Ο άνθρωπος από τη φύση του, είναι ένα ον ανικανοποίητο. Έτσι, η ανθρώπινη φαντασία ακόμα και στα ίδια τα γεγονότα, μοιάζει συχνά να μην… καλύπτεται και αναζητά να ερμηνεύσει πράγματα και καταστάσεις δίνοντας απίστευτες εξηγήσεις!

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Οι θεωρίες συνωμοσίας λοιπόν, δίνουν και παίρνουν ακριβώς επειδή η ανθρωπότητα ψάχνει πάντοτε το κάτι παραπάνω, ψάχνει να βάλει «αλατοπίπερο» σε ένα «ξαναζεσταμένο» φαγητό, προκειμένου να «χορτάσει» την περιέργειά της. Βέβαια, σ’ αυτό καθοριστικό ρόλο παίζει και η ματαιοδοξία του κάθε ανθρώπου, ο οποίος προσπαθεί απεγνωσμένα να ξεχωρίσει και να δείξει πως δεν δέχεται κάτι «αμάσητο», πως δεν είναι σαν τους υπολοίπους και ότι αντιλαμβάνεται γεγονότα που οι «κοινοί θνητοί» αδυνατούν!

Έτσι, η ανθρωπότητα ανέκαθεν πορευόταν με θεωρίες συνωμοσίας που εξάπτουν τη φαντασία, ιντριγκάρουν τη σκέψη και ακυρώνουν τη λογική! Μάλιστα, όσο πιο δημοφιλές το συμβάν και όσο πιο… ακραία η θεωρία, τόσο πιο βαθιά ριζωμένη στην ανθρώπινη συνείδηση!

Η δολοφονία του Κένεντι

Στις 22/11/1963, ο πρόεδρος John F. Kennedy δολοφονήθηκε με δύο σφαίρες, την ώρα που η αυτοκινητοπομπή που τον μετέφερε έμπαινε στο Ντάλας. Ο Lee Harvey Oswald κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του «πλανητάρχη» και η αστυνομική έρευνα αποφάνθηκε ότι είχε δράσει μόνος.

Οι πιο ακραίες θεωρίες συνωμοσίας – Από τη δολοφονία του Κένεντι στους Δίδυμους Πύργους

Όμως για τους λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας, τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι… έτσι απλά! Και φυσικά δεν θα μπορούσε να… ξεγελαστεί έτσι ο κόσμος! Σε έρευνα του ABC News, το 70% των Αμερικανών συνεχίζει να πιστεύει ότι ο φόνος του JFK ήταν μέρος ενός μαεστρικά εκτελεσμένου σχεδίου. Η θεωρία συνωμοσίας λέει είτε ότι υπήρχε και δεύτερος σκοπευτής είτε ο Kennedy εκτελέστηκε από πράκτορα της CIA, εξαιτίας των γεγονότων του «Κόλπου των Χοίρων». Δεν λείπουν φυσικά και οι αναφορές που ενοχοποιούν την KGB! Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπου μια από τις γνωστότερες πολιτικές δολοφονίες του κόσμου, αποτελεί έρμαιο των θεωριών συνωμοσίας και της ατελείωτης ανθρώπινης φαντασίας.

Ο άνθρωπος δεν πάτησε ποτέ στο φεγγάρι

Μπορεί να κοντεύουμε τον μισό αιώνα (1969) από τότε που ο Neil Armstrong πατούσε το πόδι του στο φεγγάρι και έκανε το «γιγαντιαίο άλμα για την ανθρωπότητα», ωστόσο κατά πολλούς, στη Σελήνη ούτε που πάτησε!

Οι πιο ακραίες θεωρίες συνωμοσίας – Από τη δολοφονία του Κένεντι στους Δίδυμους Πύργους

Σύμφωνα με τη θεωρία, ήταν μια καλοστημένη απάτη πάνω στην απελπισμένη προσπάθεια των ΗΠΑ να ξεπεράσουν τη Σοβιετική Ένωση στη μάχη για την κατάκτηση του Διαστήματος. Έτσι, η Ουάσινγκτον «έστησε» το βίντεο, με τους Armstrong και Buzz Aldrin να πατούν την άνυδρη και σκονισμένη έρημο της «Περιοχής 51». Το πιο ακραίο της υπόθεσης, είναι πως ακόμα και ο ο γνωστός σκηνοθέτης Stanley Kubrick ενοχοποιήθηκε από τις θεωρίες ότι βοήθησε τη NASA στην πλαστογράφηση!

Οι Δίδυμοι Πύργοι

Δεν είναι λίγες οι «εναλλακτικές» εξηγήσεις για το τραγικό περιστατικό της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, οι οποίες συναντούν μάλιστα μεγάλη απήχηση από τους συνωμοσιολάγνους. Κι ενώ βίντεο και φωτογραφίες έχουν κατακλύσει τον κόσμο από το συμβάν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, είναι μάλλον η υπερδημοσίευση και οι απτές αποδείξεις που δίνουν περισσότερη τροφή για θεωρίες συνωμοσίας.

Οι πιο ακραίες θεωρίες συνωμοσίας – Από τη δολοφονία του Κένεντι στους Δίδυμους Πύργους

Ο μύθος υποδεικνύει είτε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν ερεύνησε επαρκώς τα γεγονότα, είτε ότι δεν αναχαίτισε τα αεροπλάνα. Προφανώς και υπήρχε εμπλοκή της Αμερικής στο τρομοκρατικό χτύπημα, το θέμα είναι τι είδους εμπλοκή. Κι όσο για τα ίδια τα γεγονότα, ποιος νοιάζεται; Τα απόκρυφα «σημεία» να είναι καλά!

Το Τρίγωνο των Βερμούδων

Το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι ένα μέρος στο δυτικό τμήμα του Κεντρικού Ατλαντικού Ωκεανού, όπου ένας αριθμός αεροσκαφών και πλοίων λέγεται ότι έχουν εξαφανιστεί κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Γεωγραφικά ορίζεται από το Miami της Florida, το San Juan του Puerto Rico και τα νησιά των Βερμούδων καλύπτοντας μια τεράστια θαλάσσια περιοχή 500.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.. Οι πλευρές του τριγώνου έχουν μήκος 1.000 ναυτικά μίλια η καθεμιά και το ύψος του είναι 886 μίλια (1 ν.μίλι = 1.852 μέτρα).

Τα τελευταία 100 χρόνια, στο διαβόητο τρίγωνο έχει σημειωθεί ένας αξιοσημείωτος αριθμός περίεργων εξαφανίσεων αεροπλάνων, καραβιών και ανθρώπων, που δεν δικαιολογείται από τους κοραλλιογενείς υφάλους που αποτελούσαν ανέκαθεν φόβητρο για τους ναυτικούς. Αναφορές κάνουν λόγο για πάνω από 100 χαμένα αεροσκάφη και πλοία στην περιοχή, με τον φόρο σε ανθρώπινες ζωές να ανέρχεται στις 1.000. Η αμερικανική ακτοφυλακή συνεχίζει ωστόσο να ισχυρίζεται ότι τίποτα το περίεργο δεν συμβαίνει στο Τρίγωνο των Βερμούδων και ότι οι αριθμοί αυτοί δεν αποκλίνουν από το κανονικό.

Τελικά μας ψεκάζουν;

Και ποιος δεν έχει δει τα λευκά ίχνη που αφήνουν στον ουρανό τα αεροπλάνα! Τι άλλη απόδειξη να χρειαστεί κάποιος ότι πρόκειται για ψεκασμούς που επηρεάζουν τα μυαλά και τις συμπεριφορές; Και πώς αλλιώς να εξηγηθούν όλα τα περίεργα που συμβαίνουν στον πλανήτη; «Μα με τους αεροψεκασμούς», απαντούν οι συνωμοσιολόγοι!

Οι πιο ακραίες θεωρίες συνωμοσίας – Από τη δολοφονία του Κένεντι στους Δίδυμους Πύργους

Σύμφωνα λοιπόν με τους ισχυρισμούς τους, ο καπνός αυτός είναι ένα κοκτέιλ χημικών και βιολογικών παραγόντων που σκορπίζονται στην ατμόσφαιρα για να επηρεάζουν λαούς ολόκληρους. Κι όχι το προφανές: ότι είναι αποτέλεσμα δηλαδή της φυσιολογικής εκπομπής που προέρχεται από τον κινητήρα του αεροσκάφους. Και όλα τα επιστημονικά πειράματα που έγιναν για να διερευνήσουν τη φύση του καπνού και τον ανακήρυξαν «αθώο» δεν είναι παρά μέρος της συστηματικής προπαγάνδας των κυβερνώντων!

Η CIAΤ κατασκεύασε το AIDS!

Από την πρώτη επιδημία του ιού HIV/AIDS το 1981, οι φήμες έχουν οργιάσει: ο θανατηφόρος ιός δημιουργήθηκε στα εργαστήρια της CIA για να «καθαρίσει» τους ομοφυλόφιλους της Αμερικής και φυσικά τους Αφρικανούς!

Οι πιο ακραίες θεωρίες συνωμοσίας – Από τη δολοφονία του Κένεντι στους Δίδυμους Πύργους

Τι κι αν φωνάζει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ότι ο ιός μεταπήδησε από τον πίθηκο στον άνθρωπο κάποια στιγμή στη δεκαετία του ’30; Τι κι αν οι ερευνητές που τον ανακάλυψαν -Robert Gallo και Luc Montagnier- ισχυρίστηκαν ότι δεν πρόκειται για ιό εργαστηρίου; Για τους συνωμοσιολάγνους, τον έφτιαξε η CIA πάει και τέλειωσε!

Οι… αθάνατοι διάσημοι

Το καλύτερο βέβαια είναι όταν οι θεωρίες συνωμοσίας προσωποποιούνται, καθώς τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο τραγελαφικά! Στις «προσωπικές ιστορίες» είναι που οι συνωμοσιολόγοι τα δίνουν όλα!

Οι πιο ακραίες θεωρίες συνωμοσίας – Από τη δολοφονία του Κένεντι στους Δίδυμους Πύργους

Ενδεικτικά λοιπόν, ο Έλβις ζει και είναι σε ένα νησί παρέα με τον Μάικλ Τζάκσον, τον Τζον Λένον, τη Μέριλιν Μονρόε και τα άλλα διάσημα παιδιά! Η πριγκίπισσα Νταϊάνα δολοφονήθηκε από τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, η οποία  αποτελείται από… εξωγήινα όντα! Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ είναι νεκρός ήδη από το 1966 και έχει αντικατασταθεί από σωσία του και άλλα πολλά τέτοια!

http://www.eleftherostypos.gr/

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις