Την πρώτη πτήση της εταρείας Easyjet από το Λονδίνο/Γκάτγουικ αναμένουμε τη Δευτέρα 1η Απριλίου στην Κεφαλονιά με την οποία και θα ανοίξει η φετινή σεζόν.

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία όσον αφορά την έναρξη της τουριστικής περίοδου στο νησί μας καθώς φαίνεται ότι οδηγούματε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε υποτονικό άνοιγμα.

Πιο συγκεκριμένα το 2023 η έναρξη της σεζόν είχε πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου όπου είχαμε την πρώτη πτήση της Easyjet επίσης από το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου.

Η εταιρεία μέχρι και τα τέλη Απριλίου είχε πραγματοποιήσει συνολικά 24 πτήσεις.

Για το 2024 η έναρξη όπως αναφέραμε είναι για την 1η Απριλίου και μέχρι και τα τέλη του μήνα έχει προγραμματίσει να εκτελέσει συνολικά 19 πτήσεις , 5 λιγότερες συγκριτικά με το 2023.

Από το Λονδίνο για τη φετινή χρονιά η εταιρεία θα πραγματοποιήσει περισσότερες πτήσεις ωστόσο το συνολικό της πρόγραμμα από τη Μεγάλη Βρετανία εμφανίζεται μειωμένο(διαβάστε εδώ).

Στην αρχή πάντα της περιόδου από τις πρώτες πτήσεις που έχουμε είναι από την εταιρεία Transavia τόσο από το Άμστερνταμ όσο και από το Παρίσι.

Από το Άμστερνταμ το 2023 είχαν πραγματοποιηθεί το αντίστοιχο περσινό διάστημα 5 πτήσεις και το 2024 αναμένουμε 4 πτήσεις.

Γενικά και από την Ολλανδία το 2024 φαίνεται να έχουμε κάποια μείωση ωστόσο αναλυτικό άρθρο για τη συγκεκριμένη αγορά θα έχουμε τις επόμενες ημέρες.

Από το Παρίσι το φετινό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 6 Απριλίου ωστόσο θα εκτελείται μόνο μία πτήση κάθε Σάββατο και συνεπώς μέχρι και το τέλος του μήνα θα έχουμε 4 πτήσεις , μία περισσότερη σε σχέση με το 2023 όταν το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει στις 22 Απριλίου με δύο πτήσεις όμως την εβδομάδα.

Δυστυχώς και τη φετινή χρονιά αναμένουμε αρνητικό πρόσημο στις αφίξεις από τη Γαλλία καθώς εκτός το ότι θα υπάρχει μόνο μία πτήση την εβδομάδα και αυτή κοινή με το Άκτιο το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί και νωρίτερα και συγκεκριμένα με βάση τα έως τώρα δεδομένα στις 21 Σεπτεμβρίου όταν συνήθως είχαμε την τελευταία πτήση στα τέλη Οκτωβρίου.

Μία ακόμα αρνητική εξέλιξη είναι και οι πτήσεις της εταιρείας TUI Netherlands από το Άμστερνταμ καθώς πέρυσι το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει στις 28 Απριλίου ένω φέτος η έναρξη είναι προγραμματισμένη για τις 17 Μαΐου…!!!

Θα υπάρχουν δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Παρασκευή οι οποίες θα είναι κοινές με Ζάκυνθο και Άκτιο.

Με βάση λοιπόν τα έως τώρα δεδομένα για την αρχή της φετινής σεζόν είναι προγραμματισμένες από το Λονδίνο , το Άμστερνταμ και το Παρίσι συνολικά 27 πτήσεις όταν το αντίστοιχο περσινό διάστημα είχαμε 33 πτήσεις.

Ακόμα πιο υποτονικό διαφαίνεται λοιπόν το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου χωρίς να υπάρχει καμία προοπτική για διευρύνση της σεζόν στο νησί μας την ίδια ώρα που στους γειτονικούς μας προορισμούς γίνονται προσπάθειες για την τόνωση των άκρων με προσθήκη περισσότερων πτήσεων.

Τέλος θα τονίσουμε ότι και ο φετινός Οκτώβριος αν και η εταιρεία Easyjet έχει προσθέσει κάποιες περισσότερες πτήσεις από το Λονδίνο, έχουμε απώλειες από αρκετές άλλες εταιρείες δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά για το πως θα κινηθεί και ο τελευταίος μήνας της τουριστικής περιόδου και δυστυχώς τα λεγόμενα από την τουριστική επιτροπή για διευρύνση της σεζόν αποτελούν μόνο “όνειρα θερινής νυχτός”.

Θεωρούμε ότι το διάστημα Ιούνιος-Σεπτέμβριος η κίνηση στο νησί μας θα κινηθεί σε καλά επίπεδα ωστόσο για την έναρξη και λήξη της περιόδου Απρίλιος , Μάιος και Οκτώβριος είμαστε λίγο επιφυλακτικοί.

ΚΑΛΗ ΣΕΖΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!