Κάθε λιμάνι και καημός η κατάσταση στα δημοτικά λιμάνια της Κεφαλονιάς με τις επιλογές του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου και δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου να δίνει δουλιές με απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς και άλλους.

Μπαστούνι και ασφάλεια

Και τι δεν γράψαμε για τις απευθείας αναθέσεις του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Θεόφιλου Μιχαλάτου στην ασφάλεια του μπαστουνιού.  Του επισημάναμε το αυτονόητο , την απλή λογική. Ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα ασφάλειας εάν δίνεις το δικαίωμα στον ΥΑΛΕ (Υπεύθυνο ασφάλειας) να βρίσκει τον βοηθό του και όχι το Λιμενικό Ταμείο.

Ποιοι είμαστε εμείς , θα πείτε, που θα μας ακούσει ολόκληρος Δημαρχο – πρόεδρος !

Το αποτέλεσμα?

Το λιμάνι των κρουαζιεροπλοίων που  εφέτος φιλοξενεί μόνο θαλαμηγούς είναι απέρτο και όποιος θέλει μπορεί να πάει από τη μία άκρη στην άλλη στην προβλήτα χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς. Καμία ασφάλεια, κανένας έλεγχος.

Ποιος είναι ο αναπληρωτής του ΥΑΛΕ που ο ίδιος προσέλαβε σύμφωνα με τη σύμβασή του? Υπάρχει ??

Δημοτικά Λιμάνια

Με απευθείας ανάθεση οι εισπράξεις στα δημοτικά λιμάνια γίνονται από κολλητό ο οποίος κατέχει μάστερ στην οικονομία και για αυτό -λέει- επιλέχτηκε με κλειστά τα μάτια.  Μόνο που καμιά φορά τα μάστερ είναι άχρηστα και απαιτείται απλή λογική.

Ο κύριος μάστερ για να κάμει τη δουλειά του , εισπράξεις δηλαδή από τα λιμάνια, προσέλαβε προσωπικό. Μόνο που ξέχασε να το εκπαιδεύσει , να το ενημερώσει για τη νομοθεσία και τι θα εισπράττει από αλιείς και τουρίστες.  Ξεχάστηκαν και οι στολές παρεπιτόντως.

Ετσι λοιπόν υπάλληλος πάει από λιμάνι σε λιμάνι εκ μέρους του Λιμενικού Ταμείου για να εισπράξει χρήματα για ρεύματα, νερά και τέλη.  Και μαζεύει χρήμα ο ανημέρωτος από τους ανημέρωτους για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους ψαράδες και τουρίστες.   Κάποιοι όμως ψαχτήκανε  γιατί κάτι δεν τους έβγαινε καλά, βρήκαν τις αποφάσεις και αρνήθηκαν να πληρώσουν τα απαιτούμενα από το  Λιμενικό Ταμείο.

Η εικόνα στα δημοτικά λιμάνια κινδυνεύει να καταλήξει σε «ότι αρπάξουμε από τους ανημέρωτους  για να γεμίσει το ταμείο να το μοιράσουμε στους κολλητούς» …

Αυτή είναι η πολιτική στα λιμάνια εφέτος??? Αλλά είπαμε . Ο Θεόφιλος κάνει ότι μπορεί να μοιάσει στους πρώην και να τους ξεπεράσει .  Αγώνας δρόμου γίνεται!

Και καλά ο Θεόφιλος έχει τα πρότυπά του. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου δεν βλέπουν ? δεν ακούνε τίποτε? Πήγανε σε κανένα λιμάνι να δούνε πως λειτουργεί? Έχει πάει κανείς τους ισα με το μπαστούνι να δει την κατάστασή του?  ή οι απευθείας αναθέσεις του προέδρου έχουν και το «ανεξέλεγκτο?»

Ορε μαγκούφα μας  Κεφαλονιά!

Η Συντακτική Ομάδα του kefaloniapress

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις