Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και εφέτος η Μνήμη του Αγίου Γερασίμου Κεφαλληνίας στη Μονή του στα Ομαλά.

Της πανηγυρικής θείας λειτουργίας στον ιερό ναό της Μονής χοροστάτησε ο Αρχιεπίστοπος Κρήτης Ευγένιος και συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Λαρίσης Ιερώνυμος, Νέστωρ Ουκρανίας, Δημήτριος Κεφαλληνίας.

Στις θέσεις των ιεροψαλτών λάμπρυναν την λειτουργία δυο εκκλησσιαστικές χορωδίες: Του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου Δ/ντη της Λυρικής Σκηνής και του Νικολάου Βάλσαμου.

Οι επίσημοι που τίμησαν με την παρουσία τους τις θρησκευτικές εκδηλώσεις είναι:

Eκ μέρους της Κυβέρνησης παρέστη η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή. Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος, οι Ευρωβουλευτές Νικόλας Φαραντούρης και Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Περιφερειάρχης Γιάννης Τρεπεκλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο πρόεδρος του ΔΣ Αργοτολίου Νικόλας Βαλλιανάτος, ο δήμαρχος Σάμης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης, η Αντιπεριφερειάρχς Ελένη Παπαναστασάτου.  Ο Γιάννης Λυκούδης επικεφαλής της ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ και ο δημοτικός σύμβουλος Αγγελος Κωνσταντάκης.

Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των Σωμάτων Πολιτικής Προστασίας: O Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Μπούμης, η Λιμενάρχης Κεφαλονιάς Ανθούλα Νταβάκου, o Διοικητής της ΑΕΝ Ιονίων Νήσων Αθανάσιος Σιούτης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής  Πύραρχος Μιλτιάδης Καραγεωργιάδης .

Eκπρόσωποι  οργανισμών και φορέων : ο Διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτρης Μαρτίνης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς Σάββας Σαβαόγλου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γιάννης Φισφής, ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Σπύρος Λουκάκης, η ειδική σύμβουλος του Περιφερειάρχη Βικτώρια Αλεξανδράτου.

Η Φιλαρμονική Ληξουρίου συνόδεψε τη Λιτανεία του ιερού σκηνώματος, ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάλσαμος «μετέφερε» με ευλάβεια το θρόνο με το σκήνωμα όπως κάνει τα τελευταία χρόνια, συνόδευε επίσης το Λύκειο Ελληνίδων.

Η Λιτανεία κατέληξε ,κατά το έθιμο, στον Πλάτανο του Αγίου όπου διαβάστηκε ευχή από τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημήτριο για την ανομβρία που πλήττει και το νησί της Κεφαλονιάς όσο και όλη τη χώρα.

Η συμμετοχή των πιστών , όπως και χθες, πολύ μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Εμφανής βέβαια η παρουσία ξένων προσκυνητών Ρουμάνων, Σέρβων και Ουκρανών. Εξάλλου οι Κεφαλλονίτες επιλέγουν να προσέρχονται στον Αγιο τη νύχτα για προσκύνημα και τον Οκτώβριο για τη Λιτανεία.

kefaloniapress

H ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΣΚΗΝΩΜΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!