“Αχρηστοι” οι μηχανικοί του Δήμου Αργοστολίου και δίνει ο δήμαρχος μελέτες στο Πικέρμι, στις Σέρρες και στη Σπάρτη;

756

«Άνθρακες ο θησαυρός» περί ετοίμων μελετών και … βιομηχανία απευθείας αναθέσεων στο … Πικέρμι έναντι 350 χλδ με παράκαμψη των μηχανικών του Δήμου Aργοστολίου.

Μέχρι τώρα ακούγαμε δια στόματος Θεόφιλου Δημάρχου (και του αρμόδιου για τα έργα αντιδημάρχου Διονύση Μινέτου) ύμνους για τους μηχανικούς του δήμου και την δουλειά τους προκειμένου να προετοιμαστούν  τα έργα με τις απαραίτητες μελέτες και τα αντίστοιχα τεχνικά δελτία για ένταξη στα διάφορα προγράμματα (Φιλόδημος, Αντώνης Τρίτσης κ.λ.π.).

Και ξαφνικά είδαμε προ ημερών να στήνεται μια (καταρχήν)…ελαφριά βιομηχανία απευθείας αναθέσεων σε μηχανικούς ανά την Ελλάδα , υπηρεσιών τεχνικών συμβούλων σχετικά με τις προτάσεις έργων του Δήμου στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης !

Εκεί που βλέπαμε να κατατίθεται προτάσεις εκατομμυρίων (π.χ. για την ύδρευση κόστους 8 εκατ. ευρώ) και να εγκρίνονται, με προετοιμασία από την αρχή μέχρι το τέλος από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, ξαφνικά άρχισαν οι αναθέσεις σε μηχανικούς … στα σύνορα,με κατ’ αποκοπή αμοιβή 6,5 χιλιάρικα (όσο το μηνιάτικο … πέντε μηχανικών του δήμου) !

Και ξαφνικά σκάει η συνέχεια με την… βαριά βιομηχανία απευθείας αναθέσεων !

350 χιλιάρικα με απευθείας ανάθεση σε … ένα αναπτυξιακό σύνδεσμο δήμων της Αττικής για την επικαιροποίηση υφιστάμενων μελετών, την  εκπόνηση νέων μελετών και την σύνταξη τευχών δημοπράτησης, συνολικά …12 μελετών, όπως διαβάζουμε στην πρόσκληση του δημάρχου Μιχαλάτου ως προέδρου της οικονομικής επιτροπής στα μέλη της για τη  σημερινή συνεδρίαση στις 1.30 το μεσημέρι (αλήθεια γιατί με τηλεδιάσκεψη;).

Διαβάζοντας την εισήγηση … πέσαμε από τα σύννεφα !

Γιατι τα 350 χιλιάρικα (για την ακρίβεια 348.048 €) προέρχονται από έσοδα του δήμου !

Την ώρα που κλαψουρίζει μόνιμα ο δήμαρχος ότι δεν υπάρχουν λεφτά στο ταμείο του δήμου, φθάνοντας μάλιστα εν μέσω πανδημίας να αυξήσει τα δημοτικά τέλη στα μουλωχτά στο Λιθόστρωτο κατά 33,33% (!) (δες εδώ) βάζει στην άκρη τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, που δύο χρόνια τον έχουν ξελασπώσει στα μικρά και τα μεγάλα και αρχίζει να μοιράζει…. χιλιάρικα σε μηχανικούς ανά την Ελλάδα !

Κάποιοι “κακοπροαίρετοι” λένε πως ο Θεόφιλος πληρώνει τις εξυπηρετήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Μαξίμου «σπρώχνοντας» τα «δικά μας γαλάζια παιδιά» – μηχανικούς και τις εταιρίες τους.

Αλήθεια, ψέματα, όρκο δεν παίρνουμε, αλλά πως στα κομμάτια ο Θεόφιλος έχει δικτυωθεί μέσα σε δύο χρόνια και κάνει αναθέσεις σε μηχανικούς στην Αττική , στη Σπάρτη ή στις Σέρρες; Ποιος του σύστησε το μηχανικό στις Σέρρες και τον άλλο στην Σπάρτη και τώρα τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο… στην Κάρυστο και το Πικέρμι ;

Η ουσία είναι ότι παρακάμπτεται η τεχνική υπηρεσία του Δήμου και για τα επόμενα δύο χρόνια δηλαδή και στην προεκλογική περίοδο του 2023, ο Θεόφιλος … δεν θα κάνει έργα αλλά  θα μελετάει στο Πικέρμι !!!

Και όχι τίποτε άλλο, αλλά  θα μας φλομώσει με υποσχέσεις τον Οκτώβρη του 2023 στις εκλογές (αν κατέβει βέβαια …) με τις μελέτες υπό μάλης που θα έχουν φτιαχτεί στις Σέρρες, τη Σπάρτη και την …  Κάρυστο και όχι από τους μηχανικούς του δήμου όπως πριν λίγο καιρό διαλαλούσε !

Όλες οι μελέτες έχουν ενδιαφέρον βέβαια , τρεις όμως “φωνάζουν” πως κάτι δεν πάει καλά με τα όσα μας έχει ζαλίσει κατά καιρούς περί ετοιμότητας και άλλα τέτοια βαρύγδουπα ο Θεόφιλος και οι συν αυτώ.

Συγκεκριμένα .

Στο πακέτο των 12 μελετών περιλαμβάνονται και οι εξής:

1.Η «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ – ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΚΛΑΒΟΥ» που σημαίνει ότι τζίφος  οι εξαγγελίες πως μέχρι τέλος του χρόνου δημοπρατείται το πολυδιαφημισμένο Μουσείο και ξεκινάει το 2022 !

  1. Η «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΛΕΩΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ» και η «ΜΕΛΕΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ 1ΟΥ ΚΑΙ 2ΟΥ ΓΕΛ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ Γ. ΒΕΡΓΩΤΗ & ΣΟΥΗΔΙΑΣ» που σημαίνει ότι οι ανακοινώσεις περί έτοιμων κυκλοφοριακών μελετών που η παρουσίασή τους είναι ζήτημα χρόνου αποδεικνύονται … “τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα”. Το χάος στο Αργοστόλι αποτελεί για την δημοτική αρχή … ψιλά γράμματα και δεν συζητάμε για τα βαρύγδουπα περί «έξυπνης πόλης» και έξυπνης στάθμευσης»…
  1. «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΝΟΤΙΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ» που σημαίνει ότι οι πομπώδεις εξαγγελίες πως επιτέλους αυτές οι σημαντικές μελέτες που εγκρίνονται και ξαναεγκρίνονται ξεμπλοκάροντας την ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου μετά από … 20 χρόνια (!!!) μεταφέρονται για δύο και βάλε χρόνια, είναι … «λόγια του αέρα ».

Θα έλεγα “Περαστικά μας”, αλλα το Νοσοκομείο πνέει τα λοίσθια και δεν το σώζουν συνεδριάσεις και επιτροπάτα.. Οπότε πατριώτες, την έχουμε βαμμένη !

Kefalonia Press

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις