Το Ίδρυμα Γ.&Μ. Βεργωτή παρέδωσε σήμερα στην Υφ/ργό Υγείας το νέο υπερσύγχρονο τμήμα των ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται σήμερα η Υφυπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα προκειμένου να παραλάβει από το Ίδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή τη νέα δωρεά , το νέο υπερσύγχρονο τμήμα των ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς.

  • Φωτογραφίες – VIDEO : ΠΑΝΟΣ ΜΑΝΤΑΣ

Το 2013 το Ίδρυμα Γ.&Μ. Βεργωτή είχε παραδώσει το υπερσύγχρονο κτήριο της ΜΕΘ πλήρως εξοπλισμένο προϋπολογισμού 10 εκατ. Δολαρίων , το οποίο δέκα χρόνια μετά δεν λειτουργεί ως ΜΕΘ.

Σήμερα το Ίδρυμα Γ&Μ. Βεργωτή , 10 χρόνια μετά την παράδοση της ΜΕΘ , παρέδωσε στο Υπουργείο Υγείας τη νέα δωρεά προϋπολογισμού 1,5 εκατ. Ευρώ που αφορά την πλήρη ανακαίνιση του χώρου των ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ και τον πλήρη εξοπλισμό τους.

Η υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στους δωρητές είναι να λειτουργήσουν το τμήμα και να προσφέρουν στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Κεφαλονιάς ιατρική φροντίδα.

Η παράδοση του νέου τμήματος έγινε με τον καθιερωμένο αγιασμό στην είσοδό του και τις πανηγυρικές ομιλίες των επισήμων παρουσία της εκπροσώπου του Ιδρύματος Καλυψούς Νομικού.

ΚΑΛΥΨΩ ΝΟΜΙΚΟΥ εκπροσωπος ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Γ& Μ ΒΕΡΓΩΤΗ

Χαιρέτησαν  : η Υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο Δ/της της 6ηςε ΥΠΕ (Πάτρα) Γιάννης Καρβέλης , ο βουλευτής Παναγής Καππάτος , ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός ,  ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου Γιώργος Τσιλιμιδός, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κώστας Τσιμάρας και η προϊσταμένη του τμήματος των ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς κ. Γιάννης Φισφής , ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Ναπολέων Μαραβέγιας , ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος και πολλοί άλλοι.

Μετά το συμβολικό κόψιμο της γαλάζιας κορδέλας η Υπουργός με όλους τους καλεσμένους επισκέφτηκε το νέο ανακαινισμένο χώρο .

Όπως σας έχουμε ενημερώσει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ το τμήμα των ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ θα λειτουργήσει μετά την εκπαίδευση του προσωπικού , περίπου σε ενάμιση μήνα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων για την πλήρη λειτουργία του Τμήματος απαιτούνται νέες προσλήψεις Νοσηλευτικού προσωπικού (σύμφωνα με πληροφορίες είναι άμεση ανάγκη να προσληφθούν στο τμήμα άλλα 8 (οκτώ) άτομα. Σήμερα εργάζονται 14 νοσηλευτές και άλλο προσωπικό σε 24ωρη λειτουργία του τμήματος.

Το νέο τμήμα των ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ (ΤΕΠ) είναι ένα κόσμημα , ένα απόκτημα για την τοπική κοινωνία και η ευγνωμοσύνη μας στο Ιδρυμα Γ.&Μ. Βεργωτή είναι απεριόριστη.

Ευχόμαστε η πολιτεία , το Υπουργείο Υγείας να τηρήσει στο ακέραιο το δικό του μερίδιο της ευθύνης με προσλήψεις προσωπικού ώστε να λειτουργήσει το ΤΕΠ χωρίς προβλήματα , ώστε να μην καταλήξει σε μια «νέα ΜΕΘ»..

  • Η Συντακτική Ομάδα του Kefaloniapress

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ