Το Γαλλικής σημαία κρουαζιερόπλοιο Le Lyrial,ναυαρχίδα της εταιρείας Ponant, της μοναδικής εταιρείας κρουαζίερας στη Γαλλία. Εϊναι μόλις δυο ετών και ξεκίνησε τον Μάιο απο τον Πειραιά σε ένα πρωτότυπο ταξίδι στις Ελληνικές θάλασσες με Γάλλους και Αμερικανούς κυρίως επιβάτες. Μετά τον Πειραιά πέρασε από το κανάλι του Ισθμού της Κορίνθου, σταμάτησε Ιτέα προκειμένου οι επιβαίνοντες να επισκεφθούν τους Δελφούς, εν συνεχεία θα «ανηφορίσει» προς την Κέρκυρα για να καταλήξει στη Βενετία. Σήμερα βρίσκεται στην Ιθάκη ενδιάμεσο σταθμό πριν την Κέρκυρα.
√ Δείτε το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο εδω (κλικ)
Η γαλλική εταιρεία ξεκίνησε το 1988 να πραγματοποιεί κρουαζιέρες στην Αρκτική και Ανταρκτική, για να επεκταθεί σταδιακά σε όλο τον κόσμο. Από τα μέσα Ιουνίου κινείται στη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας, όπου πραγματοποιεί στάσεις σε Μύκονο, Δήλο, Σαντορίνη, Κρήτη και άλλα νησιά, μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Το πλοίο προσφέρει στους εκλεκτούς επιβάτες του, στους οποίους αντιστοιχούν οι συνολικά 122 καμπίνες και σουίτες, ανέσεις ξενοδοχείου πέντε αστέρων. Το «Le Lyrial» διαθέτει εστιατόριο με μενού αλά καρτ και δύο σομελιέ, πέντε χορευτές, δύο πιανίστες και τρεις τραγουδιστές, θέατρο, γυμναστήριο, κομμωτήριο, spa, σαλόνι ανάγνωσης και παρατήρησης, πιάνο μπαρ και φυσικά πισίνα. Οι μισοί πελάτες είναι Γάλλοι, ενώ οι υπόλοιποι είναι Γερμανοί, Αμερικανοί, Αυστραλοί, Κινέζοι και άλλες εθνικότητες. Το ταξίδι θεωρείται εξαιρετικά ασφαλές, ανά δύο επιβάτες αντιστοιχεί ένας υπάλληλος, ενώ ανά τέσσερις ώρες αλλάζουν βάρδια οι χειριστές.
«Θέλουμε να προωθήσουμε τη γαλλική σημαία και τη γαλλική παράδοση», τονίζει ο κυβερνήτης. Ο τουρισμός έχει ειδικό βάρος για τη γαλλική οικονομία, καθώς μέχρι πρόσφατα η χώρα «μετρούσε» 83 εκατομμύρια εισερχόμενους τουρίστες ετησίως, ενώ εξίσου μεγάλος αριθμός Γάλλων ταξιδεύουν σταθερά στο εξωτερικό. «Ο τουρισμός είναι ένας κλάδος που πρέπει και οι δύο χώρες να εξελίξουμε περισσότερο», προσέθεσε ο Γάλλος πρέσβης, «να εκσυγχρονίσουμε τις υποδομές, να ενισχύσουμε την ασφάλεια, να καθιερώσουμε την ηλεκτρονική επιστροφή φόρου». Τέλος, «είναι προς όφελος όλων να εντείνουμε τη διακρατική συνεργασία».
Μ ε πληροφοριες απο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ