Mια σχολική τροχονόμος θέτει το θέμα της ασφάλειας των μαθητών στο Αργοστόλι

613

Τα παιδιά σχολικής ηλικίας  της πόλης μας έχουν την ατυχία να φοιτούν σε σχολεία για τα οποία η πρόσβαση είναι μια δοκιμασία, για να μη πούμε ότι  περιλαμβάνει  κινδύνους για την σωματική τους ακεραιότητα. Από την οδό Χαροκόπου μέχρι το Περιφερειακό οι μαθητές και οι γονείς αναγκάζονται να μετακινηθούν σε ένα χάος αυτοκινήτων και ανθρώπων και είναι θαύμα που δεν έχει υπάρξει  κανένα  σοβαρό ατύχημα. (το τελευταίο διάστημα είχαμε ατύχημα, ευτυχώς όχι σοβαρό).

Τα παιδιά μας είναι ακόμη άτυχα γιατί ζουν σε μια πόλη που το κυκλοφοριακό πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί, ούτε προβλέπεται να υπάρχει σύντομα λύση γι αυτό.

Είναι άτυχα διότι συχνά οδηγοί, γονείς συμμαθητών των παιδιών  τους, δεν έχουν την ευγένεια και την σωστή οδηγική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή άλλων παιδιών .

Είναι επίσης άτυχα διότι η Τοπική Τροχαία είναι αδιάφορη για να αντιμετωπίσει καταστάσεις, τις όποιες όφειλε να προλαμβάνει, αλλά ακόμη  και όταν καλείται και αποφασίσει να εμφανιστεί ,επιδεικνύει ανεξήγητη αδιαφορία και ερασιτεχνισμό.

Υπηρετώντας από τη θέση της σχολικής τροχονόμου δια μια πενταετία, ως εθελόντρια χωρίς καμία εκπαίδευση  αλλά με ακέραιη την ευθύνη να διασφαλίσω την ασφαλή είσοδο και απομάκρυνση των μαθητών από το σχολείο,  παρακαλώ θερμά τις αρμόδιες υπηρεσίες να ασχοληθούν με το σοβαρό αυτό θέμα.

Είναι για τα παιδιά μας άλλωστε.

Με έντονη ανησυχία

Μαρία Γεωργοπούλου

Σχολική τροχονόμος  του 4ου Δημοτικού σχολείου.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις