Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, που σπάνια αντιμετωπίζει καταστάσεις  με σοβαρότητα, ο ανέμελος πρωθυπουργός της κάθε βράδυ πιάνει μολύβι και χαρτί, βάζει κάτω τα προβλήματα   και παίρνει σημαντικές αποφάσεις .

Έχει λοιπόν πάνω από 100 νεκρούς τη μέρα από το κορονοϊό,  γιατί δεν φρόντισε να φτιάξει εντατικές και να γλυτώσει τουλάχιστον τους μισούς από αυτούς για αυτό και στο προϋπολογισμό του 2021, μείωσε κατά 570 εκατομμύρια  ευρώ τις δαπάνες για την υγεία.

Έχει εφιάλτες από τα  αυξανόμενα κρούσματα και για το  δραστικό περιορισμό  του ιού, επιβάλλει το πολύ 9 άτομα της ίδιας οικογένειας μέσα στο σπίτι  για τις γιορτές αλλά αφήνει μέχρι 25 άτομα άγνωστα μεταξύ τους στις εκκλησιές. Για την αποφυγή μαλλιοτραβήγματος των πιστών,  ο διάκος θα στέκεται στη πόρτα του ναού  και με το …άμπε μπα μπλομ του κείθε μπλομ, όποιος πρόλαβε το κύριο είδε.

Έχει παπάδες που δεν την είχανε μεγάλη τη πίστη τους για να γλυτώσουνε από την αρρώστια και  με 3.000 νεκρούς μόνο μέσα σε ένα μήνα, ο πρωθυπουργός της χώρας τους επιτρέπει να  κοινωνάνε τους υπόλοιπους  με το ίδιο κουτάλι.

Έχει τον Ερντογάν  να αλωνίζει σαν συνδικαιούχος στο Αιγαίο και κάτι πράκτορες που μαζί με το φαγητό μαγειρεύανε και κρατικές πληροφορίες αλλά γύρισε από τις Βρυξέλλες χωρίς  κυρώσεις για τους Τούρκους αφού έδωσε μάχη να μην φάμε πρόστιμο για παρακώληση  των εργασιών τους.

Έχει τη πρωτιά ως πρωθυπουργός να βλέπει  την Ακρόπολη πλημμυρισμένη από το τσιμέντο που της ρίξανε και για αυτό αποφάσισε το δανεισμό των αρχαιοτήτων  για 50 χρόνια στο εξωτερικό, ώστε να μην χρειάζεται οι τουρίστες να έρχονται εδώ και να τσαλαβουτάνε στα λασπόνερα. Και μιας και του κράτησε τα μπόσικα η Φωφώ κα, εδώ κολλάει το… που είσαι Μελίνα για να δεις τα παιδιά της αλλαγής.

Έχει μια ολόκληρη εκπαιδευτική κοινότητα γονείς και μαθητές  στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, για αυτό μέσα στη νύχτα της περασμένης Πέμπτης εξομοίωσε  τα πτυχία των κολλεγίων με αυτά των δημοσίων σχολείων και άντε μετά τα παιδιά του κοσμάκη να συναγωνιστούνε τα βουτυρόπαιδα με τους πληρωμένους βαθμούς…

Έχει  γκρίνιες και κριτική και  από δικά του μέσα ενημέρωσης  παρά τα εκατομμύρια που τους ακούμπησε  για αυτό όταν δεν του αρέσουνε τα γραφόμενα τους, δημοκρατικότατα πάντα, σηκώνει το τηλέφωνο, λογοκρίνει  άρθρα και απολύει δημοσιογράφους .

Έχει  μεγάλη χολοσκασίλα για το πώς θα τα βγάλει πέρα όλος αυτός ο κόσμος του εμπορίου που μένει στάσιμος  μήνες τώρα, για αυτό ανοίγει τα  μανικιούρ πετικιούρ πως στο καλό τα λένε, να πηγαίνεις να σου πασπατεύουνε τα νύχια και τα ποδάρια σου αλλά δε σε αφήνει να μπεις  σε ένα μαγαζί με τη  μάσκα σου να ψωνίσεις μια σωβρακοφανέλα για το καλό του χρόνου.

Έχει μια οικονομία στα τάρταρα και απεγνωσμένους επαγγελματίες να κρεμιούνται μέσα στα μαγαζιά τους για αυτό και η πρώτη έγνοια του πρωθυπουργού για να τους ανακουφίσει και να κινηθεί η αγορά, ήτανε να φωνάξει  τον οίκο Ντιόρ για να ράψει τις φουστανέλες της κυρίας Αγγελοπούλου για το φαγοπότι που ετοιμάζουνε με την επέτειο της επανάστασης του 1821…

Αριστοφάνης ο νεότερος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις