Πρωτομαγιά και…κουραφέξελα

527

Να που έφτασε κι η Πρωτομαγιά. Από προχθές είχαν αρχίσει οι δημοσιεύσεις και τα αφιερώματα για τους αγώνες των εργατών, τους εκατοντάδες νεκρούς μέχρι αυτή να καθιερωθεί απεργία, μετά  βέβαια κατέληξε αργία και σήμερα θα γίνουμε μάρτυρες του ίδιου σκηνικού, που έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε κάθε χρόνο. Χωριστές συγκεντρώσεις για να πει ο καθένας τα δικά του όπως τα θέλει, επαναστατικά τραγούδια στη διαπασών και λόγια, πολλά λόγια, παχιά και κούφια, που στερούνται νοήματος αλλά και ουσίας, αλλά λίγος κόσμος, πολύς λίγος κόσμος γιατί σκυλοβαρέθηκε.

Το ΚΚΕ θα ξεσπαθώσει για το δίκιο του εργάτη, ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός και φυσικά πλουτοκρατία, λαοκρατία και τα λοιπά για να καταλήξει ότι η μόνη λύση στα προβλήματα μας είναι να έρθει ο λαός στην εξουσία, αλλά μας έχει  πρήξει με τα παρών κάθε φορά, γιατί πολύ απλά δεν θέλει να έρθει το ίδιο, στην εξουσία. Ξεχνάει επίσης ότι και στην παντοδύναμη Σοβιετική Ένωση το κλείσανε το μαγαζί, γιατί λίγο μετά την επανάσταση η εξουσία έφυγε από τα χέρια του λαού και πήγε στα χέρια του κόμματος, αφήνοντας τον λαό να δουλεύει μόνο.

Θα παρευρεθεί κι ο έρημος ο ΣΥΡΙΖΑ, που του την στήσανε μια χαρά και τώρα τον έχουν δεμένο πισθάγκωνα να παρακαλάει, γιατί όπως παραδέχτηκε δια στόματος Αλέξη είχε άγνοια κι αλλιώς τα φανταζόταν τα πράγματα. Εμ  δεν ήξερες, εμ δεν ρώταγες κι εσύ, πριν αρχίσεις να τάζεις λαγούς με πετραχήλια.

Εκεί βέβαια που θα πέσει το χοντρό γέλιο είναι όταν θα κάνει δηλώσεις ο Κυριάκος με την Ντόρα και η Φώφη με τον Γιωργάκη, οι οποίοι θα είναι και πολύ σεκλετισμένοι με τα όσα δεινά προκάλεσαν οι ίδοι στην χώρα αλλά που δεν πειράζει, τώρα  θέλουν να ξανακυβερνήσουν για να μας ξανασώσουν. Εννοείται ότι από κοντά θα είναι και τα άλλα παιδιά, Λεβέντης, Θεοδωράκης και λοιποί συγγενείς γιατί το επιβάλλει η μέρα να μην μείνουμε στην απέξω και να πούμε κάτι επαναστατικό, τα παιδία παίζει που έλεγαν κι οι αρχαίοι.

Ο Καμμένος θα εγγυηθεί τα σύνορα και τρέμετε Τούρκοι, γιατί ξεχάσαν να του πουν κι αυτού του έρημου ότι ο εχθρός όπως αποδείχθηκε ήταν μέσα στον κόρφο μας και τσάμπα τόσα χρόνια φοβόμασταν τον Τούρκο, τελικά, άλλοι μας ξεβρακώσανε. Με τους φασίστες δεν θα αχοληθώ, στην χώρα που χύθηκε τόσο αίμα εναντίον τους, είναι βρισιά και να ασχολείσαι μαζί τους, πράγμα που αγνοούν όμως  οι τηλεοπτικοί μας αστέρες και θα τους προσφέρουν και βήμα για να μιλήσουν.

Όλα αυτά μέχρι το μεσημέρι περίπου, μετά θα εκδράμουμε όλοι στις εξοχές να πιάσουμε τον Μάη, στο κάτω κάτω έχουμε και μια παράδοση μην τα ξευτιλίζουμε όλα, καλή η επανάσταση αλλά με ρέγουλα και ας το διάλο με την κρίση να βγούμε να μας φυσήξει κι ο αέρας.

Και για να σοβαρευτούμε λίγο, μπορεί αύριο να είναι η μέρα του εργάτη παγκοσμίως αλλά δυστυχώς μας τελείωσε κι αυτός, τον καταντήσανε σκλάβο που δουλεύει, αν δουλεύει, για να μην μπορεί να ζήσει σαν αξιοπρεπής άνθρωπος, που περπατάει στον δρόμο και παραμιλάει, που πάει στην δουλειά του θυμωμένος, κουρασμένος, άχρωμος, άοσμος κι άτονος. Που όταν γυρίζει από την δουλειά του βλαστημάει ιερά και όσια, τσακώνεται δίχως αφορμή και πέφτει σαν ζόμπι για ύπνο.

Για αυτό μάγκες σήμερα, κάντε τις συγκεντρώσεις μονάχοι σας, τίποτα ουσιαστικό δεν μας προσφέρατε χρόνια τώρα, μόνο μπλα μπλα μπλα κι αυτό μονότονο και κουραστικό. Σας βαρέθηκα κι εσάς και τις ψεύτικες υποσχέσεις σας, το παιχνίδι ήταν έτσι κι αλλιώς στημένο.

Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις