Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις…

498

Η  χώρα πατριώτη θρηνεί 8 νεκρούς από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια, αυτές που η ανίκανη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήξερε να αντιμετωπίζει με λόγια, μόνο όσο ήταν αντιπολίτευση.

Η Νέα Δημοκρατία που πάτησε  πάνω στους νεκρούς της Μάντρας και του Ματιού  για να φτάσει στην εξουσία.

Η σημερινή κυβέρνηση, που με θράσος και δια στόματος Χαρδαλιά βγήκε να κουκουλώσει τις τεράστιες ευθύνες της στην Εύβοια και να ρίξει το ανάθεμα στους μετεωρολόγους.

Που ισχυρίστηκε ότι η γραμμή βοήθειας, το πολυδιαφημιζόμενο 112 δεν λειτούργησε πάλι γιατί έτσι θα είχαμε πολύ περισσότερους νεκρούς… όπως μας είπε ο πολλά βαρύ και όχι Χαρδαλιάς.

Αυτοί οι άχρηστοι μιλάνε τώρα για την κλιματική αλλαγή και ακραία καιρικά φαινόμενα που δεν τα έχουμε ξαναζήσει αλλά για τη Μάντρα και το Μάτι έφταιγε μόνο  ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτοί οι επικίνδυνοι σαλτιμπάγκοι που ανακαλύψανε χτες ότι οι πυρκαγιές φέρνουν πλημμύρες και οι πλημμύρες ανυπολόγιστες καταστροφές και θύματα.

Αυτοί που 50 χρόνια τώρα καίνε, καταπατούνε, μπαζώνουνε και λεηλατούνε τη χώρα για τα πελατειακά τους ρουσφέτια   και παίρνουνε κόσμο και κοσμάκη στο λαιμό τους.

Γιατί και στη Μάντρα δικά τους έργα ήταν οι μπαζωμένοι και χτισμένοι χείμαρροι που έπνιξαν τους ανθρώπους.

Και στο Μάτι δική τους δουλειά ήταν  η άναρχη και χωρίς όρους δόμηση που έκαψε τον κόσμο ζωντανό.

Η κάθε κυβέρνηση  είναι πάντα υπεύθυνη και υπόλογη αν δεν μπορεί να διαχειριστεί με επιτυχία μια κρίση  αλλά όχι κατά πως μας συμφέρει  ανάθεμα στη μια και συγχωροχάρτι στην άλλη.

Ποιος πρωθυπουργός  θέλει να συμβαίνουν τέτοιες τραγωδίες επί θητείας του, κανείς. Κρατάς λοιπόν το στόμα σου κλειστό και εύχεσαι να μην σου τύχει ποτέ εσένα.

Με τα στοιχεία της φύσης όμως  δεν μπορείς να τα βάλεις, ιδιαίτερα αν τα αντιπλημμυρικά έργα που με στόμφο είχε εξαγγείλει μετά τις περσινές φωτιές ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης  δεν έγιναν ποτέ… αφού μάλλον  τα πήρε νωρίτερα το ποτάμι.

Θα βρεθεί εισαγγελέας άραγε να ψάξει και να αποδώσει ευθύνες για αυτούς τους νεκρούς?

Ο σοφός λαός μας λέει ”μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις’’ και έρχεται η ώρα που και η κουβέντα και η μπουκιά σου κάθεται στο λαιμό και σε πνίγει γιατί  η φύση πατριώτη εκδικείται τα έργα  των ανθρώπων  και δεν χαμπαριάζει από κόμματα και κυβερνήσεις…

Αριστοφάνης ο νεότερος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις