Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος χωρίς έγγραφη άδεια του kefaloniapress, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Φαίνεται ότι στη Λειβαθώ είναι πολλοί οι δυσαρεστημένοι του ψηφοδελτίου του επανεκλεγέντος δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου.. Μετά το σοκ που προκάλεσε η δημοσίευση των στοιχείων για τη σταυδότηση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων ,

Ψηφοδέλτιο Μιχαλάτου: Κάποιοι λένε για τη “σφαγή της Λειβαθούς” και κάποιοι για ..”Ιούδα”. Οι αριθμοί τι λένε;

δεχτήκαμε φιλικές «παραινέσεις» Αναγνωστών να ασχοληθούμε και με την σταυροδότηση στους υποψηφίους Κοινοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού Μιχαλάτου. Χατήρια Αναγνωστών δεν χαλάμε…

Τα ευρήματα της έρευνας εξόχως ενδιαφέροντα. Δείτε τους παρακάτω πίνακες αφού διαβάσετε πρώτα τις επεξηγήσεις : Με μαύρο χρώμα είναι οι σταυροί του 2023 . Με κόκκινο οι σταυροί του 2019. Όπου δεν υπάρχει αριθμός με κόκκινο σημαίνει ότι δεν κατέβηκε ο συγκεκριμένος υποψήφιος το 2019. Με γαλάζιο χρώμα είναι εκλεγμένοι σύμβουλοι από την παράταξη του Θεόφιλου Μιχαλάτου ..στο κοινοτικό συμβούλιο. Πρόεδρος είναι ο πρώτος σε σταυρούς και αυτός με την υπογράμμιση στους πίνακές μας.

Για τους Λειβαθινούς τα συμπεράσματα είναι εύκολα καθώς ξέρουν τους ανθρώπους και την ιστορία τους.

Για τους μη γνωρίζοντες κάποιες επισημάνσεις :

* Στα εν λογω Κοινοτικά ψηφοδέλτια  του Θεόφιλου Μιχαλάτου διαπιστώνεται μια τάση ανανέωσης των παλιών ιστορικών ή εμβληματικών στελεχών του με νέους ανθρώπους. Θεμιτό και απαραίτητο. Τα “παράπονα” που ακούγονται αναφέρουν ότι αυτή η “ανανέωση” έγινε αυθαίρετα μέσω σταυροδότησης αριθμού ψηφοδελτίων και όχι μετά απο συζήτηση με τους “παλιούς” και συναπόφαση και κυρίως δεν είναι οι ψηφοφόροι που αποφάσισαν έτσι αλλά κάποιος μηχανισμός.

* Στους πίνακες βλέπουμε ότι :  Από τους 41 υποψήφιους στους 83 που είχαν λάβει μέρος και στις εκλογές το 2019,  μόνο  5 (πέντε) πήραν παραπάνω σταυρούς,  2 (δυο) πήραν τους ίδιους  και 34 (τριάντα τέσσερις που ειναι το 83% των υποψηφίων ) έχουν πάρει λιγότερους.

  • Είναι όμως αξιοσημείωτο ότι στελέχη της παράταξης του Θεόφιλου Μιχαλάτου ,παλαιόθεν και εμβληματικοί πρόεδροι στις κοινότητές τους, έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες όπως ο Κώστας Γαλιατσάτος στα Λουρδάτα μείωση 60,81% (  29 ψήφους το 2023 από 74 το 2019), Μαφρέδας Μιχάλης στα Σπαρτιά μείωση 52,44% ( 107 ψήφους το 2023 από 225 το 2019), Βαγγελάτος Βαγγέλης στα Περατάτα μείωση 34,92% (από 189 ψήφους το 2019 ,  123 το 2023), Αποστόλης Χαραλαμπάτος μείον 27%.
  • Ιδιαίτερα στα Βλαχάτα κυκλοφορούν ψίθυροι που κάποιες φορές έγιναν και κραυγές για την μείωση των ψήφων του Χαραλαμπάτου. Τίποτε δεν φαινόταν -λένε- στο χωριό ότι θα έχει μείωση της εκλογικής τους δύναμης και ψάχνουν τώρα που πήγανε οι ψήφοι του..
  • Δεν είναι και λίγες οι φήμες ότι Παρασκευή και Σάββατο βράδυ των εκλογών του πρώτου γύρου , έγιναν επισκέψεις σε σπίτια και αλλάχτηκαν ψηφοδέλτια με διάφορα προσχήματα. Το φαινόμενο δεν εμφανίζεται πρώτη φορά, αντίθετα είναι σύνηθες , ιδιαίτερα στα χωριά. Συζητείται όμως ότι έγινε σε μεγάλη κλίμακα σε κάποια χωριά της Λειβαθούς.. Κάτι σαν “σκούπα”…

Είναι φυσιολογικό να αναρωτηθείτε αν αυτά έγιναν μόνο στη Λειβαθώ ή και σε άλλες περιοχές. Μέχρι στιγμής εστιάζονται μόνο στη Λειβαθώ γιατί η περιοχή “ελέγχεται” απόλυτα απο τον εκλογικό μηχανισμό εδω και χρόνια..  Για το Αργοστόλι κυκλοφορούν φήμες για προσπάθειες “ελέγχου” της σταυροδότησης με άλλο σύστημα από αυτό της Λειβαθούς.

Τα αποτελέσματα της κάλπης στα κοινοτικά συμβούλια της Λειβαθούς ίσως να θυμίζουν σε κάποιους την ταινία του 1969 ” Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν” του Σίντνεϊ Πόλακ.. Ας βάλουμε όμως ένα ερωτηματικό στο τέλος του τίτλου,  μέχρι η ζωή να το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει..

Η Συντακτική Ομάδα του kefaloniapress

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!