Αύριο στο Ληξούρι η εξόδιος ακολουθία της Φωτεινής που πυροβολήθηκε από το γιό της

4148

Αύριο Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 15.30 το μεσημέρι θα πέσει αυλαία στο προσωπικό δράμα της 51χρονης  Φωτεινής που δέχτηκε δυο πυροβολισμούς στο κεφάλι από τον 23χρονο γιό της στις 16 Φεβρουαρίου.

Και ενώ η Φωτεινή θα ταξιδεύει γαλήνια πια,  στα φωτεινά μονοπάτια του ουρανού , θα ανοίξει η αυλαία για το πολυαγαπημένο της γιο με τις κατηγορίες πλέον, της ανθρωποκτονίας της ίδιας του της μητέρας.  Δυο τραγωδίες!

Η Φωτεινή μια πανέμορφη γυναίκα, ένας υπέροχος άνθρωπος  είχε τρεις αδυναμίες στη ζωή της:  τα τρια της παιδιά.. Kαι το απέδειξε με την ίδια της τη ζωή ..Δεν δίστασε να πέσει μπροστά στη κάνη της καραμπίνας για να εμποδίσει τον γιό της να πυροβολήσει έναν νεαρό.   Και δέχτηκε αυτή τις σφαίρες της οργής ενός θολωμένου μυαλού από το ποτό, τη ζήλεια και την κακεντρέχεια του κόσμου.

Μια τραγωδία που θύτης και θύμα είναι τελικά θύματα και οι δυο.. Το χέρι που όπλισε τον γιο της είναι το δικό μας χέρι, το χέρι της τοπικής κοινωνίας , αυτής της μερίδας της κοινωνίας που εξοστρακίζει τα άτομα με ψυχικά προβλήματα , τα στιγματίζει , τα κλείνει στα σπίτια τους . Ενός συστήματος ψυχικής υγείας που νοσεί βαριά.. ενός κοινωνικού συστήματος που κλείνει ερμητικά τα αυτιά στα ενδοοικογενειακά προβλήματα και τη κάθε μορφής βία μέσα στην οικογένεια.

Παραμονή της Ημέρας της Γυναίκας, μια 51χρονη γυναίκα , που πάλευε για το καλύτερο στην κοινωνία και στην οικογένειά της, χάθηκε!

Η Φωτεινή χάθηκε γιατί κανείς δεν μπόρεσε  , δεν ήθελε, δεν ήξερε, δεν αντιλήφθηκε ότι η οικογένεια αυτή χρειαζόταν βοήθεια και υποστήριξη..  Να χαίρεστε τις σφραγίδες σας, τις επιτροπές σας, τα σεμινάριά σας και τους απολογισμούς σας  για τα προβλήματα των οικογενειών , για τις γυναίκες και τα παιδιά θύματα.. Κούφια γράμματα, παρόλες χωρίς αντίκρισμα..

Ας σκύψουμε όλοι το κεφάλι με μεταμέλεια  γιατί δεν μιλήσαμε, γιατί δεν βοηθήσαμε , γιατί δεν αντισταθήκαμε σε όλα όσα όπλισαν το χέρι του παιδιού της και ας τους ζητήσουμε ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ.

Καλό ταξίδι Φωτεινή!  Είμαστε σίγουροι ότι από τα παλάτια του Ουρανού  που θα κατοικείς,  η μόνη σου έννοια θα είναι τα  αγαπημένα σου παιδιά  . Θα  συνεχίζεις  να τα νοιάζεσαι και να τα προστατεύεις με την Αγάπη σου όπως έκανες σε όλη σου τη ζωή.

===

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το συμβάν στις 16 Φεβρουαρίου 2018

Συνελήφθη ημεδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοχρησία, στην Κεφαλονιά

Συνελήφθη, σήμερα (Παρασκευή 16.02.2018) το μεσημέρι στην Κεφαλονιά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παλικής, ένας 23χρονος ημεδαπός, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράνομης οπλοχρησίας.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης , ο 23χρονος, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην κατοικία του στη Ληξούρι Κεφαλλονιάς, πυροβόλησε με κυνηγητική καραμπίνα και τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι, την 51χρονη μητέρα του και στην συνέχεια πυροβόλησε διαδοχικά, στο εσωτερικό διπλανού διαμερίσματος, στο οποίο διέμενε ένας 21χρονος ημεδαπός, χωρίς να τον τραυματίσει.

Ο 23χρονος παρουσιάστηκε εκουσία σήμερα το μεσημέρι στο Αστυνομικό Τμήμα Παλικής, όπου και συνελήφθη, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε η κυνηγετική καραμπίνα με την οποία ο 23χρονος πυροβόλησε την μητέρα του και τον 21χρονο.

Η 51χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Κεφαλληνίας και στην συνέχεια με αεροδιακομιδή στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιεί το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου.

Ο 23χρονος με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις