Κατά που βαδίζουνε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στην Κεφαλονιά;

511

Στις 17 και 24 Σεπτέμβρη2023  περισσότεροι από 150.000 Ελληνες πολίτες πήγαν στις κομματικές κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  και ανέδειξαν ως πρόεδρο του τον Στέφανο Κασσελάκη.

Στην Κεφαλονιά και Ιθάκη 591 πολίτες πήγαν στις κάλπες και ανέδειξαν πρώτο στις προτιμήσεις τους τον Στέφανο Κασσελάκη  με 306 ψήφους έναντι των 280 της Εφης Αχτσιόγλου , συμβάλλοντας στην επικράτησή του.

Και επήλθε η διάσπαση.. Οι χαμένοι των προεδρικών εκλογών δημιούργησαν το κόμμα της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ διατηρώντας και τις έδρες τους στη Βουλή.

Λίγες ημέρες αργότερα των προεδρικών εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ,  είχαμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές που κατέληξαν σε μεγάλη δοκιμασία για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Στην Κεφαλονιά ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τελικά δεν κατέβασε υποψήφιο δήμαρχο σε κανέναν απο τους τρεις δήμους και ιδιαίτερα στον μητροπολιτικό δήμο Αργοστολίου,  διασκορπίζοντας τα «ιμάτιά» του σε άλλους συνδυασμούς κυρίως σε αυτούς του πρ. και νυν δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου αλλά και του Αλέξανδρου Παρίση.

Διπλή «διάσπαση» στην οργάνωση της Κεφαλονιάς του ΣΥΡΙΖΑ. Μία λόγω προεδρικών επιλογών και μια δεύτερη λόγων δημοτικών εκλογών.

Τι απόμεινε τελικά από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά;

Από όσα έχουμε καταλάβει οι υποστηριχτές της Εφης Αχτσιόγλου στο νησί μας, απλά έκαναν στην άκρη, δεν συμμετείχαν σε καμιά διαδικασία και μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί κάτι περί ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Όμως, πόσοι από τους 306 που ψήφισαν Κασσελάκη συμμετείχαν στην εκλογή της Νομαρχιακής Επιτροπής και των άλλων οργάνων του κόμματος την προηγούμενη Κυριακή;

Οι εκλογές έγιναν με ηλεκτρονικά μέσα και δεν έχουμε διαθέσιμα στοιχεία κατά Νομαρχία.

Τα στοιχεία που έχουμε είναι από το δελτίο τύπου της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με την ανακοίνωση των νέων μελών της.

13 μέλη απαρτίζουν την νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Κεφαλονιάς και Ιθάκης ενώ απαιτούνται 15 . Λείπουν δυο τακτικά μέλη, για αναπληρωματικά ούτε κουβέντα.

Την Κυριακή όμως εκτός των Νομαρχιακών Επιτροπών  έπρεπε να εκλεγούν και τα συντονιστικά όργανα. Ούτε εκεί έγιναν εκλογές στο Νομό Κεφαλονιάς Ιθάκης.Να υποθέσουμε ότι και σε αυτά δεν υπήρχε διαθεσιμότητα υποψηφίων;

Αναζητούνται λοιπόν οι 306 της Κεφαλονιάς (μείον 13 που βρέθηκαν και ψήφισαν) του Κασσελάκη. Άνοιξε η γης και τους κατάπιε!

Αλλά στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ δεν εξαφανίστηκαν μόνο τα μέλη , εξαφανίστηκαν και τα στελέχη. Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι στη νέα νομαρχιακή δεν μετέχει πλέον ο επί πολλά χρόνια γραμματέας Παγώνης Σπύρος, η πρώην βουλεύτρια και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και ο Γιάννης Βαρούχας επί χρόνια γραμματέας της οργάνωσης Κρανιάς και προσωπικός συνεργάτης της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, και άλλοι πολλοί.

Ο νέος γραμματέας της ΝΕ

Οι 13 της Νομαρχιακής Επιτροπής εξέλεξαν για γραμματέα τον Αριστοτέλη Μπατιστάτο.

Ο Αριστοτέλης έχει μεν μια σταθερότητα στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όσο και μια ιδιαίτερα έντονη αστάθεια στα δημοτικά δρώμενα.. Φτερό στον άνεμο..

Στις δημοτικές εκλογές του 2019 ο Αριστοτέλης Μπατιστάτος κατέβηκε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου με το ψηφοδέλτιο του Μάκη Φόρτε που επίσημα είχε στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εκλέχτηκε.

Μετά την συγκρότηση του νέου δημοτικού συμβουλίου Αργοστολίου προς έκπληξη όλων   ανακοινώνεται ως αντιπρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου διορισμένος από το Δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο τον οποίο είχε αντιπολιτευτεί ιδιαίτερα έντονα λίγες ημέρες πριν.. Η αυτομόληση προς τον νικητή αντίπαλο έγινε χωρίς να ενημερώσει καν τον επικεφαλής του συνδυασμού του , τον Μάκη Φόρτε.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ο Αριστοτέλης  Μπατιστάτος συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την Αφροδίτη Θεοπεφτάτου παίρνοντας 1.772 σταυρούς προτίμησης έναντι των 3.144 της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου η οποία ήταν η απερχόμενη βουλεύτρια του Νομού..

Στις δημοτικές εκλογές του 2023 ο Αριστοτέλης Μπατιστάτος αν και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου και υποστηρικτής του Θεόφιλου Μιχαλάτου , ρίχνει μαύρη πέτρα πίσω του και συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του νεοδημοκράτη υποψήφιου δήμαρχου Αλέξανδρου Παρίση στη δημοτική ενότητα Ελειού Πρόννων, παίρνοντας 168 σταυρούς προτίμησης.

Προχθές , στις εσωκομματικές εκλογές πήρε (ας βάλουμε το ανώτερο όριο) , 13 ψήφους και εξελέγη Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Το ερώτημα είναι σε ποιους θα … Νομαρχεύει ο Μπατιστάτος. Τοπικός ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται στον ορίζοντα, ούτε άλλωστε και η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ..

Και έχουμε Ευρω εκλογές σε λίγους μήνες!

Ο Σχολιαστής

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!