Ανδρέας Κολαΐτης: “Tο περιπολικό γίνεται και ταξί και ασθενοφόρο και ρυμουλκό και ότι χρειαστεί!”

513

Γράφει ο Ανδρέας Κολαΐτης (Διεθνολόγος – Τεχνολόγος Εφαρμογών Τουρισμού)

Έλεος πια με το επιτελικό κράτος !

Ο  Έλληνας προσωκρατικός φιλόσοφος Ηράκλειτος (544 – 484 π.Χ) που έζησε στην  Έφεσο, της Μικράς Ασίας διατύπωσε πως:

«Είς εμοί μύριοι, εάν άριστος εί»

 Μτφ. Για εμένα, ο ένας αξίζει όσο δέκα χιλιάδες, εάν είναι άριστος.

Παραθέτω το παραπάνω γνωμικό σε συνάρτηση με το τρόπο που (δια)χειρίστηκε το εμπλεκόμενο προσωπικό  της Ελληνικής Αστυνομίας  το περιστατικό  το βράδυ στις  01/3/2024 στους Αγίους Αναργύρους – Αττικής , που κατέληξε στην ανθρωποκτονία της  28χρονης Κυριακής Γρίβα από άνανδρη επίθεση του τέως συντρόφου της έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Στην μνήμη μου αμέσως ήρθε ένα περιστατικό -που συντελέστηκε περί τις αρχές του 1970-  το οποίο μου είχε διηγηθεί ο αείμνηστος πατέρας μου Πέτρος σαν βρισκόταν ξενιτεμένος στο Μόντρεαλ Καναδά και εργάζοταν για την εταιρεία “Empire Cleaning”.

Συγκεκριμένα εργαζόμενος αργά το βράδυ εντός του υποκαταστήματος της National Bank στην οδό Jarry str. στο προάστειο Park Extension, ενεργοποίησε κατά λάθος το συναγερμό. Σε απειροελάχιστο διάστημα χρόνου τα περιπολικά της αστυνομίας είχαν θέσει σε κλοιό την τράπεζα. Εννοείται πως ο πατέρας «τα χρειάστηκε» και μέχρι ν’ ανοίξει την πόρτα για να δώσει να καταλάβουν οι αστυνομικοί ποιός είναι, τι κάνει, τι έγινε… ήταν γονυπετής με τα χέρια σηκωμένα! Το αξιοσημείωτο είναι πως μετά το πέρας της εξακρίβωσης στοιχείων του δήλωσαν πως ένα περιπολικό όχημα θα παρέμεινε στον τόπο και θα τον ανέμενε έως ότου περατώσει την εργασία του και θα τον συνόδευε για ασφάλεια στο σπιτικό του επί της οδού Bloomfield Avenue.

Canadian mounted police moose

Να τονιστεί πως επί πρωθυπουργίας του Πιέρ Ελλιότ Τρυντώ το φθινόπωρο του 1970 συνέβησαν μια σειρά από αιματηρά και βίαια γεγονότα στην Επαρχία του Κεμπέκ και ειδικότερα στην πόλη του Μόντρεαλ. Συντελέστηκαν δυναμικές αποσχιστικές κινήσεις και κλήθηκε ο στρατός, για να αντιμετωπίσει την έκρυθμη κατάσταση που είχε από καιρό διαμορφωθεί στο Κεμπέκ. Η αποκορύφωση μιας σοβούσας (;) από χρόνια κρίσης  πυροδοτήθηκε εξαιτίας δύο απαγωγών κυβερνητικών αξιωματούχων. Αφενός του εμπορικού ακολούθου της Βρετανικής Πρεσβείας James Cross και αφετέρου του αντιπροέδρου της πολιτειακής κυβέρνησης του Κεμπέκ και υπουργού εργασίας Pierre Laporte.

Υπεύθυνα για τις απαγωγές ήταν μέλη της οργάνωσης Απελευθερωτικό Μέτωπο του Κεμπέκ (Front de Liberation du Quebec – FLQ) που είχε ιδρυθεί ήδη από το 1963.

Οι συνειρμικές σκέψεις συγκρίνοντας τα δύο περιστατικά (εδώ και εκεί, τότε και τώρα, στους Αγίους Αναργύρους – Αττικής και στο Μόντρεαλ – Καναδά) οδήγει αβίαστα στο συμπέρασμα από «το περιπολικό δεν είναι ταξί κυρία μου» στο ότι για την ασφαλεία και την ακεραιότητα του Πολίτη γίνεται και ταξί, και ασθενοφόρο και ρυμουλκό και catering κι άλλο παραστεί ανάγκη!  Έλεος πια με την «αρτιοσκληρωτική» επιτελική διοίκηση του  (νεο)ελληνικού κράτους του 2024!

 

Πηγές:

https://www.mixanitouxronou.gr/agioi-anargyroi-o-dialogos-tis-kyriakis-me-tin-amesi-drasi-to-peripoliko-den-einai-taxi-tis-eipe-o-astynomikos/

https://www.lifo.gr/now/greece/gynaikoktonia-stoys-agioys-anargyroys-binteo-deihnei-ton-dolofono-na-parakoloythei-tin

https://www.kefaloniapress.gr/topika/apopseis-topika/article/527745/otan-i-krisi-tis-patridas-dimioyrgei-eykairies-grafei-o/

 

 

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!