Η αλήθεια είναι ότι το κίνητρο για να ψάξουμε τα οικονομικά του Δήμου Αργοστολίου και να το συνδυάσουμε με τα όσα ακούγονται πέριξ του δημαρχείου για «πράματα και θάματα», ήλθε με την (ανα)δημοσίευση της είδησης στο kefaloniapress πως  «Ο πρώην Δήμαρχος Νισύρου κάθεται στο εδώλιο για τη μη είσπραξη βεβαιωθέντων εσόδων!»

Είπαμε λοιπόν να ψάξουμε  εάν ο Δήμος Αργοστολίου έχει θέμα ανείσπρακτων εσόδων.

Πως έχει το θέμα

Στις αρχές κάθε μήνα δημοσιεύεται στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ -υποχρεωτικά από το νόμο και σε κάθε Δήμο της Ελλάδας- αναλυτικός (ανά κωδικό) πίνακας εσόδων και εξόδων του προηγούμενου μήνα.

‘Έτσι λοιπόν συμβαίνει και για τον Δήμο Αργοστολίου . Στις 17/1/2024 δημοσιοποιήθηκαν τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ (ΕΣΟΔΩΝ) ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 (με ΑΔΑ: ΡΒΥΩ46ΜΓΤΤ-Φ8Β) και τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ (ΕΞΟΔΩΝ) ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 (με ΑΔΑ: 9ΙΦΚ46ΜΓΤΤ-ΞΛΛ). 

Τα στοιχεία εκ των πραγμάτων αποτελούν και ΕΠΙΣΗΜΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ της δημοτικής αρχής για το 2023, χρονιά εκλογική , με την κάλπη να δίνει και πάλι τη δημαρχία στον Θεόφιλο Μιχαλάτο.

Η μελέτη αυτών των στοιχείων  δεν ήταν καθόλου εύκολη δουλειά για εμάς, κράτησε πολλές μέρες και έγινε με την ευγενική βοήθεια ειδικού οικονομικού αναλυτή με εξαιρετική λογιστική πείρα, εξ Αθηνών. Σας έχουμε πει άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν, ότι είναι ιδιαίτερα «τολμηρό» να ψάξεις οικονομικά στοιχεία που διαχειρίζεται ένας από τους πλέον πετυχημένους Λογιστές της Κεφαλονιάς και δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος.

 Παραθέτουμε τα ευρήματα (σε αρχείο εικόνας για να διασφαλίσουμε την ορθότητα των αριθμών απο τυχόν τεχνικά προβλήματα)

Θέλετε συμπεράσματα;

Αν ρωτηθεί ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος (και αρμόδιος μάλιστα για τα οικονομικά την ίδια περίοδο το έτος 2023) για τα οικονομικά του δήμου θα απαντήσει με  λογιστική «ειλικρίνεια» ότι ο Δήμος Αργοστολίου  ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟΣ.

Το λογιστικό ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ του Δήμου Αργοστολίου είναι 7.073.353,14 ευρώ, δηλαδή το 12,04 % του προϋπολογισμού .

 Πως συμβαίνει αυτό;  

Μάλλον ο Δήμος Αργοστολίου :

  • Πληρώνει όπου και όσα θέλει (ΜΟΝΟ το 33,26% των προϋπολογισθέντων υποχρεώσεων),
  • Και εισπράττει από όπου και όσα θέλει (το 45,30% των προϋπολογισθέντων) και σε κάθε περίπτωση περισσότερα των εξόδων. 

Ο Θεόφιλος  δηλαδή, εισπράττει από ΟΠΟΥ και ΟΣΑ ΘΕΛΕΙ  ως λογιστής Δήμαρχος και πληρώνει ΟΠΟΙΟΝ και ΟΣΑ ΘΕΛΕΙ ως Δήμαρχος λογιστής , οπότε και αυτονόητα ο δήμος εμφανίζεται πλεονασματικός άρα και επιτυχημένος ο Δήμος που Δημαρχεύει ο νάμπερ ουάν μπιζινες μαν.

Το ότι χρωστάει ο Δήμος  «και της Μιχαλούς»  δηλαδή  58.764.414,56 ευρώ το  66,74% όσων είχε προϋπολογίσει (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία), είναι  Θεοφιλικές λογιστικές λεπτομέρειες, που σημαίνουν : 

  • Ή ότι ο Θεόφιλος ΑΠΕΤΥΧΕ ΟΙΚΤΡΑ να υλοποιήσει τις προεκλογικές εξαγγελίες  
  • ή ότι ΠΕΤΥΧΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΙ τους δημότες υφαρπάζοντας την ψήφο τους και βγαίνοντας μάλιστα δήμαρχος, ελέω του νόμου Μητσοτάκη, και από την πρώτη Κυριακή , αν και είναι μειοψηφία στο εκλογικό σώμα !

Και επειδή, ο Θεόφιλος, αρέσκεται στη φήμη του νάμπερ ουάν επιχειρηματία στην Κεφαλονιά, σκεφτόμαστε ότι εάν ο Δήμος Αργοστολίου ήταν μια ακόμα επιχείρησή του , θα έπρεπε – με αυτές τις επιδόσεις-  να της είχε βάλει λουκέτο!

  Εμείς θα «υποκλιθούμε» στο Θεόφιλο Μιχαλάτο και την κούρτη του, γιατί κατάφεραν να κρύψουν από τους δημότες την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ του έργου τους και να πάρουν την εκλογή από την πρώτη Κυριακή αν και μειοψηφία του εκλογικού σώματος !

  Η Συντακτική Ομάδα του Kefaloniapress

YΓ Η περαιτέρω έρευνα του θέματος ανήκει στις αρμοδιότητες της αντιπολίτευσης του Δήμου Αργοστολίου.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!