Τα κατάφεραν Κυβέρνηση – Κράτσα:  Μπάχαλο με τον ΦΟΔΣΑ!

329

Όλα έγιναν εν κρυπτώ και βιαστικά, γιαυτό και γρήγορα αποδείχθηκε παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν μπορεί να εφαρμοστούν.

Εν μέσω της πρώτης καραντίνας 25 Απριλίου η Κυβέρνηση καταθέτει την τελευταία στιγμή το περιβόητο άρθρο 93 σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος με το οποίο καταργείται η ΕΔΑΚΙ (πρώην Διαδημοτική) και συστήνοντας στη θέση της έναν Περιφερειακό Φορέα με τη συμμετοχή της Περιφέρειας και όλων των Δήμων .

Ταυτόχρονα η περιουσία της ΕΔΑΚΙ (και όλων των αντίστοιχων φορέων) περνάει στο νέο φορέα.

Οι Δήμοι σε όλα τα νησιά ξεσηκώθηκαν με την έκδοση ψηφισμάτων διαμαρτυρίας και κλείσιμο των υπηρεσιών τους.

Ο νόμος φυσικά ψηφίζεται στη βουλή μόνο βέβαια από τους βουλευτές της ΝΔ στις 5 Μαΐου και δημοσιεύεται στο ΦΕΚ στις 7 Μαΐου, οπότε και  μένει στην ιστορία ως περιβαλλοντοκτόνος λόγω και άλλων δυσμενών για το περιβάλλον διατάξεων του.

Ο δε Δήμος Αργοστολίου αποφάσισε να προσβάλλει το νόμο στο Συμβούλιο Επικρατείας!

Από κει και πέρα στην υλοποίησή του νόμου  αποκαλύπτεται το μέγεθος της προχειρότητας  με την οποία φτιάχτηκε !

Συστήνεται το ΔΣ του νέου φορέα και η σύνθεση του όπως έχει καταγγελθεί …δεν είναι σύννομη, οπότε και οι αποφάσεις που έχουν παρθεί είναι … παράνομες !

Για τη νομιμότητα αυτών ακριβώς των αποφάσεων  εκκρεμούν προσφυγές στην Αποκεντρωμένη, οι οποίες λογικά θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές , οπότε και θα υπάρξει μία  πρωτοφανής για δημόσιο φορέα εσωστρέφεια και αδυναμία λειτουργίας !

Οι αποφάσεις αυτές είναι κρίσιμες για το νέο ΦΟΔΣΑ αφού αφορούν σημαντικά θέματα όπως είναι η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με την ΔΙΑΔΥΜΑ της Κοζάνης για τα δύο ζωτικής σημασίας έργα Κεφαλονιάς και Κέρκυρας !

Εν τω μεταξύ η Περιφερειάρχης κ. Κράτσα και όλο της το επιτελείο δεν χάνουν την ευκαιρία να διαβεβαιώνουν για το ξεκίνημα του νέου ΦΟΔΣΑ και τη σίγουρη  δημοπράτηση των έργων.

Με ανακοινώσεις, δηλώσεις και συνεντεύξεις, προαναγγέλλουν σε κάθε ευκαιρία και από το καλοκαίρι, την άμεση λειτουργία του νέου ΦΟΔΣΑ !

Κάτι που υποτίθεται προβλεπόταν στο άρθρο 93 και που θα συνέβαινε το πολύ μέσα στον Αύγουστο, έτσι που Κράτσα, Μοθωναίου, Ιωάννου και λοιποί όλο το μήνα επισκεπτόταν την Κεφαλονιά, περιδιάβαιναν στην Παλοστή και έκαναν διαβεβαιωτικές δηλώσεις με ύφος 1000 καρδιναλίων !

Όμως με την απόρριψη από το Εθνικό Τυπογραφείο της διαπιστωτικής πράξης της Αποκεντρωμένης (και μάλιστα ένα μήνα μετά την αποστολή της που κάτι σημαίνει αυτό….) της μεταβίβασης της περιουσίας της ΕΔΑΚΙ,  αρχίζει να καταρρίπτεται το αφήγημα του νέου, του σύγχρονου, του τέλειου δημιουργήματος της Κυβέρνησης που θα διαδεχθεί την «ξεπερασμένη ΕΔΑΚΙ»  !

Λίγες ημέρες πριν,  θα θυμίσουμε ότι είχε απορριφθεί ομόφωνα από το ΔΣ της ΕΔΑΚΙ η πρόταση ης κ. Κράτσα να συναφθεί χρησιδάνειο  40 ετών  (!) με τον Περιφερειακό  ΦΟΔΣΑ για την μεταβίβασης της περιουσίας !  Κάτι που σίγουρα σημαίνει πολλά…

Θυμίζουμε τέλος ότι πολλές φωνές μεταξύ αυτών του Δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου και σταθερά από την πρώτη στιγμή του πρώην Δημάρχου και σημερινού δημοτικού συμβούλου  Μάκη  Φόρτες, είχαν υποστηρίξει το μη νόμιμο χαρακτήρα της διαπιστωτικής πράξης . Σήμερα δικαιώθηκαν !

Και τώρα τι ;

Τώρα ότι και να κάνει η κ. Κράτσα είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Ακόμη και νέα διαπιστωτική πράξη να εκδοθεί, που θα εκδοθεί φυσικά, θα είναι υπό αίρεση !

Ήταν να μην αρχίσει το ξήλωμα της παράνομης νομοθέτησης της διάλυσης της ΕΔΑΚΙ  και της υφαρπαγής της περιουσίας της Κεφαλονιάς !

Η Συντακτική Ομάδα του Kefaloniapress

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις