Σήμερα στις 18:30 στον Ιερό Ναό του Χωριού μας θα αποχαιρετήσουμε έναν ξεχωριστό συγχωριανό μας, τον Παναγή Μιχαλάτο.

Ο μπάρμπα Παναγής, όπως η νεότερή γενιά του χωριού μας τον αποκαλούσε, ήταν ένας άνθρωπος που τον χαρακτήριζαν η εργατικότητα και η νοικοκυροσύνη. Υπήρξε από τους ανθρώπους που έμπρακτα απέδειξε την αγάπη του για το χωριό μας μέσα από τα έργα και τις ενέργειες που πραγματοποίησε όντας επίτροπος του Ιερού Ναού Υπεραγίας Θεοτόκου Σιμωτάτων. Με ιδιαίτερο ζήλο πάντα προσπαθούσε να πετύχει το καλύτερο για την Εκκλησιά μας. Κάποια ενδεικτικά έργα που έγιναν επί της θητείας του είναι η εγκατάσταση κλιματιστικών, μικροφωνικής και αυτόματου συστήματος κωδωνοκρουσίας στο Ναό, η προμήθεια πλαστικών τραπεζιών και καρεκλών, και η κατασκευή της αποθήκης του Ναού, πράγματα που σήμερα επικαρπωνόμαστε όλοι μας. Επιπλέον, υπήρξε εμπνευστής της ιδέας για την κατασκευή του Πνευματικού Κέντρου του χωριού μας.

Η σημαντικότερη προσφορά του όμως για εμάς, τα άτομα που αποτελούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού μας, είναι η μετάδοση της αγάπης του για το χωριό μας σε εμάς. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που μας έμαθε πώς από μια παρέα φίλων μπορούμε να γίνουμε μια ομάδα ατόμων που μπορούν να δουλέψουν συγχρονισμένα και μεθοδικά για να πετύχουν το αποτέλεσμα που θέλουν. Μας εμπιστεύτηκε και μας ανέθεσε ευθύνες και αρμοδιότητες, μας έμαθε να οργανώνουμε και να πραγματοποιούμε εκδηλώσεις, με πρώτο παράδειγμα το Πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου στο χωριό. Στην συνέχεια όταν προέκυψε η ιδέας δημιουργίας Πολιτιστικού Συλλόγου στο χωριό ήταν από τους λίγους γηραιότερους που την υποστήριξαν ένθερμα και μας παρότρυναν να συνεχίσουμε και να μην φοβόμαστε αν θα πετύχει το εγχείρημα αυτό γιατί ήμασταν μια πολύ καλή ομάδα, η ομάδα που δημιούργησε αυτός.

Μετέπειτα, όταν σκεφτήκαμε αν θα μπορούσαμε, εμείς η νεότερη γενιά του χωριού, να αναλάβουμε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού μας και πάλι ήταν εκεί να μας υποστηρίξει και να μας παροτρύνει να το κάνουμε. Και φυσικά όταν αναλάβαμε το Συμβούλιο ήταν εκεί να μας καθοδηγήσει και να μας υποδείξει τι πρέπει να προσέχουμε και πώς να ανταποκριθούμε σε αυτή την μεγάλη ευθύνη που είχαμε μπροστά μας.

Το να συνειδητοποιήσουμε πώς αυτός ο άνθρωπος που πριν ένα μήνα όργωνε το αμπέλι του σαν να ήταν ένας τριαντάρης σήμερα δεν είναι μαζί μας, είναι πολύ δύσκολο, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η ζωή.

Μπάρμπα Παναγή, σήμερα σου λέμε ένα ακόμα μεγάλο ευχαριστώ και ένα καλό ταξίδι, θα υπάρχεις πάντα στην σκέψη μας και στην καρδιά μας σαν ένα παράδειγμα προς μίμηση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας “ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΒΡΑΧΟΣ”, και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού μας θέλουν να εκφράσουν τα βαθύτατα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια.

Kokkinos Vraxos
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις