Η «ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ WGW & ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ DIGITAL Α.Ε.» έχει αναλάβει την προμήθεια: «ΕΞΥΠΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ».

Η προμήθεια αφορά:

Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού που αφορά την αναβάθμιση – εκσυγχρονισμό των Η/Μ εγκαταστάσεων, ήτοι των γεωτρήσεων, των προωθητικών συγκροτημάτων που διαθέτουν οι δεξαμενές ύδρευσης καθώς και των δεξαμενών ύδρευσης των κύριων εισόδων νερού των Κοινοτήτων του Δήμου Αργοστολίου, με την ανάπτυξη Δικτύου Τηλεμετρίας ώστε να εφαρμοσθεί ο Έλεγχος Διαρροών, ο Τηλέλεγχος – Τηλεχειρισμός και η αυτοματοποίησή τους και η εγκατάσταση οργάνων μέτρησης παροχής και στάθμης στις εξόδους των δευτερευουσών δεξαμενών, όπου σε συνδυασμό με τα μετρητικά όργανα των Τοπικών Σταθμών θα καταγράφεται το σύνολο του παραγόμενου και διατιθέμενου νερού στην κατανάλωση.

Η ΣΥΜΒΑΣΗ

Στις 29/6/23 υπεγράφη η σύμβαση: ΕΞΥΠΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ μεταξύ του Δήμου Αργοστολίου και της «ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ WGW & ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ DIGITAL Α.Ε.»

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΌΣ: 2.909.881,66 € (Χωρίς Φ.Π.Α.).

Αντικειμενικός σκοπός – Γενικά:

Ο αντικειμενικός σκοπός της δημοπρατούμενης προμήθειας αφορά στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος συλλογής πληροφοριών, εποπτικού ελέγχου, διαχείρισης και επεμβάσεως στην λειτουργία του εσωτερικού και του εξωτερικού υδραγωγείου οικισμών του Δήμου Αργοστολίου.

Το σύστημα αποτελείται από συνολικά ογδόντα εννέα (89) Τοπικούς Σταθμούς που αναλύονται σε:

  • Τριάντα (30) Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου (ΤΣΕ) για την τηλεπαρακολούθηση της λειτουργίας δεξαμενών, αντλιοστασίων και γεωτρήσεων,
  • Είκοσι (20) Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου Ρύθμισης Πίεσης (ΤΣΕΡΠ) για την ρύθμιση της πίεσης εντός των οικισμών,
  • Είκοσι πέντε (25) Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου Πίεσης (ΤΣΕΠ) – εκ των οποίων ο ένας διαθέτει και παροχόμετρο (ΤΣΕΠ+Π) – για την παρακολούθηση της πίεσης και λειτουργίας ως set point για τους σταθμούς ΤΣΕΡΠ.
  • Επιπλέον, θα τοποθετηθούν δεκατέσσερις (14) Τοπικοί Σταθμοί Υπολειμματικού Χλωρίου (ΤΣΥΧ) σε ακραίες θέσεις του δικτύου ύδρευσης του ∆ήμου Αργοστολίου.
  • Επιπρόσθετα στον Δήμο Αργοστολίου, σε θέσεις που θα επιλέξει η Υπηρεσία, θα γίνει η εγκατάσταση ενός Συστήματος Επικοινωνιών για τη Διαχείριση του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης (Σ.Ε.∆.Ε.∆.Υ.), καθώς και η Πιλοτική Διασύνδεση 3.800 υφιστάμενων υδρομετρητών για την παρακολούθηση του υδατικού ισοζυγίου λαμβάνοντας υπόψη σε πραγματικό χρόνο και την κατανάλωση στις οικίες.

Περιλαμβάνεται επίσης και η προμήθεια Φορητού Εξοπλισμού για τις ανάγκες εντοπισμού αφανών διαρροών που περιλαμβάνει:

  • Φορητούς καταγραφείς θορύβου (noise loggers),
  • Φορητή συσκευή εντοπισμού διαρροής,
  • Φορητό ηλεκτρονικό ακουστικό ανιχνευτή διαρροών (Γαιόφωνο),
  • Φορητή ράβδο ακρόασης,
  • Φορητό σύστημα ακουστικής ανίχνευσης διαρροής σε γραμμή εξυπηρέτησης (service line) και συσκευή ανίχνευσης σιδηρομαγνητικών αντικειμένων.
  • Στο φορητό εξοπλισμό περιλαμβάνεται επίσης και ένας Μετρητής Ενέργειας και
  • ένα Φορητό Παροχόμετρο τύπου clamp-on.

Τέλος, θα εγκατασταθεί ένας Κεντρικός Σταθμός Ελέγχου (ΚΣΕ), σε σημείο που θα επιλέξει η Τεχνική Υπηρεσία ∆ήμου, που θα επιτρέπει την συνολική επικοινωνία των σταθμών μέσω ασυρμάτων διατάξεων και όπου θα συγκεντρώνεται όλη η πληροφορία από τους επιμέρους σταθμούς και εξοπλισμό και λογισμικά προγράμματα για την περαιτέρω επεξεργασία αυτής. Γενικά, ο βασικός σκοπός όταν ολοκληρωθεί η προμήθεια, είναι η συγκέντρωση των πληροφοριών από όλες τις εγκαταστάσεις Ύδρευσης σε Κέντρο Ελέγχου και η συνολική επεξεργασία τους. Σε συνδυασμό με το σύστημα διαχείρισης Υδατικών Πόρων και την ηλεκτρονική αποτύπωση του δικτύου μεταφοράς και διανομής νερού θα οδηγήσει, μέσω κατάλληλου λογισμικού στην άμεση σφαιρική παρουσίαση των αποθεμάτων, της κατανάλωσης, του ισοζυγίου νερού την παρακολούθηση της ποιότητας νερού και στην δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους.’

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ : 2.909.881,66 € για το έξυπνο σύστημα αυτόματου ελέγχου δικτύου ύδρευσης

Ακολούθως και μέσα από την αποκτηθείσα εμπειρία στην κατάστρωση καθημερινού πλάνου οι μηχανικοί θα επιτύχουν την βέλτιστη λειτουργία του υδροδοτικού συστήματος. Μέσω του προτεινόμενου έργου, η Διαδημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Δήμων Κεφαλονιάς (ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ.) επιδιώκει να αντιμετωπίσει τα υδρευτικά προβλήματα που υφίσταται μέχρι στιγμής και αφορούν:

Την εξασφάλιση των ποσοτήτων εκείνων του νερού που είναι ανά πάσα στιγμή ικανές να καλύπτουν ένα λογικό επίπεδο κατανάλωσης ακόμα και τις περιόδους αυξημένης ζήτησης κατά τη διάρκεια τουριστικών περιόδων (χειμερινές-καλοκαιρινές)

Την παροχή νερού, που να ικανοποιεί τις προβλεπόμενες από το νόμο προδιαγραφές ποιότητας και

Την εξασφάλιση ροής νερού ανεξαρτήτως καιρικών φαινομένων μέσα από το δίκτυο διανομής χωρίς τον κίνδυνο θραύσεων αγωγών και σε επίπεδο καταναλωτών (ηλεκτρονικά – υδρομετρούμενων κατοικιών)

Με την ανάπτυξη του συστήματος θα δημιουργηθούν αυτομάτως και επιπρόσθετες θετικές επιδράσεις, που αφορούν στην δραστική μείωση των λειτουργικών εξόδων του Δήμου, αλλά και την εξασφάλιση όλων των παραπάνω, με τον πλέον οικονομικό τρόπο και την ελάχιστη επιβάρυνση των καταναλωτών.

Οι τοπικοί σταθμοί ελέγχου θα διαθέτουν Προγραμματιζόμενη Μονάδα Ελέγχου (τύπου RTU) η οποία θα παρέχει δυνατότητα τηλεχειρισμού και επικοινωνίας με τον ΚΣΕ σε πραγματικό χρόνο, μέσω ασύρματης επικοινωνίας. Επιπλέον, θα περιλαμβάνεται και η προμήθεια λοιπού μηχανογραφικού εξοπλισμού και λογισμικού για την ανάπτυξη του παραπάνω περιγραφόμενου συστήματος ώστε να είναι δυνατός ο έλεγχος των εγκαταστάσεων με γραφικά, ο έλεγχος των διαρροών, ο έλεγχος της ποιότητας του νερού και ο έλεγχος της κατανάλωσης ενέργειας των δικτύων και του εξοπλισμού.

Compact υπέργειος σταθμός ελέγχου και ρύθμισης πίεσης (ΤΣΕΡΠ)

Σύστημα ενεργειακής αυτονομίας σταθμού ρύθμισης της πίεσης ΤΣΕΡΠ

Σύστημα επικοινωνιών διαχείρισης μετρητικού εξοπλισμού εσωτερικού δικτύου ύδρευσης (Σ.Ε.Δ.Ε.Δ.Υ.)

Πίλλαρ για πίνακες αυτοματισμού ΤΣΕ και για πίνακες  ΤΣΥΧ

Κεντρικός Σταθμός Ελέγχου (ΚΣΕ)

Το προφίλ των δυο εταίρων της Ενωσης Οικονομικών φορέων 

Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ DIGITAL ΑΕ, μέρος του Ομίλου Μεσόγειος, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις Internet of Things (IoT) ως τεχνολογικός πάροχος και υποστηρίζει λύσεις παρακολούθησης και ελέγχου για τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, το δημόσιο, τον ιδιωτικό και τον βιομηχανικό τομέα.

Επιπλέον, η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ DIGITAL ΑΕ είναι πάροχος δικτύου LoRaWAN και υποστηρίζει επίσης κάθε είδους λύσεις συνδεσιμότητας IoT όπως NB-IoT, LTE-M, Wireless M-Bus, Wi-Fi, PLC κ.λπ.

Τέλος, υπό την πλατφόρμα Smart IoT, διευκολύνει τη μετατροπή των δεδομένων αισθητήρων σε επιχειρηματικές γνώσεις για τους καταναλωτές υπηρεσιών IoT.

Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ DIGITAL ΑΕ έχει δεσμευτεί να παρέχει εξαιρετικά καινοτόμες και αξιόπιστες λύσεις, να καλλιεργεί στρατηγικές συνεργασίες με συστήματα intergrators (SIs) και εταιρείες στην Ευρώπη για τη βελτίωση της απόδοσης και της αποδοτικότητας του συστήματος, τη μείωση του λειτουργικού κόστους και των κινδύνων.

Οι ψηφιακές τεχνολογίες της ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ DIGITAL ΑΕ προσφέρουν στους πελάτες μας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα παρέχοντας την ευελιξία και τη λειτουργικότητα που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τις γρήγορες αλλαγές, τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και τις απειλές.

Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ DIGITAL ΑΕ συμμορφώνεται αυστηρά με τις οδηγίες ISO9001:2015 και εκτελεί μέτρα QC (Quality Control). Προσφέρουμε ένα πλήρες φάσμα συμβουλευτικών υπηρεσιών, μηχανικής, καινοτόμου εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας και έργων με το κλειδί στο χέρι για το νερό, τα απόβλητα και την ενέργεια, καθώς και ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής για όλους τους παραπάνω τομείς.

Η WGW Water Gas Waste IKE, ιδρυθείσα το 2017, είναι πρωτοπόρος πάροχος λύσεων “έξυπνης” διαχείρισης πόλεων (smart city) στην Ελλάδα. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τις κορυφαίες συνεργασίες της, η εταιρεία προσφέρει λύσεις για κάθε πρόβλημα και ανάγκη σε Δήμους, ΔΕΥΑ, Τ.Ο.Ε.Β., Περιφέρειες και άλλους φορείς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η WGW βασίζεται στην 20ετή εμπειρία των ιδρυτών της στον τομέα της ύδρευσης και άρδευσης, εξασφαλίζοντας βαθιά γνώση και τεχνογνωσία. Υιοθετεί τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες “έξυπνης” διαχείρισης δικτύων, προσφέροντας καινοτόμες και αποτελεσματικές λύσεις.

Η WGW εστιάζει σε τρεις βασικούς τομείς:

  1. Έξυπνα δίκτυα ύδρευσης: Μείωση διαρροών και βελτίωση ποιότητας νερού μέσω τεχνολογιών αποτελεσματικής διαχείρισης και ελέγχου του δικτύου ύδρευσης.
  2. Έξυπνα δίκτυα φυσικού αερίου: Ασφαλής και αποδοτική διαχείριση του δικτύου φυσικού αερίου, μείωση απωλειών και βελτίωση ενεργειακής αποδοτικότητας.
  3. Έξυπνη διαχείριση απορριμμάτων: Οργανωμένη και βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων, μείωση περιβαλλοντικού αντίκτυπου και προώθηση της ανακύκλωσης.

Η WGW προσαρμόζει τις λύσεις της στις ανάγκες και απαιτήσεις κάθε πελάτη, εξασφαλίζοντας την ιδανική εφαρμογή σε κάθε περίπτωση. Συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρείες στον τομέα, προσφέροντας πρόσβαση σε προηγμένες τεχνολογίες και εξειδικευμένη τεχνογνωσία.

Πιστοποιήσεις:

Η WGW διαθέτει πιστοποιήσεις ISO 9001:2015 (διαχείριση ποιότητας), ISO 14001:2015 (περιβαλλοντική διαχείριση) και EΛΟΤ 1801:2008 (διαχείριση υγείας και ασφάλειας στην εργασία), διασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και σεβασμό στο περιβάλλον και τους εργαζόμενους.

****

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!