Παραδόθηκε χθες, 5 Σεπτεμβρίου, στη Διεύθυνση Δασών Κεφαλονιάς από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο για το Νύφι και ολόκληρη την περιοχή.

Το έργο αυτό αποτελεί κρίσιμο βήμα για την προστασία της περιοχής, καθώς το ρέμα που διατρέχει το κέντρο του χωριού έχει προκαλέσει σοβαρές καταστροφές στο παρελθόν, επηρεάζοντας κατοικίες και υποδομές. Είναι ένα έργο που είχε διεκδικήσει δυναμικά η τοπική κοινότητα και τα κατάφερε!

Δείτε το ρεπορταζ του Kefaloniapress το Νοέμβριο του 2019 όπου με drone αποτυπώθηκε το μέγεθος της καταστροφής και αποκαλύφθηκε ότι το ρέμα ήταν διπλό! Το kefaloniapress με ρεπορταζ και συνεντεύξεις του προέδρου της Κοινότητας Σπύρου Βανδώρου είχε αποδείξει τη σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη αντιπλημμυρικού έργου.

 ΝΥΦΙ: η  διαδρομή του χειμάρρου που έπνιξε το χωριό, σε video από drone!

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. πρόσφερε το έργο ως αντισταθμιστικό όφελος για τις ανεμογεννήτριες που έχει εγκαταστήσει στην περιοχή. Ο συνολικός προϋπολογισμός του  ξεπέρασε τις 300.000 ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά, για την πλήρη αντιπλημμυρική προστασία του Νυφίου, απαιτείται η κατασκευή ενός συμπληρωματικού τεχνικού έργου, το οποίο θα κατευθύνει τα νερά σε αγωγό, καθώς αυτή τη στιγμή καταλήγουν στον κεντρικό δρόμο. Αυτό το τεχνικό έργο είναι απαραίτητο και θα πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ή τον Δήμο Αργοστολίου.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν με drone, κατασκευάστηκαν δεξαμενές που μειώνουν την ορμή του νερού ώστε να φτάνει στην κατοικημένη περιοχή σε μικρότερες ποσότητες και με ήπιο τρόπο. Δυστυχώς, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα ρέματα της Κεφαλονιάς, και το συγκεκριμένο καταλήγει σε κεντρικό οδικό άξονα και, το χειρότερο, διαπερνά κατοικημένη περιοχή. Είναι σαφές ότι το έργο αυτό απαιτεί συνεχή παρακολούθηση και συντήρηση.

Στη διαδικασία παράδοσης παραβρέθηκαν εκ μέρους της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΕ Παπαλαζαρίδου Καλλιόπη και Κοντός Γιώργος, η εταιρεία RESINVEST ΑΕ, που ανέλαβε την κατασκευή του έργου, εκπροσωπήθηκε από το Διευθύνοντα Σύμβουλο, Δημήτρη Καραγκουλέ, τη Διεύθυνση Δασών Κεφαλονιάς εκπροσώπησε η διευθύντρια Άννα Λύτρα,ο  δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος , ο  Βαγγέλης Ανδρεάτος ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Αργοστολίου και συνεργάτης της αναδόχου εταιρείας RESINVEST AE, υπεύθυνος του εργοταξίου και επιβλέπων του έργου, ο Δασοφύλακας Ευάγγελος Μουρελάτος.

Το έργο χαρακτηρίστηκε από τους παραλαμβάνοντες ώς εξαιρετικό, καλαίσθητο, ιδιαίτερα σημαντικό για την ασφάλεια και την ευημερία της περιοχής.

Το έργο από drone εντυπωσιάζει

Οι δεξαμενές “εργο τέχνης”

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!