Κανείς δεν μπορεί μέχρι σήμερα να εξηγήσει τη λατρεία που έχουν οι Κεφαλλονίτες για αυτό το πιπεράτο σαλατικό τη πισσάρα. Ακόμα και άνθρωποι που δεν τρώνε λαχανικά και σαλάτες, υποκύπτουν στη περίεργη νοστιμιά της. Πως τρώγεται? Ολόκληρη, δεν κόβεται. Με μπόλικο ξυδάκι και χοντρό αλάτι για να την τρως με το χέρι.. Με λαδάκι (με το μέτρο) για να τη φας με μαχαιροπίρουνο. Η φετινή σοδιά άρχισε. Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΑΤΟΣ ήδη έβαλε τη πισσάρα στο τραπέζι του δίπλα στο καθημερινό του πιάτο είτε σαν σαλάτα είτε σαν μεζέ!
Βγήκε η πισσάρα, η σαλάτα-εθισμός του κάθε Κεφαλλονίτη
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις