Με εκκλησιαστική Μεγαλοπρέπεια η Πολυαρχιερατική Λειτουργία και Λειτάνευση του Αγίου Γερασίμου

734

Σήμερα το πρωί, στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά, τελέστηκε με λαμπρότητα πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, παρουσία πλήθους πιστών που συνέρρευσαν για να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο του Αγίου, προστάτη της Κεφαλονιάς.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου, του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου (βοηθός Επίσκοπος Λέρου), του Αρχιεπισκόπου Τόμιδος κ. Θεοδοσίου από την Εκκλησία της Ρουμανίας, καθώς και του οικείου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου.

Ο Μητροπολίτης κ. Συμεών εκφώνησε τον θείο λόγο, υπογραμμίζοντας ότι τα ζωντανά σύγχρονα θαύματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας ενσαρκώνονται μέσα από τους Αγίους της, όπως και το άφθαρτο λείψανο του Αγίου Γερασίμου. Αναφέρθηκε στο  βίο του Αγίου, τις θαυματουργές του επεμβάσεις στους πιστούς, και τόνισε τη σημασία των λειψάνων ως μαρτυρία της αγιότητας του Γεράσιμου.

Στο τέλος της ομιλίας του, ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο για την τιμητική πρόσκληση να συμμετάσχει στην μεγάλη αυτή πανήγυρη, η οποία αποτελεί σημαντικό πνευματικό γεγονός τόσο για την Κεφαλονιά όσο και για την Ορθοδοξία συνολικά.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, κλήρος και λαός συνόδευσαν με ευλάβεια το ιερό λείψανο του Αγίου Γερασίμου στη μεγάλη Λιτάνευση, που κατέληξε στον ιστορικό πλάτανο και το πηγάδι που ο ίδιος ο Άγιος φύτεψε και κατασκεύασε.

Ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τους πιστούς που και φέτος κατέφθασαν από κάθε γωνιά του κόσμου, ειδικά τους ομογενείς, για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν με πίστη στη χάρη του Αγίου Γερασίμου. Ήταν μάλιστα συγκινητική η παρουσία δύο κεφαλονίτικων εκκλησιαστικών χορωδιών, οι οποίες εμπλούτισαν με τις μελωδικές ψαλμωδίες τους το πανηγυρικό κλίμα στον Ιερό Ναό του Αγίου. Πρόκειται για την εκκλησιαστική χορωδία του Αργοστολίου υπό τη διεύθυνση του Βασιλείου Καλογηρά και την εκκλησιαστική χορωδία του Ληξουρίου, με Χοράρχη τον Νικόλαο Βάλσαμο, καταξιωμένο νομικό και διευθυντή της εκκλησιαστικής χορωδίας του Αγίου Γεωργίου Καρίτση στην Αθήνα, πρόσφεραν μοναδικές στιγμές.

Ιδιαίτερο χρώμα στη λιτάνευση έδωσε φέτος η περίφημη Φιλαρμονική Σχολή Κέρκυρας “Καποδίστριας”, η οποία κατέφθασε στο νησί μας κατόπιν πρόσκλησης του Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή, ενώ συμμετείχε και η Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλονιάς, προσδίδοντας μια ξεχωριστή εορταστική νότα στη μεγαλειώδη αυτή θρησκευτική εκδήλωση.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις στη Μονή του Αγίου στα Ομαλά, συμμετείχε πλήθος εκπροσώπων από την πολιτική και τοπική ηγεσία.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εργασίας Κώστας Καραγκούνης, ενώ παρόντες ήταν ο βουλευτής του νομού Παναγής Καππάτος, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιιπολίτευσης Γιάννης Λυκούδη , ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, ο δήμαρχος Σάμης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Αντιδημαρχος Σάμης Σπύρος Σπαθής, ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης , οι αντιπεριφερειάρχες Σωτήρης Κουρής και Ελένη Παπαναστασάτο, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σταύρος Σπαθής και άλλοι.  Στις θρησκευτικές τελετές συμμετείχε επίσης η ΑΕΝ με ομάδα φοιτητών.

Παρευρέθηκαν επίσης αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι κομματικών οργανώσεων, Σωμάτων Πολιτικής Προσταίας και πολιτιστικών συλλόγων της Κεφαλονιάς.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: AΦΡΟΔΙΤΗ Κ.

 

Λόγω του μεγάλου αριθμού των φωτογραφιών παρακαλούμε δείτε τες στη σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/kefaloniapress.gr

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!