκανε ο Μάκης Φόρτες τη δημοτική αρχή κατά την συζήτηση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (20 Ιουλίου) για την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και του προϋπολογισμού του 2020.

ΜΑΚΗΣ ΦΟΡΤΕΣ

Από την δημοσιευμένη στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ απόφαση του δημοτικού συμβουλίου 222/20-7-2020 σχετικά με την 7η Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2020 (ΑΔΑ: ΨΠΕ846ΜΓΤΤ-ΑΝΔ) αντλούμαι τα στοιχεία και στο τέλος αυτού του δημοσιεύματος δημοσιεύουμε τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων Φόρτε και Κουρούκλη όπως και τις απαντήσεις των δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου και του αντιδημάρχου Διονύση Μινέτου όπως αναφέρονται στην απόφαση.

Παραθέτουμε λοιπόν τα θέματα που θίχτηκαν τις απαντήσεις και…τις μη απαντήσεις των κυρίων Μιχαλάτου και Μινέτου.

Ο Φόρτες ανέφερε εξαρχής ότι με την τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού «αποδεικνύεται δυστυχώς με ηχηρό τρόπο η ασυνέπεια της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αργοστολίου υπό τον κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο» για τους εξής κυρίως λόγους.

ΚΑΜΠΑΝΑ
ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – ΦΑΡΣΑ

 Υπάρχουν δύο «αόρατα» έργα που αποτέλεσαν «κορυφαίες προεκλογικές εξαγγελίες» του Μιχαλάτου . Είναι  το Ρολόι της Καμπάνας και το Ναυτικό Μουσείο των Φάρσων. Και τα δύο δεν εμφανίζονται καν στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου και δεν βρίσκονται στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής από τον πρώτο χρόνο της θητείας της Δημοτικής Αρχής. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι δεν έχει καν προταχτεί  η σύνταξη των απαραιτήτων μελετών τους.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ

Υπάρχει και το Κυκλοφοριακό Πάρκο των Διλινάτων για το οποίο «οι εργασίες συντήρησης και επισκευής» βρίσκονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα (κωδικός 30.7332.02) με πίστωση 10.000 ευρώ αλλά με την προτεινόμενη τροποποίηση περικόπτεται η προγραμματισμένη πίστωση κατά 9.990 ευρώ και μένει στο πρόγραμμα τυπικά με πίστωση… 10 ευρώ .

Απάντηση επ’αυτών στην δημοσιευμένη απόφαση φαίνεται ότι υπήρξε μόνο από τον αντιδήμαρχο Δ. Μινέτο ο οποίος και ενημερώνει ότι:

«δεν υπάρχουν έτοιμες μελέτες για να ενταχθούν στα υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία το Ναυτικό Μουσείο Φάρσων και το Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής. Αυτή την περίοδο προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση μελετών δεδομένου ότι από την προηγούμενη δημοτική περίοδο δεν παρέλαβαν καμία μελέτη».

Εκπλήσσει το μέγεθος της ειλικρίνειας της απάντηση. «Δεν είναι στις προτεραιότητές μας ούτε το Ναυτικό Μουσείο των Φάρσων ούτε το Πάρκο στα Διλινάτα» και μαζί εκπλήσσει και περισσότερο …η αποσιώπηση, η εγκατάλειψη του Κοινωνικού Καφενείιου της Καμπάνας !

Έτσι η δημοτική αρχή  επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του Μάκη Φόρτε περί… ηχηρής ασυνέπεια της Δημοτικής Αρχής !

Στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 4 Ιουνίου 2020 ο δήμαρχος δεσμεύτηκε (Σημ. Υπάρχει αυτολεξεί η δήλωση του Θεόφιλου στην απόφαση) ότι στην επόμενη τροποποίηση του προϋπολογισμού (αυτή δηλαδή που έγινε στις 20 Ιουλίου) η πίστωση των 18.000 ευρώ για λάμπες στα Ομαλά θα ενοποιηθεί με αυτή του Δήμου Αργοστολίου και από κει θα γίνεται πλέον η προμήθεια για τα χωριά των Ομαλών. Ο δήμαρχος όχι μόνο δεν τήρησε την υπόσχεσή του αλλά και στις 2 Ιουλίου έκανε απευθείας ανάθεση για λάμπες στα Ομαλά 10.000 ευρώ !

Άλλο ένα δείγμα της ασυνέπειας του δημάρχου και μάλιστα ενώπιον του ΔΣ !

Είναι δε σημαντικό ότι ο δήμαρχος δεν βρήκε ούτε μία λέξη για να δικαιολογήσει την ασυνέπεια  του !

Στο τρίτο και τελευταίο θέμα ο Φόρτες αναφέρθηκε για τη συνέχιση της «βιομηχανίας των απευθείας αναθέσεων» που ξεκίνησε επί Παρίση και την οποία κατάγγελλε συνεχώς ως αντιπολίτευση  αλλά τώρα την συνεχίζει ο ίδιος,  αμείωτα !

Ο Φόρτες για να στηρίξει τον ισχυρισμό του περί ασυνέπειας του Θεόφιλου και σε αυτό το θέμα θύμισε την δέσμευση του στο ΔΣ κατά τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος στις 10 Φεβρουαρίου (αρ. απ. 55/2020) τότε που δεσμεύτηκε ρητά και κατηγορηματικά για τη βούληση της δημοτικής αρχής και τη δική του προσωπικά επιλογή για το τέλος των απευθείας αναθέσεων και την δρομολόγηση νόμιμων διαγωνιστικών διαδικασιών και ενιαίων εργολαβιών όπου υπάρχουν ξεχωριστεί κωδικοί !

Αποκάλυψε μάλιστα ο Φόρτες με συγκεκριμένα και αναλυτικά στοιχεία για 9 κωδικούς ότι από τις 10 Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα «ο Δήμαρχος έχει υπογράψει 35 απευθείας αναθέσεις συνολικής αξίας 350.000 ευρώ με τις οποίες όχι μόνο δεν συνενώθηκαν ομοειδείς κωδικοί αλλά έγινε και κατάτμηση κωδικών σε δύο και περισσότερες αναθέσεις» !

Τέλος εξηγεί ότι η διαδικασία της ανάθεσης των πιστώσεων της Πυροπροστασίας έγινε με το σωστό τρόπο αφού η μελέτη γίνεται κατά Δημοτική ενότητα έως 20.000 ευρώ και ανατέθηκε σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ

 Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος στην απάντησή του δικαιολογήθηκε τόσο ….χοντροκομμένα που αμφιβάλλουμε αν έπεισε και τον εαυρό του αφού τα έριξε …στη διάσπαση του δήμου, πως γίνεται ομαδοποίηση των έργων προκειμένου να γίνει ένας διαγωνισμός δίχως όμως να αναφέρει…ούτε μία τέτοια περίπτωση και τέλος να τα ρίξει στις χρονοβόρες διαδικασίες !

Διονύσης Μινέτος, Αντιδήμαρχος Εργων

Ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Μινέτος σε άλλο μήκος κύματος , αναφέρθηκε μόνο στις αναθέσεις για την πυροπροστασία που έγιναν «με το σωστό τρόπο αφού η μελέτη γίνεται κατά Δημοτική ενότητα έως 20.000» αδειάζοντας επί της ουσίας το Θεόφιλο !

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Διονύσης (Λυκούδης)  (και) για τις απευθείας αναθέσεις, με στόχο να τον ξεπεράσουμε ! Δεν τις λες και λίγες 35 απευθείας αναθέσεις 350.000 ευρώ σε 5 μήνες (70 χιλιάρικα το μήνα παρακαλώ) και μάλιστα οι περισσότερες σε “δικά μας  παιδιά” !

Και όσον αφορά τα αναθέματα σαν αντιπολίτευση και τις υποσχέσεις σαν υποψήφιος …. «εγώ έλεγα ό,τι ήθελα, εσείς φταίτε που με πιστέψατε και με βγάλατε δήμαρχο» !!! Ας προσέχανε όσοι τονε  ψηφίσανε!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ

 Ο Γιάννης Κουρούκλης από τη μεριά του ανέφερε κάτι ενδιαφέρον ότι «Από τα χρήματα που εστάλησαν από το Υπουργείο για την αντιμετώπιση του Κορωναιού διατέθηκαν ελάχιστα για το σκοπό αυτό και τα υπόλοιπα παρέμειναν στο αποθεματικό».

Φυσικά απάντηση δεν υπήρξε από τον δήμαρχο… Τι να απαντήσει άλλωστε; Πως με τον κορονοϊό η δημοτική αρχή … έκανε αγγαρεία με ασπρίσματα και καθαρίσματα για ..φωτογράφιση και τίποτε άλλο?

Το Τεχνικό πρόγραμμα του κάθε δήμου είναι τα έργα που θα κάνει ο δήμος και τα οποία καθρεφτίζουν την πολιτική του. Εάν κάνει ότι υποσχέθηκε προεκλογικά.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αργοστολίου δείχνει το μέγεθος της ασυνέπειας στον πρώτο χρόνο της θητείας του Θεόφιλου Μιχαλάτου.  Και δεν είναι μόνο αυτό.  Η ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ των λόγων του σε σχέση με τα ΕΡΓΑ αλλά και τη πολιτική που ακολουθεί δείχνουν ότι δεν έχει καμία ενοχή για αυτό.. Κινδυνεύει έτσι , να γίνει ταυτόσημος με την ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ.. Και δυστυχώς φαίνεται ότι ούτε καν το απασχολεί αυτό! Είναι η καθημερινότητά του..

Η Συντακτική Ομάδα του Kefaloniapress

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

 

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 222/20-7-2020 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ 7Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 (ΑΔΑ: ΨΠΕ846ΜΓΤΤ-ΑΝΔ)

 Ο Επικεφαλής της παράταξης «Για την Επόμενη Μέρα» Γεράσιμος Φόρτες εγγράφως αναφέρει ότι :

«Το Τεχνικό Πρόγραμμα και ιδιαίτερα οι τροποποιήσεις του αποτελούν γα κάθε δημοτική αρχή τον καθρέφτη της συνέπειας των λόγων και των πράξεων της.

Έτσι λοιπόν συζητώντας σήμερα την 1η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος  έτους 2020 Δήμου Αργοστολίου η οποία και περιέχεται στην 7η Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού  Οικ  Έτους  2020 Δήμου Αργοστολίου, αποδεικνύεται δυστυχώς με ηχηρό τρόπο η ασυνέπεια της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αργοστολίου υπό τον κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο για τους εξής κυρίως λόγους.

1.Υπάρχουν τρία έργα τα οποία αποτέλεσαν αν όχι τις κορυφαίες προγραμματικές εξαγγελίες με δεσμευτικό μάλιστα χαρακτήρα όλων και τα οποία στον πρώτο χρόνο της θητείας της Δημοτικής Αρχής τα δύο είναι «αόρατα» αφού δεν εμφανίζονται καν στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό και στο τρίτο περικόπτεται η προγραμματισμένη πίστωση σχεδόν ολοκληρωτικά.

Τα δύο «αόρατα» έργα είναι το Ναυτικό Μουσείο των Φάρσων και το Ρολόι της Καμπάνας.

Και τα δύο δεν βρίσκονται στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής από τον πρώτο χρόνο της θητείας της Δημοτικής Αρχής παρ’ότι αποτέλεσαν πρωταρχικές της δεσμεύσεις. Και είναι δε χαρακτηριστικό ότι δεν έχει καν προταχτεί  η σύνταξη των απαραιτήτων μελετών.

Το τρίτο έργο αφορά το Κυκλοφοριακό Πάρκο των Διλινάτων για το οποίο «οι εργασίες συντήρησης και επισκευής» βρίσκονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα (κωδικός 30.7332.02) με πίστωση 10.000 ευρώ. Με την προτεινόμενη τροποποίηση περικόπτεται η προγραμματισμένη πίστωση κατά 9.990 ευρώ και μένει στο πρόγραμμα τυπικά με πίστωση… 10 ευρώ .

Και γιαυτό το έργο οι δικαιολογίες ότι απαιτείται μελέτη που δεν υπάρχει δεν στέκουν γιατί για 11 μήνες η Δημοτική Αρχή δεν το έπραξε.

Η μη ύπαρξη μελετών για τα παραπάνω έργα ήταν φυσικά γνωστό στη Δημοτική Αρχή όταν τα υποσχόταν βάζοντάς τα στις άμεσες προτεραιότητες (ιδιαίτερα το Ρολόι της Καμπάνας μιλώντας για ένα από τα πρώτα έργα), οπότε και οι σχετικές δικαιολογίες σε καμία περίπτωση δεν ευσταθούν.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης της 6ης αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού στις 4 Ιουνίου δόθηκε από τον ίδιο τον Δήμαρχο η υπόσχεση ότι μετά την πρόταση του δημοτικού συμβούλου κ. Διονυσίου Λυκούδη στην Οικονομική Επιτροπή για το μεγάλο ύψος της διατιθέμενης πίστωσης των 18.000 ευρώ για την προμήθεια λαμπτήρων στην Δ.Ε. Ομαλών, στην επόμενη τροποποίηση του Προϋπολογισμού (δηλαδή την 7η που σήμερα συζητείται) θα διαγραφεί ο κωδικός 20.6662.09 σχετικά με την προμήθεια λαμπτήρων στη Δ.Ε. Ομαλών και πλέον η προμήθεια για την συγκεκριμένη Δ.Ε. θα γίνεται μέσα από τον κωδικό 20.6662.03 α την Δ.Ε. Αργοστολίου.

Έτσι εχόντων των πραγμάτων στη σημερινή τροποποίηση του Προϋπολογισμού όχι μόνο ο Δήμαρχος δεν υλοποιεί την υπόσχεση που έδωσε στις 4 Ιουνίου με την ενσωμάτωση του κωδικού για τα Ομαλά στον κωδικό για το Αργοστόλι αλλά και πριν λίγες ημέρες με απόφασή του στις 2 Ιουλίου έκανε απευθείας ανάθεση 10.000 ευρώ για την προμήθεια λαμπτήρων στη Δ.Ε. Ομαλών από τον συγκεκριμένο κωδικό.

Και γιαυτή την περίπτωση ο Δήμαρχος δεν φάνηκε συνεπής με την υπόσχεση που έδωσε στο Δημοτικό συμβούλιο μάλιστα.

Είναι δε ενδεικτικό ότι δεν δόθηκε καμία απάντηση στην αναφορά που έκανα στην πρωτομιλία μου.

  1. Στο τρίτο και τελευταίο θέμα που θέλω να θίξω είναι οι απευθείας αναθέσεις που στην προηγούμενη θητεία του ως αντιπολίτευση ο κ. Μιχαλάτος κατάγγελλε συνεχώς και τώρα συνεχίζει αμείωτα τη «βιομηχανία των απευθείας αναθέσεων».

Όμως το σημαντικότερο είναι ότι κατά τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος στις 10 Φεβρουαρίου (αρ. απ. 55/2020) ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ρητά και κατηγορηματικά για τις απευθείας αναθέσεις όπως επί λέξει αναφέρεται στην απόφαση 55/2020:

«Ο δήμαρχος εξέφρασε τη βούληση της δημοτικής αρχής και τη δική του προσωπικά επιλογή τα έργα αυτά, παρόλο που προβλέπονται διαφορετικοί κωδικοί, να ανατεθούν μέσω ενιαίων εργολαβιών, με όλες τις νόμιμες διαγωνιστικές διαδικασίες. Αυτό δεν αναιρεί την αναφορά των έργων ως έχουν στο τεχνικό πρόγραμμα ούτε έρχεται το Τεχνικό Πρόγραμμα σε αντίθεση με την τοποθέτηση- θέση του κ. Παντελειού γιαυτό και καταλήγει ότι πρέπει να τεθεί στην ψηφοφορία η πρόταση της υπηρεσίας όπως έχει εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή».

Προσωπικά πίστεψα στην υπόσχεση – δέσμευση του δημάρχου και ψήφισα το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Όμως τα γεγονότα απέδειξαν ότι και για αυτό το θέμα ο Δήμαρχος δεν έδειξε συνέπεια λόγων και πράξεων.

Και συγκεκριμένα, από τότε μέχρι και σήμερα ο Δήμαρχος έχει υπογράψει 35 απευθείας αναθέσεις συνολικής αξίας 350.000 ευρώ με τις οποίες όχι μόνο δεν συνενώθηκαν ομοειδείς κωδικοί αλλά έγινε και κατάτμηση κωδικών σε δύο και περισσότερες αναθέσεις.

Συνολικά η αναφορά γίνεται για 9 κωδικούς εκ των οποίων οι τρεις ανήκουν στον Τεχνικό Πρόγραμμα και συγκεκριμένα:

Προμήθεια θερμού ασφαλτομίγματος, 3 απευθείας αναθέσεις αξίας 57.886,92 ευρώ

Προμήθεια έτοιμου σκυροδέματος 3 απευθείας αναθέσεις αξίας 57.833,60 ευρώ

Προμήθεια αδρανών υλικών (3Α) 2 απευθείας αναθέσεις αξίας 23.994 ευρώ

Οι υπόλοιποι 6 κωδικοί ανήκουν στο μη τεχνικό πρόγραμμα του προϋπολογισμού και είναι:

Δαπάνες πυροπροστασίας 13 απευθείας αναθέσεις αξίας 54.260,90 ευρώ

Υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής εξωτερικού φωτισμού 5 απευθείας αναθέσεις αξίας 53.208,40 ευρώ

Προμήθεια μελανιών – μελανοταινιών – τόνερ –τυμπάνων 2 απευθείας αναθέσεις αξίας 22.491,50 ευρώ.

Προμήθεια ελαστικών για οχήματα του Δήμου 2 απευθείας αναθέσεις αξίας 21.538,80 ευρώ.

Προμήθεια οικοδομικών υλικών για την συντήρηση και επισκευή κοινοχρήστων χώρων 2 απευθείας αναθέσεις αξίας 19.851,04 ευρώ.

Προμήθεια λαμπτήρων και ηλεκτρολογικού υλικού 3 απευθείας αναθέσεις αξίας 38.725,94 ευρώ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και την ασυνέπεια της Δημοτικής Αρχής για τα όσα είχε υποσχεθεί καταψηφίζω και το 1ο και το 2ο θέμα

 

Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» δημοτικός σύμβουλος Ι. Κουρούκλης τονίζει ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα & ο Προϋπολογισμός απεικονίζουν την Οικονομική πολιτική της δημοτικής αρχής η οποία είναι προσαρμοσμένη στην Κεντρική Οικονομική Πολιτική με υποχρηματοδότηση από το Κράτος και αύξηση των ιδίων εσόδων, με υπερφορολόγηση των δημοτών. Αυτό αποτυπώνεται στο Προϋπολογισμό και στο Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου το οποίο είναι προσαρμοσμένο σε έργα που καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες όπως αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρική προστασία, αθλητικές Υποδομές, Πολιτιστικές Υποδομές κλπ Η τροποποίηση αφορά αποσπασματικά κάποια έργα και εκπονείται με την μείωση πιστώσεων από κάποια και έργα και την αντίστοιχη αύξηση σε άλλα έργα. Εντοπίζει ότι από τα χρήματα που εστάλησαν από το Υπουργείο για την αντιμετώπιση του Κορωναιού διατέθηκαν ελάχιστα για το σκοπό αυτό και τα υπόλοιπα παρέμειναν στο αποθεματικό. Καταψηφίζει την εισήγηση αφού δεν έχει ψηφίσει ούτε τον προϋπολογισμό του 2020.

Ακολούθως ο  Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Διονύσιος (Σημ. «ΚΡ» προφανώς εννοεί τον Μινέτο) απαντώντας και στις αιτιάσεις του δημοτικού συμβούλου Γερ. Φόρτε ενημέρωσε το σώμα ότι δεν υπάρχουν έτοιμες μελέτες για να ενταχθούν στα υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία το Ναυτικό Μουσείο Φάρσων και το Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής. Αυτή την περίοδο προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση μελετών δεδομένου ότι από την προηγούμενη δημοτική περίοδο δεν παρέλαβαν καμία μελέτη.

Τέλος εξηγεί ότι η διαδικασία της ανάθεσης των πιστώσεων της Πυροπροστασίας έγινε με το σωστό τρόπο αφού η μελέτη γίνεται κατά Δημοτική ενότητα έως 20.000 ευρώ και ανατέθηκε σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

 

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος εξηγεί και υπενθυμίζει ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020 ήλθε καθυστερημένα εξαιτίας της διάσπασης, τονίζει ότι όπως έχει δεσμευτεί γίνεται προσπάθεια για την ομαδοποίηση των έργων προκειμένου να γίνει ένας διαγωνισμός με διπλό όφελος και έκπτωση να υπάρξει και η δυνατότητα σε εργολάβο που δραστηριοποιείται στο νησί να συμμετέχει στο διαγωνισμό. Για τις απευθείας αναθέσεις που αναφέρθηκαν από το δημοτικό σύμβουλο Γερ. Φόρτε εξηγεί ότι οι διαδικασίες των διαγωνισμών είναι χρονοβόρες και πολλές φορές οι διαγωνισμοί είναι άγονοι όπως στις προμήθειες για την λειτουργία του Πλατύ Γιαλού ή για την πρόσληψη Ναυαγοσωστών οπότε η απευθείας ανάθεση είναι αναγκαία για να λειτουργήσει ο Δήμος.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις