Οπλοκατοχή στις ΗΠΑ: Άλλος για… σκότωμα

Είναι τραγικά αυτά που συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες με τις μαζικές δολοφονίες που αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς.
Τραγικές οι δολοφονίες αλλά πιο τραγική η άρνηση της πλειοψηφίας των Αμερικανών να γίνει αυστηρότερος ο νόμος περί οπλοκατοχής.

Πρώτο θύμα της όλης υπόθεσης είναι η λογική που λέει ότι «όσα περισσότερα όπλα κυκλοφορούν τόσο πιο εύκολο είναι να βρεθεί ένα από τα φονικά αυτά εργαλεία στο χέρι του κάθε τρελού που αδίστακτα θα σκορπίσει το θάνατο».
Μπροστά στο δικαίωμα κατοχής όπλου οι Αμερικανοί αδιαφορούν για το αιματοκύλισμα.

Το πιο πρόσφατο (μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές) περιστατικό μαζικής δολοφονίας σημειώθηκε στην Τζόρτζια όπου ένας 14χρονος σκότωσε στο σχολείο του δύο συμμαθητές του και δύο εκπαιδευτικούς. Και το εξοργιστικό: Το τουφέκι εφόδου τού το είχε κάνει δώρο ο 54χρονος πατέρας του τα Χριστούγεννα! Στο μακελειό αυτό παρανοϊκοί ήταν δύο. Ο δράστης αλλά κυρίως ο πατέρας του.

Πόσο ανισόρροπος πρέπει να είναι ένας πατέρας για να κάνει τέτοιου είδους δώρο! Καλά που δεν του δώρισε κανένα πολυβόλο! Ο 14χρονος θα είχε σκοτώσει όλο το σχολείο.

Όπως αναφέρθηκε στον Τύπο «πριν το τελευταίο αυτό βίαιο επεισόδιο στη Τζόρτζια, είχαν σημειωθεί φέτος 29 μαζικές δολοφονίες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με βάση δεδομένων που διατηρούν το Associated Press και το USA Today σε συνεργασία με το Northeastern University. Τουλάχιστον 127 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτές τις επιθέσεις δολοφονίας…»

Να σημειωθεί πάντως ότι το 2023 είχαν σημειωθεί 42 μαζικές επιθέσεις δολοφονίας με 217 νεκρούς. Ήταν δηλαδή μια από τις πιο θανατηφόρες χρονιές!

Να θυμίσω ότι το Μάϊο του 2022 είχε διαπραχτεί στο Τέξας μια από τις φρικαλεότερες μαζικές δολοφονίες. Ένας 18χρονος είχε σκοτώσει σε σχολείο 19 παιδιά και δύο δασκάλες, χρησιμοποιώντας τουφέκι εφόδου που είχε αγοράσει νόμιμα ο ίδιος!

Δεκαπέντε χρόνια νωρίτερα σε Κολέγιο της Βιργινίας είχαν χάσει τη ζωή τους πάνω από 30 άτομα από κάποιον άλλο παράφρονα!
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά που ταλανίζουν την αμερικανική κοινωνία, οι εκάστοτε αμερικανικές κυβερνήσεις αδρανούν φοβούμενες τις εκλογικές απώλειες. Βλέπετε το λόμπι όλων αυτών που λατρεύουν την οπλοκατοχή είναι πανίσχυρο. Τούς σεκοντάρει βέβαια και η βιομηχανία παραγωγής όπλων.

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του προβλήματος αρκεί να αναφέρω ότι στις ΗΠΑ στα χέρια των πολιτών βρίσκονται 120 όπλα ανά 100 κατοίκους. Αν λάβουμε υπόψη ότι ο πληθυσμός των Ηνωμένων Πολιτειών είναι 335 εκατομμύρια, ο συνολικός αριθμός των όπλων που κυκλοφορούν ελεύθερα είναι πάνω από 400 εκατομμύρια όπλα διαφόρων κατηγοριών!

Για μέτρο σύγκρισης αναφέρω ότι δεύτερα στην οπλοκατοχή είναι τα Νησιά Φόκλαντ με 62 όπλα ανά 100 κατοίκους και τρίτη η Υεμένη, που μαστίζεται από εμφύλιο πόλεμο, με 53 όπλα ανά 100 κατοίκους.

Η Ελλάδα, ευτυχώς, βρίσκεται πολύ πιο κάτω με 17,6 όπλα ανά 100 κατοίκους.

Πολύ φοβάμαι ότι αν η αμερικανική κοινωνία δεν αφυπνιστεί σύντομα, το πρόβλημα θα οξυνθεί σε βαθμό που οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές.

Γιώργος Μεσσάρης

ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:

Με αυτό το ημιαυτόματο όπλο, το AR-15, ο δεκατετράχρονος σκότωσε δύο συμμαθητές του και δύο εκπαιδευτικούς! Το «εργαλείο» του θανάτου ήταν χριστουγεννιάτικο δώρο από τον πατέρα του! Οι ανεγκέφαλοι του κόσμου πληθαίνουν…

• Οποιοδήποτε σχόλιό σας μπορείτε να το στείλετε στο ΜΜΕ που φιλοξενεί το δημοσίευμα ή στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση και εγώ θα το μεταβιβάσω: georgemessaris@gmail.com
• Οι τελευταίες παραγωγές ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ του Γιώργου Μεσσάρη: 1. «Μαρίνος Χαρμπούρης» – Η πολυτάραχη ζωή του δαιμόνιου Κεφαλονίτη μηχανικού. Στα ελληνικά με αγγλικούς ή ρωσικούς υπότιτλους. Διατίθεται σε “Memory Stick”. 2: «Σκιές Του Χθες» – Ένα οδοιπορικό στα εγκαταλελειμμένα χωριά της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης. Στα ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους. Διατίθεται σε “Memory Stick”. 3: ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗ – ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ. Διατίθεται σε DVD σε τέσσερις γλώσσες. Για να τα αποκτήσετε επικοινωνήσετε με τον ίδιο στην ηλεκτρονική διεύθυνση georgemessaris@gmail.com

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!