Tι θα γίνει με αυτόν τον Κυριάκο , Σωτήρη;

619

Μεγαλώνω πατριώτη και μέχρι στιγμής  από αυτιά και μάτια καλά πάω, αλλά να,  τελευταία ακούω πράματα που με κάνουνε να αμφιβάλλω για τη καλή μου ακοή.

Για να καταλάβεις, τη πρώτη φορά που άκουσα   το πρωθυπουργό να αποκαλεί  Σωτήρη μου το Τσιόδρα κοτζάμ επιστήμονα άνθρωπο  και εκείνος να του απαντάει στο πληθυντικό, είπα πάει, άλλα λέει η θειά μου άλλα ακούν τα αυτιά μου.

Προτού προλάβω όμως να συνέρτω από το σοκ μου ‘ρχεται καπάκι και το άλλο, όταν ο Μητσοτάκης είπε ότι καταλαβαίνει πως υπάρχουνε άνθρωποι εξαρτημένοι από το μισθό τους και τους συμπονάει ένα πράμα.

Εκεί είπα ξεκούτιανες κακομοίρη μου, είναι δυνατόν να βγαίνει ο πρωθυπουργός της  χώρας και να ξεστομίζει τέτοιο πράμα; Από πού να εξαρτιέται δηλαδή ο κάθε άνθρωπος αν όχι από τη δουλειά του για να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια.

Κοιμήθηκα που λες με την ιδέα πως κάτι δεν πάει καλά με τα αυτιά μου και πρωί πρωί την άλλη μέρα τηλεφώνησα στο φίλο μου το γιατρό. Το και το του λέω, με χάνεις, δεν είμαι καλά γιατί παρακούω.

Φαντάσου την έκπληξη μου πατριώτη όταν μου είπε πως δεν τρέχει τίποτα και μια χαρά άκουσα όσα άκουσα, μαζί με μένα και άλλα έντεκα εκατομμύρια έλληνες.

Τότε ήτανε που έκατσα και σκέφτηκα ότι άδικα πανικοβλήθηκα. Τι πιο λογικό από ένα άνθρωπο που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, που δεν έχει ζοριστεί  και που όλα τα βρήκε έτοιμα και στο χέρι , να λέει έτσι κυνικά και χωρίς  ντροπή, ότι ξέρει και για κάποιους -άκου τώρα-που δουλεύουνε  και περιμένουνε πως και πως το μισθό τους για να ζήσουνε με τις οικογένειες τους.

Ίσως να ήτανε η πρώτη και η μόνη φορά, που του ξέφυγε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, που δεν προλάβανε οι Σκάηδες και οι Αντένες να μαζέψουνε.

Που να ξέρει από μεροκάματο και εργασία, ο μοσχαναθρεμένος γιός της Μαρίκας, σάμπως είχε δουλέψει ποτέ ο πατέρας του για να τον βλέπει να γυρίζει από τη δουλειά και να το θεωρεί φυσικό?

Ή μήπως είδε ποτέ τα αδέλφια, τα ξαδέλφια του  και το σόι του τελοσπάντων το μεγάλο να περιμένει να πληρωθεί για να ξεχρεώσει υποχρεώσεις και  να ζήσει με τα λεφτά του μεροκάματου?

Μια μηχανή γνωρίζουνε όλοι αυτοί, τη πολιτική και τη πάνε από το πατέρα στο γιό και τη κόρη, όπως εμείς οι απλοί άνθρωποι μεταβιβάζουμε το βιός στα παιδιά μας.

Όπως όταν ένας πατέρας γράφει το σπίτι  στο παιδί του, με τον ίδιο τρόπο αυτοί δίνουνε προίκα τη τύχη της χώρας στο δικό τους. Αυτό έκανε ο γέρο-Μητσοτάκης  με το γιό και τη κόρη του, το ίδιο έκανε και η Ντόρα με το βλαστάρι της, το ίδιο θα κάνει και ο Κυριάκος με το δικό του.

Η μεγάλη διαφορά όμως πατριώτη είναι, ότι  οι περισσότεροι από μας   πριν γράψουμε τη περιουσία στα παιδιά και τα εγγόνια μας φροντίζουμε πρώτα να την αποκτήσουμε με κόπο, σκληρή δουλειά και ιδρώτα και πολλές φορές μάλιστα, δεν προλαβαίνουμε να τη χαρούμε οι ίδιοι.

Ο κάθε Μητσοτάκης από την άλλη, νομίζει  επειδή έτσι τον μεγάλωσε η μάνα του, ότι είναι ο εκλεκτός του Κυρίου και μας κάνει και χάρη που καταδέχεται να ασχοληθεί με τη πάρτη μας.

Αυτός είναι ο λόγος που  κάποιες φορές -παρά τις αυστηρές συστάσεις των επικοινωνιολόγων- του ξεφεύγει  η αλήθεια και τότε φαίνεται  το πραγματικό ποιον του ανθρώπου , που έλεγε και η συγχωρεμένη η μάνα μου.

Αριστοφάνης ο νεότερος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις