Για τη βιοποικιλότητα του Δήμου Σάμης. Γράφει ο Γιάννης Γ. Διγαλέτος

89

ΣΑΜΗ 12 Οκτώβρη: ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΟΝΙΟΥ

Σίγουρα η προσπάθεια επαφής των κατοίκων του δήμου μας αλλά και του νησιού με την επιστημονική έρευνα και προσέγγιση της βιοποικιλότητας του περιβάλλοντός μας είναι μια θετική αρχική δράση.

Αυτή η αρχική κίνηση αναμένει κανείς να έχει και συνέχεια που θα διεισδύει πρακτικά στην καθημερινότητά μας ,μετουσιώνοντας την επιστημονικότητα σε διαδραστικό καταλύτη που θα επιφέρει τη βιώσιμη ανάπτυξη με την ολόπλευρη ιδεολογική περιεκτικότητα του όρου και μακριά βέβαια από τον ερμηνευτικό σαλτιμπαγκισμό, με την αυστηρά προτασσόμενη σχέση κόστους – κέρδους στην υπερθετική τιμή της, που αποτελεί δόγμα καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Μέσα λοιπόν από τα ισχύοντα θεσμικά μονοπάτια που ακολουθεί η λειτουργία του γεωπάρκου ας έρθουν εκείνες προτάσεις που θα συνδέουν με ηθική ωφελιμότητα… την επιστημονικότητα, την τοπική κοινωνία, το περιβάλλον.. και τη χρηστή διαχείριση.

Και αυτές οι προτάσεις ας δοκιμαστούν στα όργανα τοπικής αυτοδιοίκησης διοίκησης α΄και β΄ βαθμού δοκιμάζοντας παράλληλα και τη συνέπεια λόγων και έργων των λαλίστατων ανά περίπτωση αρμοδίων.

Ειδάλλως …. κινδυνεύει να καταγραφεί όλη αυτή η παρουσίαση ως μια επιστημονική πολυτέλεια σε μια δυστοπική πραγματικότητα από την οποία εναγωνίως προσπαθούν να περισωθούν ανασφαλείς πολιτικάντικες φιγούρες.

Μπροστά μας είναι μεγάλα ζητήματα όπως…. της προστασίας και διαχείρισης της εμβληματικής παραλίας μας, του Μύρτου, αλλά και των παραλιών του νησιού μας ·
Επίσης ο καθορισμός του φορέα υλοποίησης της μελέτης και διαχείρισης του σπηλαιολογικού πάρκου Σάμης.

Πεδία κατάθεσης απόψεων και ανάληψης δράσεων …..
Πεδία ανάδειξης ικανοτήτων διοίκησης που απαιτούν οι θέσεις ευθύνης!

ΓΙΑΝΝΗΣ Γ. ΔΙΓΑΛΕΤΟΣ

15/10/2024

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!