Για ότι συμβαίνει στα νησιά μας τις τελευταίες ημέρες τη πλήρη και καθοριστική ευθύνη έχουνε όλοι εκείνοι που  ψηφίσαμε να μας εκπροσωπούνε σε τοπικό επίπεδο αλλά για να μην επωμιστούνε το πολιτικό κόστος, ακολουθήσανε τη κεντρική γραμμή και  μας πουλήσανε σούμπιτους στο διάολο.

Όλοι οι λεγόμενοι τοπικοί άρχοντες, βουλευτής, αντιπεριφεριάρχης, δήμαρχοι και αντ’αυτών διοικητές νοσοκομείων, που ενώ ήτανε ενήμεροι για την πραγματική κατάσταση το βουλώνανε για να μην εκθέσουνε τη κυβέρνηση και χάσει η Βενετιά βελόνι.

Όλοι αυτοί  που ξέρανε για τα ψεύτικα νούμερα που έδινε καθημερινά ο ΕΟΔΥ, που ξέρανε ότι τα θετικά rapid test δεν μετριούνται, που ξέρανε ότι τα μικροβιολογικά εργαστήρια δεν είχανε την υποχρέωση από το κράτος να δίνουνε τα θετικά τους κρούσματα, που ξέρανε ότι κανένας έλεγχος δεν πραγματοποιείται στις εισόδους των νησιών μας αλλά σφυρίζανε αδιάφορα και κορδωνόντανε για τα δήθεν πράσινα νησιά μας.

Όλοι αυτοί που έπρεπε από μόνοι τους να εφαρμόσουνε αυστηρά μέτρα και να προστατέψουνε το μικρό μας τόπο αλλά για να μην χαλάσουνε τις καρδιές τους με τα υπουργεία αποδεχόντουσαν  τη κεντρική γραμμή ενώ έπρεπε να νοιάζονται για τα νησιά μας και μόνο.

Ήτανε τόσο εύκολο να γίνονται έλεγχοι και τεστ στα λιμάνια και το αεροδρόμιο αρκεί να υπήρχανε αρκετά αντιδραστήρια ώστε να πραγματοποιούνται, που εκείνοι ως αρμόδιοι θα είχανε φροντίσει έγκαιρα να προμηθευτούνε.

Μπορούσε επίσης αποτελεσματικά να περιοριστεί η μετακίνηση όσων γυρίζανε στα νησιά μας από αλλού με την επιβολή ενός αυστηρού προστίμου που θα λειτουργούσε  αποτρεπτικά για όλους τους  ανεγκέφαλους που  δεν τηρούσανε τη καραντίνα.  Αντί αυτού όμως ξαμολύσατε την αστυνομία στον Αίνο να κόβει πρόστιμα στο κόσμο που πήγε στα χιόνια.

Είχατε όλο το χρόνο να  τοποθετήσετε διοικητές στα νοσοκομεία μας αφού από μόνοι σας έπρεπε να πάρετε την πρωτοβουλία και να προτείνετε άτομα αλλά ξέρατε ότι έτσι που καταντήσατε τα νοσοκομεία  μας χωρίς  γιατρούς, εντατική και εξοπλισμό  ποιος παλαβός θα δεχότανε τη θέση, οπότε τα αφήσατε επίτηδες ακέφαλα.

Ζούμε σε μια άκρια της γης και πολύ εύκολα θα μπορούσαμε να βγούμε από τη διαολεμένη πανδημία με τις λιγότερες απώλειες αλλά είσαστε τόσο ανίκανοι και ταυτόχρονα προσκολλημένοι στις κυβερνητικές επιταγές που σας βαράνε το ντέφι κεντρικά και εσείς χορεύετε.

Και καλά κάνετε και χορεύετε, ο μισθός τρέχει, η εξουσία είναι στα χέρια σας και  η καρέκλα δική σας αλλά αν είχατε μια στάλα φιλότιμο θα χτυπούσατε το χέρι σας με πυγμή στο τραπέζι και θα απαιτούσατε ότι ήτανε δυνατό και αδύνατο για να υπερασπιστείτε τα έρημα νησιά μας και τους ανθρώπους τους.

Αν είχατε φιλότιμο…

Αναγνώστης

(Εξώφυλλο Age of anger . Oswaldo Guayasamin)

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις