Αυτό που γίνεται με το  Θεόφιλο σε αυτές τις εκλογές ΔΕΝ έχει ματαγίνει στο τοπικό πολιτικό σκηνικό!

«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» ! Οι στίχοι του μεγάλου στιχουργού Νίκου Γκάτσου σημαδεύουν πλέον την προεκλογική περίοδο του 2023 .

Ο Δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος και υποψήφιος για τις εκλογές που έρχονται, πριν καν ξεκινήσει επίσημα η προεκλογική περίοδος την ερχόμενη Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, έχει βαλθεί να μας «τρελάνει» με τα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα (δίχως εισαγωγικά….).

Το ένα ψέμα πίσω από το άλλο , συναγωνίζεται σε μέγεθος το προηγούμενο.
Διαθέτοντας την ασφάλεια των δικών του μέσων επικοινωνίας δίνει εκ του ασφαλούς συνεντεύξεις  και λέει ….ό,τι του γουστάρει και ότι του κατέβει.

Στην τελευταία συνέντευξή του -σε δικό του φυσικά MME- ο Θεόφιλος «έδωσε τα ρέστα του» ! Θα σταθούμε σε ένα σημείο αυτής της συνέντευξης .

Είπε λοιπόν ο Θεόφιλος (αντιγράφουμε επί λέξη από την δημοσιευμένη συνέντευξή του).
«…βρήκαμε χρηματοδοτικά εργαλεία ,εντάξαμε και δημοπρατήσαμε έργα ,παρά τις δυσκολίες του Ελληνικού δημοσίου. Τα έργα που εκτελούνται είναι πάνω από 50 εκατομμύρια»

Πόσα (εκατομμύρια) θέλεις για να μας τρελάνεις δήμαρχε;

Η αλήθεια για τα έργα είναι η εξής:

Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο στο Επιμελητήριο . Το 5ο θέμα συζήτησης ήταν η «Έγκριση της αριθ. 216/23 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με «Αποτελέσματα εκτέλεσης Προϋπολογισμού Δήμου Αργοστολίου Β Τριμήνου 2023.»

Βρήκαμε λοιπόν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ την με ΑΔΑ: 9ΨΡΙ46ΜΓΤΤ-262 απόφαση 216/2013 της Οικονομικής Επιτροπής που φυσικά εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Στον πίνακα των δαπανών με κωδικό 73 και τίτλο «Δαπάνες για έργα» το ποσόν των προϋπολογισθέντων έργων είναι 18.776.575,53 ευρώ δηλαδή 31 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα από τα 50 εκατομμύρια που ισχυρίζεται ο Δήμαρχος Αργοστολίου πως εκτελούνται.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά το δεσμευθέν ποσόν, προφανώς για τα έργα που εκτελούνται, είναι 13.132.986,02 ευρώ μόλις και μετά βίας το 26% των 50 εκατομμύριων που ισχυρίστηκε ο Δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος .

Την ώρα δε, που ο Θεόφιλος διαβεβαίωνε πως «Τα έργα που εκτελούνται είναι πάνω από 50 εκατομμύρια», οι εργολάβοι είχαν καταθέσει στην υπηρεσία του Δήμου για πληρωμή τιμολόγια μόλις 1.637.975,98 ευρώ και από αυτά είχαν πληρωθεί 1.455.992,44 ευρώ, δηλαδή το ισχνό… 7,75% των προϋπολογισθέντων !

Δήμαρχε,
Να κοιτάξεις τον κόσμο στα μάτια για να ζητήσεις μια μεγάλη συγνώμη γιατί ΑΠΕΤΥΧΕΣ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ και πήγες το Δήμο χρόνια πίσω.

Το αποτέλεσμα στις 8 Οκτωβρίου θα είναι πολύ καλλίτερο για σένα και το συνδυασμό σου, αν σταματήσεις ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ. Οι εποχές αλλάξανε Θεόφιλε, ο κόσμος δεν χάφτει μύγες . Ψάχνει, ρωτάει.. Αλλά δυστυχώς δεν έχεις πάρει χαμπάρι τίποτε..

Συνέχισε τις «αγοροπωλησίες» κινητών και ακινήτων , το σπορ που τόσο πολύ σου αρέσει, λες και έχεις μπροστά σου στραβούς και κουφούς, που δεν βλέπουν και δεν αντιλαμβάνονται τι γίνεται…

Kefaloniapress

Υ.Γ. Όλο τον κόσμο τον έχει προβληματίσει η σιωπή σου για το παρ’ολίγον τραγικό συμβάν στο λιμάνι Αργοστολίου με τον άτυχο Λιμενικό που δεν ζήτησες μια δημόσια συγνώμη αφού ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου έχεις την ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν στις υποδομές των Λιμανιών. Γιατί ,πρόεδρε επέβαλες στα ΜΜΕ σου τη σιωπή για το ατύχημα; Γιατί δεν μίλησες για αυτό; Καλοί είναι οι δικηγόροι στις νομικές συμβουλές, αλλά εδώ έχεις να κάνεις με μια ανθρώπινη ζωή που κινδύνεψε εξ αιτίας σου. Και εσύ σιωπάς.. ΓΙΑΤΙ;

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις