Ευγνωμοσύνη για τη Δωρεά Ασθενοφόρου από τη Ρουμπίνα Λιοσάτου

Σήμερα, Δευτέρα μεσημέρι, στο Νοσοκομείο Αργοστολίου πραγματοποιήθηκε η παραλαβή ενός ασθενοφόρου που δωρήθηκε από την 93χρονη ομογενή Ρουμπίνα Λιοσάτου-Αλεξοπούλου, σε μια λιτή εκδήλωση με αγιασμό και ομιλίες.

Η δωρήτρια, Ρουμπίνη Λιοσάτου Αλεξοπούλου, μια εξαιρετική κυρία, μια πραγματική Αρχόντισσα, από το Αργοστόλι και ενορίτισσα του Αγίου Σπυρίδωνα, παραβρέθηκε η ίδια στην εκδήλωση συνοδευόμενη από την οικογένειά της. Στην είσοδο του Νοσοκομείου την περίμενε ο διοικητής Δημήτρης Μαρτίνης. Συναντήθηκαν σήμερα για πρώτη φορά παρά τα πολλά τηλεφωνήματα που έχουν ανταλλάξει και πραγματικά η χαρά της ήταν μεγάλη.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος, ενώ παρόντες ήταν ο βουλευτής του Νομού Παναγής Καππάτος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, Νικόλας Βαλλιανάτος. Ο διοικητής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Μαρτίνης, ανέλαβε τον ρόλο του οικοδεσπότη της εκδήλωσης.

Οι παρευρισκόμενοι αναφέρθηκαν στην αξία της δωρεάς της κ. Λιοσάτου, η οποία, εκτός από το ασθενοφόρο, δώρισε και έναν υπερσύγχρονο μαστογράφο αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Στο τέλος της εκδήλωσης, η ίδια η κ. Λιοσάτου μίλησε για την απόφασή της, αποκαλύπτοντας ότι από νεαρή ηλικία υπήρξε εθελόντρια νοσηλεύτρια και εργάστηκε σε κρουαζιερόπλοια της εποχής. Αναφέρθηκε, επίσης, στη δύσκολη περίοδο των σεισμών του 1953, που την ανάγκασε, όπως και πολλούς άλλους νέους του νησιού, να μεταναστεύσει.

Οι δωρεές που έκανε στο Νοσοκομείο ήταν το αποτέλεσμα μιας κοινής απόφασης με τον σύζυγό της για το πώς να διαθέσουν τις οικονομίες μιας ζωής. Έτσι, το Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου απέκτησε ένα νέο ασθενοφόρο και έναν υπερσύγχρονο μαστογράφο.

 

 

Γιατί η Δωρεά του ασθενοφόρου είναι Σπουδαία

Όταν χαρακτηρίζουμε αυτή τη δωρεά ως «σπουδαία», δεν το κάνουμε απλώς για να ευχαριστήσουμε τη δωρήτρια. Πρόκειται πράγματι για μια πολύτιμη προσφορά, καθώς το Νοσοκομείο απέκτησε το δικό του ασθενοφόρο, κάτι που ήταν αναγκαίο εδώ και καιρό.

Τα Καθήκοντα του Ασθενοφόρου

Σε μια ευτυχή συγκυρία, το Νοσοκομείο κατάφερε να επανδρώσει το ασθενοφόρο με δύο οδηγούς, οι οποίοι είναι απόφοιτοι της Σχολής Νοσηλευτικής του ίδιου του Νοσοκομείου. Αν και υπήρχαν προηγούμενες δωρεές ασθενοφόρων, αυτές κατέληγαν να χρησιμοποιούνται από το ΕΚΑΒ, λόγω έλλειψης οδηγών στο Νοσοκομείο.

Γιατί το Νοσοκομείο Χρειάζεται το Δικό του Ασθενοφόρο

Το συγκεκριμένο ασθενοφόρο θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη μεταφορά ασθενών με κινητικά προβλήματα, άνοια ή άλλες παθήσεις από το Νοσοκομείο στο σπίτι τους. Τα επείγοντα περιστατικά θα εξακολουθούν να εξυπηρετούνται από το ΕΚΑΒ. Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν το ΕΚΑΒ να καλύπτει και τις ανάγκες εξιτηρίων του Νοσοκομείου. Μέχρι τώρα, ένας ασθενής αυτής της κατηγορίας μπορεί να περίμενε έως και 24 ώρες για τη μεταφορά του στο σπίτι. Με το νέο ασθενοφόρο, αυτή η διαδικασία θα ολοκληρώνεται την ίδια ημέρα.

Αυτό αποτελεί σημαντική ανακούφιση για τους χρόνια πάσχοντες και τους υπερήλικες, προσφέροντάς τους άμεση και άνετη επιστροφή στο σπίτι τους.

Ευγνωμοσύνη

Εκ μέρους των Αναγνωστών του Kefaloniapress εκφράσαμε και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στην αξιολάτρευτη κυρία Ρουμπίνα Λιοσάτου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

√ Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/kefaloniapress.gr/

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!