Aυτό που μας καίει

360

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ !!!

Ακούμε συχνά φίλοι και φίλες… και το επαναλαμβάνουμε ίσως κάποιοι-ες, ότι καίνε τα δάση αυτοί που εποφθαλμιούν οικονομική – επιχειρηματική δραστηριότητα στα συγκεκριμένα μέρη.

Αδικεί άραγε κάποιους αυτή η σκέψη…. ή δημιουργείται  το πεδίο δεδομένων αν θέλετε, από τους ίδιους δημιουργούς του συστήματος που διέπει την καθημερινότητά μας, και αναγκάζει το νου να οδηγείται σ΄αυτήν.

Αξίζει απλά να παρατηρήσουμε  σειρά γεγονότων,.. όπως τροπολογίες που «συμπληρώνουν» τον περιβαλλοντοκτόνο νόμο του κ. Χατζηδάκη.

Αλλά και το πιο σημαντικό… το νέο περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο του κ.Σκρέκα και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που συζητείται τούτες τις μέρες και που δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να ψηφιστεί από αυτή τη βουλή.

Κοινωνική πρόκληση,..  αυτή της νέας πρότασης  αδειοδότησης  δραστηριοτήτων εγκατάστασης ΑΠΕ που χαλαρώνει ως και καταργεί τα προαπαιτούμενα ειδικά όποια αφορούν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Επιτρέπονται επίσης ακόμα και στις αυστηρά προστατευόμενες περιοχές (natura) δραστηριότητες ΑΠΕ υπό όρους?

Και από την εμπειρία μας αλήθεια …πότε τήρησαν τους όρους οι κερδοσκοπικές εταιρίες στον τόπο μας;

Άλλη παρέμβαση,.. αυτή που ορίζει σε εταιρία σε καμένη περιοχή την ευθύνη της αναδάσωσης.

Και βέβαια ας παρατηρήσουμε εδώ τώρα στα πλαίσια της «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης», ποιες εταιρίες θα δραστηριοποιηθούν στις αναδασώσεις και ποιες οι σχέσεις τους με τις εταιρίες που θα εγκαταστήσουν και θα λειτουργήσουν ΑΠΕ στην αποτεφρωμένη γη ;

Εκτιμώ ότι η διαδρομή αυτή παρατήρησης θα μας δώσει τα στοιχεία που θα καταλήγουν σε ασφαλή συμπεράσματα που θα τεκμηριώνουν αν όλα αυτά που μας ΚΑΙΝΕ !!!…. είναι λόγω της κλιματικής αλλαγής ή συστηματικής εξακολουθητικής εγκληματικής συμπεριφοράς, που στοχεύοντας το κέρδος σπέρνει την καταστροφή !

Σε κατάληξη όλων των προηγούμενων  μην υποτιμούμε φίλοι και φίλες ειδικά οι νέες ηλικίες, την προσπάθεια, τη δράση και το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα κινήματα της χώρας-του κόσμου, που εναντιώνονται στην αδηφάγα κερδοσκοπία και στην καταστροφή που αυτή επιφέρει σε όλα τα είδη του πλανήτη μας και κυρίως στον ίδιο τον άνθρωπο !…σε εμάς τους ίδιους  !!!

Αξίζει τον κόπο πιστεύω να τα δυναμώσουμε με τη συμμετοχή μας …. καθώς ο τρόπος που μας προτείνουν οι πλουμιστοί «προστάτες μας»  σε όμορφο περιτύλιγμα,.. θα το δείτε , θα το νιώσετε ότι δεν συνάδει με τη δική μας, τη δική σας  τη ζωή!!!

Οι αντιδράσεις που μπορούμε ποικίλουν και είναι αποκλειστική επιλογή δική μας, δική σας,  με σεβασμό στα προβλήματα και στις ανάγκες του καθενός ..

Γι αυτό…. το υπόλοιπο δικό σας !!!

ΓΙΑΝΝΗΣ Γ. ΔΙΓΑΛΕΤΟΣ                                              23/7/2022

(Φωτο ΑΡΧΕΙΟΥ KEFALONIAPRESS από τη φωτιά στη Θηνιά)

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις