Τις τελευταίες ημέρες ενημερωθήκαμε οι Αργοστολιώτες ότι τοποθετούνται 40 κοκοφοίνικες στα πλαίσια της ανάπλασης της πλατείας και των γύρω δρόμων. Η έκπληξη όλων δυστυχώς δεν ήταν ευχάριστη. Ποιος άραγε σκέφθηκε και πρότεινε την φύτευση αυτών των δένδρων, τα οποία ευδοκιμούν σε τροπικές περιοχές και παράγουν τις γνωστές σε όλους μας καρύδες?

Το δένδρο αυτό είναι γνωστό για τον καρπό του και μπορεί να παράγει σε γόνιμα εδάφη μέχρι και 75 καρύδες τον χρόνο ή περίπου 30 όταν δεν καλλιεργείται. Ο κορμός του δίνει ξυλεία και τα φύλλα του χρησιμοποιούνται για την κατασκευή σκεπών και καλαθιών.Τώρα, με ποιό σκεπτικό επιλέχθηκε να πλαισιώσει την πλατεία  δεν γνωρίζουμε και κανείς δεν μπήκε στον κόπο να μας εξηγήσει.

Το Αργοστόλι όμως δεν έχει ανάγκη από καρύδες που κάποια στιγμή θα πέφτουν και στα κεφάλια μας, αλλά από δένδρα με πλούσιο φύλλωμα που θα προσφέρουν τον παχύ τους ίσκιο το καλοκαίρι και θα είναι χάρμα οφθαλμών κατά την ανθοφορία τους. Υπάρχει ανεξάντλητη ποικιλία δένδρων από τα οποία θα μπορούσαν να έχουν διαλέξει τα καταλληλότερα και να μην είχε σπαταληθεί παράλογα το δημόσιο χρήμα. Αλλά ξέχασα, εδώ οι τοπικοί μας άρχοντες πασχίζουν να μας κάνουν Καραϊβική κι εμείς συμπεριφερόμαστε με αχαριστία…

Ωστόσο εύκολα διακρίνει κανείς την υπεροχή των παρακάτω δένδρων που επιλέγονται κατά κόρον για πλατείες και δρόμους και προτείνονται σύμφωνα με το κλίμα της χώρας από τους Γεωπόνους. Η δε αξία αγοράς τους δεν υπερβαίνει τα 50 ευρώ σε ύψος 5 μέτρων!!!

Φτελιές

Φλαμουριά

Μarialis

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις